»

AMD-jevi 12-jedrniki tu že pred uradno najavo

X-Bit Labs - Novi 12-jedrni procesorji iz AMD-jevih tovarn so že tu in to celo nekoliko pred uradno predstavitvijo. Neka trgovska mreža iz Missourija jih je namreč že začela prodajati na Ebayju. Uradno splavitev AMD Opteronov 6174 še čakamo, čeprav primerki, ki so naprodaj, niso videti kot inženirski vzorci, temveč zaresna stvar, saj imajo uradne oznake modela in serijske številke.

Kakorkoli že, AMD Opteron 6174 bo imel takt 2,20 GHz, 12 MB skupnega tretjenivojskega in polovico manj drugonivojskega pomnilnika. Vgrajeni štirikanalni pomnilniški krmilnik se najbolje počuti s pomnilnikom PC3-10600 (DDR3 1333MHz), vse skupaj pa sede na ležišče Socket G34. Začetna avkcijska cena na Ebayju znaša 6500 dolarjev, za takojšen nakup pa je treba ponuditi poldrugega tisočaka več.

AMD...

39 komentarjev

Testi Intelovega sistema V8

Legit Reviews - Intelova tehnologija, primerljiva z AMD-jevim 4x4, je avtomobilsko zveneči (v ZDA bo gotovo popularen) V8. Legit Reviews poroča o rezultatih določenih testov omenjenega sistema, ki jih je proizvajalec procesorjev predstavil javnosti. Vsak po štiri valje, pardon, jedra, sta prispevala dva trigigaherčna Penryna, testiralo pa se je v programu Cinebench 10. Rezultati so bili precej navdušujoči - en primerek (zaenkrat še downclockanega) procesorja se je obnesel približno 20% boljše od najmočnejšega Core 2 štirijedrnika, parček pa je zbral skoraj 2x toliko točk (slabih 23.000), kar naj bi bilo precej več od dveh Barcelon (pribl. 16.000). Sicer je vse še zavito v meglo, saj gre le za en benchmark, pa tudi podatki za procesorje AMD so popolnoma neuradni, zato bo bolje počakati...

27 komentarjev

Intel V8

Daily Tech - Kot odgovor na AMD-jev Quad FX, ki je bil pred uradno predstavitvijo poznan pod imenom 4x4, je Intel na letošnjem CES-u predstavil sistem z dvema štirijedrnima Xeon procesorjema s frekvenco 2,4 GHz ter grafično kartico GeForce 8800 GTX. V8, kot so ga poimenovali, se od AMD-jeve Quad FX platforme razlikuje po uporabi FB-DIMM pomnilnika ter nezmožnosti uporabe dveh grafičnih kartic povezanih v SLI. Zaradi velike prednosti Intelovega sistema na področju procesorske moči utegne AMD predstaviti 8x8 platformo z dvema štirijedrnima Opteronoma, so dodali na DailyTech-u, kjer si lahko preberete tudi izvorno novico.

11 komentarjev

AMD Quad FX Platform

AMD 4x4

vir: HardOCP
AMD - AMD je danes uradno predstavil AMD Quad FX Platform , platformo za računalniške navdušence, ki smo jo do zdaj poznali pod imenom 4x4. Ta bo temeljila na procesorjih AMD Athlon 64 FX-70, FX-72 in FX-74, ki bodo ameriškim kupcem na voljo že danes, kupcem širom sveta pa v začetku prihodnjega leta. Cena kompleta dveh procesorjev bo znašala 599, 799, oziroma 999 ameriških dolarjev. Platforma temelji na osnovni plošči z nVidiinim veznim naborom nForce 680.



Na HrdOCP so že opravili obširnejši test. Srce sistema sta predstavljala dva Athlon 64 FX-74 s frekvenco 3 GHz. Kako se je 4x4 odrezal proti Intelovemu sistemu s procesorjem QX6700 si obvezno oglejte v samem testu.

Več v AMD-jevem

55 komentarjev