»

Srečno 2005

Slo-Tech - Takole. Slabih šest ur pred iztekom leta 2004 je res že skrajni čas, da potegnemo črto pod letošnje dogajanje. V letu 2004 smo se za vas trudili in vam pripravili skoraj trideset člankov oz. testov strojne opreme, več kot tisoč novic s področja računalništva in tehnologije, poslovenjeno distribucijo Linuxa, veliki dogodek NEST.2004 in nekaj manjših, naprimer pywo é wyno. Vendar pa Slo-Techa ne bi bilo brez vas, drage bralke in bralci, ki ste letos napisali več kot 200.000 sporočil v več kot 60.000 tem, ki polnite števce obiska in forum.

Zato vam uredniška ekipa Slo-Techa želi čim uspešnješe prihajajoče leto, da bi vam uspelo iz vašega abakusa iztisniti še zadnji megaherc moči, da bi bili vaši okna ali pingvini karseda stabilni in da bi vam čim manjkrat odpovedali poslušnost. Zunaj kibernetskega sveta vam želimo zdravja, sreče, ljubezni in uspehov. Naužijte se še zadnjih kapljic leta 2004 in ob polnoči krenite proti novim zmagam, ki vas čakajo v petem letu tretjega tisočletja. Pa...

90 komentarjev

Naj vam bo lahko pot v šolo...

Slo-Tech - Jutri, dne septembra prvega, bomo šolarji, dijaki in nekateri študentje prisiljeni spet vstati malo prej kot ponavadi, se počasi "primajati" do šole in znova sesti v šolske klopi. Glede na to, da je počitnic konec in, da vas večino daje nejevolja ob jutrišnjem dnevu, vam ekipa Slo-Techa vseeno želi srečno novo šolsko leto in čim več dobrih ocen in čim manj "špricanja". Srečno!

Blagor študentom, ki imajo še en mesec počitnic ... :)

Tomi pa pravi, da imajo študentje mogoče izpite. Jim še vedno zavidate?

28 komentarjev

Želite izboljšati Slo-Tech?

Slo-Tech - Ker je Slo-Tech vedno temeljil na svojih uporabnikih, vas vabimo, da po svojih močeh sodelujete pri ustvarjanju največje slovenske računalniške spletne skupnosti. Skupaj z vami želimo še izboljšati vsebinsko ponudbo strani. Vse, ki bi želeli sodelovati pri izboljševanju te strani, ter vas zanima vsaj eno izmed naslednjih področij:
  • novice
  • moderatorstvo
  • opisovanje DVDjev
  • urejanje povezav
  • urejanje ostalih manjših oddelkov Slo-Techa
prosimo, da nas kontaktirate in sporočite, na katerih področjih bi bili pripravljeni sodelovati.
Dodatek: ponudba za sodelovanje še vedno velja

ekipa Slo-Techa

22 komentarjev

Navitje tu, navitje tam, navitje v trgovini?

DigiTimes - Intel je naznanil namero, da bodo njegovi prihajajoči nabori čipov vsebovali omejeno podporo navijanju.

V drugem četrtletju prihajajočega leta tako lahko pričakujemo plošči Canterwood in Springdale, ki nam bosta v navezi z 800 MHz vodilom ter podpori DDR400 dovoljevali nastavljanje napetosti ter hitrosti RAMa.

Vse lepo in prav -- za 'nas'. No, kolikšna bo dejanska uporabnost, bomo še uvideli; se pa postavlja vprašanje, kaj bo tovrstna pol-uradna odobritev navijanja pomenila za trg -- še posebej razna garažna podjetja, ki jih v Sloveniji mrgoli. Spomnim se dne, ko sem na nekem oglaševalskem letaku uvidel računalo s Celeronom 300, ki je deloval pri 450 MHz...

Kaj pa, če prospekti in morebiti tudi računi ne bodo tako -- dosledni?

4 komentarji

Vesele praznike!

Slo-Tech - V imenu celotne ekipe Slo-Techa vam želim prijetne praznike. Sicer malo pozno, a vseeno [:D]. Tudi jaz sem danes z Materjo™ ter Očetom™ krenil proti Obali. Kaj sem videl? Dolge kolone. Upam, da ste vi imeli več sreče pri potovanju na lepše [:D].

5 komentarjev

Leto 2002: ETA 4 ure

Slo-Tech - Ker bomo ob prestopu iz starega v novo leto vsi Slo-Tech admini vsak na svojem koncu pili šampanjec, vam, Slo-Techerjem, 4 ure pred polnočjo zaželim srečno novo leto, veliko računalniških užitkov, ter užitkov in sreče v vašem tako zasebnem kot poslovnem življenju. Naj bo leto 2002 za vse vas čim boljše ter naj se vam izpolnijo vse vaše skrite in neskrite želje (ahhh... da bi moj procesor delal še za 20Mhz več!). Srečnga pa zdrauga 2002!

Ekipa Slo-Tech

16 komentarjev

Za razvedrilo

Overclockers Australia - Ponavadi vam postrežem samo z resnimi novicami. Ker sem danes malce bolše volje (zelo se namreč trudim, da bi s svojim pesimizmom postal pesimist no. 2 na slo-tech ), vam bom serviral nekaj toplega. Vsi smo že videli fotografije računalnika v navadni škatli, a ne? Kaj pa v škatli za pizzo? Če vas zanima, se odpravite sem. P.S. se opravičujem zaradi slabe kvalitete velike slike, a sem jo moral umetno povečati (na originalni strani so samo male slikice).

17 komentarjev

SliN!

HowStuffWorks - Na Slo-Techu vam vsake tolko pokažemo stvari, ki si jih ne boste nikoli mogli privoščiti (razen če ste Reso ), pač toliko, da vas razjezimo. Pred nekaj časa smo vam kazali tudi kulerske parabolične monitorje prav ogromnih velikosti. No, na strani HowStuffWorks pa sedaj lahko preberete članek, ki razlaga kako za vraga zadeva sploh deluje. Gre za posebno tehnologijo podjetja Elumens, ki z zakrivljeno sliko uporabniku daje vtis, da je v središču dogajanja, saj je pokrit celoten vidni spekter. Precej zanimiva (in ne preveč tehnična)...

2 komentarja