»

AMD novičke

več strani - Če gre verjeti poročanju DigiTimes-a, se bodo uresničile črnoglede napovedi glede frekvenc AMD-jevih prihajajočih štirijedrnikov Phenom. Tako naj bi ob uradni predstavitvi luč sveta zagledali le različici Phenom X4 9500 in 9600 s frekvenco 2,2, oziroma 2,3 GHz, tretja napovedana različica, z oznako 9700 in frekvenco 2,4 GHz, naj bi bila uradno predstavljena decembra, medtem ko bo na različico s frekvenco 2,6 GHz potrebno počakati do začetka prihodnjega leta. Več o tem si preberite v izvorni novici na DigiTimesu.

V nasprotju z velikim pompom ob predstavitvi GeForca 8800 GT, je AMD-jev radeon HD 2900 GT, o katerem smo vam pred kratkim že poročali, doživel skorajda skrivno predstavitev, o kateri si lahko več preberete na Daily Tech-u. O zmogljivostih nove AMD-jeve grafične kartice v CrossFire načinu se lahko prepričate na forumu Extreme Systems, oziroma na FiringSquad.com, kjer so v test GeForce 8800 GT vključili tudi AMD-jev GT.

Nordic Hardware poroča, da naj bi grafična...

11 komentarjev

Quake Wars z oglasi v igri

The inquirer - Ljudje vedno manj uporabljamo klasične medije, vse več življenja pa preživljamo pred računalniki, na internetu. Oglaševalci poskušajo slediti trendom in spletne reklame so dandanes multimilijarden posel, medtem ko smo se jim pred 5-10 leti še smejali. Počasi bodo svoje mesto dobile tudi reklame znotraj računalniških iger, videli smo jih v že kar nekaj naslovih (se spomnite Zoola?), seznamu pa se pridružuje tudi naslednica Enemy Territoryja, igra Quake Wars.

Avtorji iz studia Splash Damage zaenkrat še niso povedali, kako naj bi se oglasi vključili v samo zgodbo in katero podjetje bo skrbelo zanje, je pa bilo rečeno, da ne bodo moteči in da ne bodo vplivali na ceno igre, temveč se bo z njimi pokrilo vzdrževanje uradnih večigralskih storitev.

Izvorna novica in uraden komentar.

23 komentarjev

Kaj bomo v letu 2007 najraje igrali?

Slo-Tech - Industrija iger dela kot vedno s polno paro. Običajno je ta para prav gnilega vonja in ne gre se čuditi, da so tudi izdelki prav gnili. Le nekaj je biserov, ki se jim splača (in si nenazadnje to tudi zaslužijo) nakloniti vašo dragoceno pozornost.. Torej, kaj nestrpno čakamo letos?

Težko nalogo izbora so za vas opravili na Firingsquad, kjer so sestavili seznam 20 iger, od katerih si letos največ obetamo. Po njihovem mnenju (če zanemarimo spodnjih 9 naslovov), bomo še kot tople razgrabili naslednje naslove: Hellgate London, Warhammer Online, Bioshock, S.T.A.L.K.E.R. (resnično upamo), Half-Life 2: Episode 2, Unreal Tournament 2007, Supreme Commander, Enemy Territory: Quake Wars, World of Warcraft: Burning Crusade, Spore. In Crysis.

Za popolen seznam in...

69 komentarjev

Intervju s Timom Sweeneyjem

Xtreme Systems - Tim Sweeney, soustanovitelj Epic Games in glavni programer novega Unreal 3 pogona (pogon je najbolj znan po prihajajočem Unreal Tournament 2007), je v intervjuju, ki so ga z njim opravili na FiringSquad, govoril predvsem o prihajajočih tehnologijah - Direct X 10, štirijedrnih procesorjih, 64-bitnih sistemih ter o fizikalnih pospeševalcih ( Ageia, ATI ter nVidia skupaj s Havokom).

Unreal 3 bo očitno eden prvih pogonov, ki bodo res izkoristili večjedrne procesorje. Očitno so napovedi, da bo vse, kar je šibkejše od 6600GT, neuporabno, precej resnične. Na XtremeSystems.org je odprta tudi tema, kjer so, po mnenju avtorja teme, zanimivi deli označeni z rdečo, zraven pa je še nekaj njegovih komentarjev (v modri).

18 komentarjev

Intervju z nVidio -- David Kirk

FiringSquad - Zadnje čase se zdi, da nVidia nikakor ne more narediti koraka naprej v primerjavi z ATI-jem, in tako še vedno poteka hud boj med njima. Na FiringSquad so opravili zanimiv intervju z Davidom Kirkom. Govorili so predvsem o programskem jeziku Cg, gonilnikih Detonator 50, primerjali so 32 in 24-bitno barvno globino, Half-Life 2 in še marsikaj zanimivega v zvezi s tem podjetjem. Branje je dokaj zanimivo -- klik!

1 komentar