»

Hitachi razkril 500GB disk za prenosnike

PC World - Pri PCWorldu poročajo, da je Hitachi uradno razkril nove 2.5" diske v kapaciteti 500 GB. Na police bi se naj podali že februarja to leto in bodo nosili cenovno nalepko 400$.

Glavni razlog za tako nenadno povečanje kapacitete je dejstvo, da je inženirjem uspelo v disk stlačiti tri plošče namesto standardnih dveh. Zaradi tega je disk nekoliko debelejši (večina takih diskov je debela 9.5mm, ta bo 12.5mm), kar bi lahko povzročilo težave pri modelih prenosnikov, ki nimajo toliko prostora. Prav tako pri Hitachiju trdijo, da novi diski ne bodo imeli višje porabe od prejšnjih serij, tako da uporabnikom ne bo treba žrtvovati baterijskega časa za več prostora.

19 komentarjev

25 najbolj zanič produktov IT industrije

PC World - Pri PC Worldu so sestavili seznam 25 najbolj zanič produktov vseh časov. Na seznamu so se pojavile nam vsem tako znane cvetke, kot so Windows Millennium, IBM Deathstar diski, Internet Explorer 6 in Iomegini ZIP pogoni. Na seznamu pa se najdeju tudi redkejše stvari, kot sta naprimer prenosni Apple Macintosh in IBM PCjr.. Seveda pa ne smemo pozabiti niti zmagovalcev: AOL in RealPlayer, ki sta si (zasluženo) prislužila naziv najbolj zanič izdelkov IT industrije vseh časov.

34 komentarjev

Družina BlackBerry

PC World - Podjetje Research in Motion (RIM) je javnosti ponudilo različico mobilnih terminalov, s katerimi se namerava primerjati z ročnimi računalniki in mobilniki. Blackberry 8700c je zgrajen na Intelovi procesorski platformi XScale PXA 901, vsebuje pa še GSM s podporo za omrežja EDGE, 64 MB Flash RAM in 16 MB SRAM spomina, lastni poštni sistem ter seveda vgrajeno QWERTY tipkovnico. RIM želi z napravo potešiti potrebe zahtevnejših uporabnikov, ki od svoje robide pričakujejo še kaj več kot zmožnost klicanja in prebiranja emailov. Izdelek, ki stane 300 dolarjev (ob sklenjeni pogodbi) je zaenkrat na voljo samo v ZDA, kasneje pa se ga bo dalo dobiti tudi v Evropi.

6 komentarjev

PCWorldovih 100 najboljših

Slashdot - Revija PCWorld je objavila seznam 100-tih najboljših izdelkov iz sveta računalništva v letu 2005. Aboslutni zmagovalec je brskalnik Mozilla Firefox, kar uredniki argumentirajo s preprostimi besedami: "je pač najboljši" in pa "naj se vojne brskalnikov spet začnejo".

Firefoxu sledijo Googlov Gmail, Applov OS X 10.4 Tiger in Belkinov brezžični usmerjevalnik ter kartica za prenosnike Belkin Wireless Pre-N, peterico pa zaključuje Dellov 24-palčni širokokotni zaslon LCD Ultrasharp 2405FPW. Celoten seznam veličastnih 100.

Lanski zmagovalec Opera je končal povsem na repu - na 88. mestu. Kljub temu smo na domači strani še pred kratkim zasledili, da slavijo zmago. Zdaj so napako popravili, a le na prvi strani, saj v sporočilu za javnost še vedno govorijo o zmagi, o javnem opravičilu pa Skandinavci očitno ne razmišljajo.

18 komentarjev

Začetek prodaje A760

PC World - Dejstvo, da odprta koda vse bolj prodira na področje poslovnih uporabnikov, je vedno bolj očitno. Tako smo danes že poročali o prvem tabletniku, ki ima naložen Linux, sedaj pa se mu je pridružila še Motorola, ki je na Kitajskem predstavila svoj nov mobilnik A760, ki ga prav tako poganja odprta koda.

Kakor poročajo na PC Worldu, nudi A760 poleg govorne komunikacije, za kateri skrbi Motorolin čip i250, tudi multimedijsko komponento, ki jo krmili Intelov čip. Mobilnik tako služi kot predvajalnik video in mp3 datotek, digitalni fotoaparat, in vmesnik za instantno sporočanje. Programska stran temelji na okviru Qt/Embedded s podporo Javi, kar pomeni veliko možnosti za razvoj.

Kljub vsemu pa Motorola ni objavila ključnih podatkov, kot je predvidena prodajna cena, ter razpoložljivost na drugih trgih, saj je to prepustila ostalima parterjema pri razvoju. Smela poteza, ni kaj.

Več podatkov pa najdete tukaj in tukaj.

0 komentarjev

Novi Zip 750MB že v prodaji

Yahoo News - Iomega je včeraj naznanila, da pošilja na trg novi Zip pogon, ki bo zmožen shraniti kar trikrat večjo količino podatkov kot njegov predhodnik Zip 250MB. Novi pogoni bodo na voljo v dveh različicah, ki pa se bosta razlikovali samo v vmesniku. Prva bo uporabljala USB 2.0, v jeseni pa bo na voljo tudi firewire različica.

Po besedah Iomege bodo hitrosti prenosa dosegale približno 7,5 MB/sec, njihov pogon pa bo menda tudi precej vzdržljivejšiin seveda kompatibilen z starimi Zip disketami (250MB in 100MB).
Še cena: okroglih 180USD [:\\]
Vse to in še več si preberite na tej spletni strani.

5 komentarjev