»

Decembra prvi Wii

PC World - Analitiki podjetja NPD Group so povedali, da je bila decembra najbolje prodajana konzola Nintendo Wii, ki je v ZDA dobila 3,8 milijona novih srečnih lastnikov. To je za polovico več kot leto poprej in absolutni rekord za število prodanih konzol v enem mesecu. Konkurenta Xbox 360 in PlayStation 3 sta prodala trikrat manj enot.

Tudi pri prodaji iger, ki so v resnici glavni vir zaslužka, je bil Wii daleč spredaj. Najbolj prodajana igra je bila New Super Mario Bros. Wii (2,82 milijona kopij), sledita pa ji Wii Fit Plus (2,41 milijona) in Wii Sports Resort (1,79 milijona). Na četrtem mesto so najboljši konkurentje, in sicer Modern Warfare 2 za Xbox 360 oz. PS3 (1,63 oz. 1,12 milijona kopij).

27 komentarjev

Prodaja konzole Wii jenja

CNet - Nintendo je razkril, da prodaja konzole Wii še zdaleč ne poteka po pričakovanjih. V drugem četrtletju letošnjega leta so prihodki podjetja od prodaje zdrsnili za 40 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, tudi naslednje četrtletje pa ni bilo dosti boljše. Skupno so v prvi polovici tega fiskalnega leta zaslužili 548 milijard jenov (4,13 milijarde evrov), kar je za tretjino manj kot lani. Kot pravi njihov izvršni direktor Satoru Iwata, je velik del slabih rezultatov pripisati neuspešni prodaji konzole Wii, ki za lanskimi rezultati zaostaja za 43 odstotkov.

Namesto 10,1 milijona so tako prodali zgolj 5,7 milijona primerkov v prvi polovici leta. Slabše gredo v promet tudi igre za Wii. Iwata priznava, da je Nintendo napak precenil kondicijo potrošnikov in vztrajal pri stari strategiji. Da bi se izkopali iz slabih rezultatov, so že pocenili Wii, predstavili nov DSi, v prihodnosti pa naj bi na Wii pripeljali še Netflix, ki ga že podpirata Xbox in Playstation. Za leto 2010 ali 2011...

19 komentarjev

Nintendo optimističen glede prodaje v prihodnosti

Daily Tech - Med konzolami zadnje generacije po številu prodanih primerkov trenutno vodi Xbox 360, kar je precej logično, če upoštevamo, da je na trgu dlje kot konkurenta, na drugem mestu pa je Nintendo Wii. Do sedaj jih je blo prodanih več kot 2,5 milijona, avtorji pa so prepričani, da bo do leta 2012 Wii igralo 35 milijonov Američanov. Sklicujejo se na veliko trenutno povpraševanje, ki je izpraznilo zaloge v trgovinah, čeprav je Nintendo ob preizkušenem hardveru lahko zagotovil večje število konzol ob lansiranju. Analitiki menijo, da gre vendarle za malce preveč optimizma.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

RegHardware - Microsoftov Xbox 360 je bila najbolj prodajana konzola v obdobju med začetkom novembra in božičem v ZDA. Z dvema milijonoma prodanih kosov je prehitela Nintendov Wii in Sonijev Playstation 3. Število prodanih Wii-jev je doseglo 1,8 milijona kosov, vendar je bil za ameriški trg predstavljen sredi novembra in je bil v prodaji slabe tri tedne manj kot Xbox 360. Najmanjši delež je pripadel Sonyjevemu Playstationu 3, ki so ga prodali le približno 750 000.

Več na RegHardware.

10 komentarjev

Prvi rezultati boja konzol

Playfuls - Minil je prvi mesec od izdaje dveh konzol nove generacije, zato je čas, da si pogledamo prodajne rezultate. V ZDA poročajo, da je Nintendo prodal 476.000 Wii-jev, kar je skora dvainpolkrat toliko, kot je Sony prodal svojih Playstationov (196.000 enot). Glavni razlog za to je Sonyjeva nezmožnost dobave večje količine konzol, saj imajo še vedno resne tehnične težave z Blu-Ray pogoni. Tako je kljub začetnim Sonyevim obljubam, da bo konzol žejni trg dobil na voljo cel milijon Playstationov 3 (številka je vmes padla na pol milijona), na tržišče prispelo komaj 300.000 zmenetov. Ima pa tudi Nintendo nekaj težav z dobavo, saj je 50.000 Wiijev, namenjenih Evropi, bilo razprodanih že v prvih 12 urah in bodo verjetno težko dobavljivi vsaj do naslednjega leta.

Po napovedih analitikov, Sonyju ne bo nikakor uspelo doseči cilja, ki je bil 6 milijonov prodanih konzol v ZDA do marca 2007, saj bo imel težave z izdelavo vsaj še do takrat. Bolj realistična so pričakovanja Nintenda, ki v istem obdobju...

45 komentarjev

Playstation 3 degradiran, bo Sony to preživel?

The inquirer - Včeraj smo poročali, da bodo predvidene frekvence procesorja v PS3 nižje, kot pa so bile sprva načrtovane. Sonyju pa kot kaže ne gre najbolje tudi na drugih področjih. Lansko leto so se ubadali z Rootkit-om, letos z eksplozivnimi baterijami za prenosnike. Hkrati so se popolnoma umaknili iz tržišča plazem, ter na dveh pomembnih tržiščih, ZDA in Japonski, še iz področja računalniških LCD monitorjev. Glede na vse skupaj ne čudi, da se Wired sprašuje: "Ali lahko PS3 reši Sony?"

Srce PS3 bo vsekakor pomagalo pri raziskavah raka, Alzheimerjeve in ostalih bolezni. Na Stanfordski univerzi so se njihov procesor odločili uporabiti v okviru projekta raziskav proteinov z imenom Folding@home.

39 komentarjev

PlayStation 3 že v proizvodnji

X-Bit Labs - X-Bit Labs poročajo, da se je po neuradni informacijah kitajskih Apple Daily in Commercial Times proizvodnja nove Sonyjeve igralne konzole PlayStation 3 že pričela. Asustek Computer naj bi tako že pričel pošiljati prve pošiljke Sonyju. Asusu naj bi že junija poslali okrog dvesto tisoč komponent, kar pomeni, da lahko pričakujemo prav toliko konzol v kratkem, septembra in oktobra pa že več kot milijon.

Sony je medtem obljubil, da bodo do uradne predstavitve, ki bo 11. novembra na Japonskem in 17. novembra drugod po svetu, imeli na zalogi dva milijona konzol, do konca leta pa jih bodo razposlali štiri. Ceni ostajata nespremenjeni - 499 in 599 ameriških dolarjev (397 oz. 476 EUR).

79 komentarjev

Prvi hack konzol nove generacije?

XBox - Po mesecih trdega dela se je zgodilo: prvi uspešen hack Microsoftove konzole nove eneracije - Xbox360. TheSpecialistu in njegovi ekipi je uspelo prirediti firmware DVD pogona tako, da ne preverja več mediaflagov ob zagonu datotek. Tako lahko zaženemo vsako datoteko, ki je podpisana ("digital signature") od Microsofta in ustreza regiji, za katero je konzola izdelana, ni pa več pomembno na katerem nosilcu je shranjena. Hack nam torej omogoča poganjanje iger iz DVDR in DVDRW medijev, in ne le Microsoftovih DVDXBOX360 medijev.

Vsaki dobri novici sledi še slaba : shackanega firmwarea TheSpecialist ni objavil javno. Razlog? Avtor hacka in njegova ekipa niso zagovorniki piratstva. Njihov cilj je poganjanje nepodpisanih homebrew programov na konzoli nove generacije.

Za več informacij kliknite sem, za ogled videa, ki prikazuje zagon igre Project Gotham Racing 3 na shackani konzoli pa kliknite sem (embeded flash) oz. sem (download).

V vsaki nesreči je nekaj dobrega. Kljub temu, da hack...

19 komentarjev

Sony lahko izgubi do 1,18 milijarde dolarjev s PlayStation 3

X-Bit Labs - Podjetje Merrill Lynch, ki se ukvarja z raziskavami trga, je ocenilo, da bodo proizvodni stroški za izdelavo ene konzole PlayStation 3 (PS3) znašali 494$, Sony pa jo bo moral prodajati za 399$, če želi tudi konkurirati Microsoftovemu Xbox-u 360, ki naj bi stal 299$. Takšna cena bi bila vzrok izgube v višini 1.18 milijarde dolarjev v prvem letu.

Ceno so izračunali na podlagi predvidenih cen, ki jih bo Sony plačal za tri glavne komponente. Procesor Cell, Nvidiin grafični procesor RSX in BD-ROM bodo skupaj stali približno 300$.

Nižje prodajne kot proizvodne cene konzol niso nič neobičajnega. PS2 se je prodajal na Japonskem za 364$, v US pa za 299$. V prvem letu je PS2 povzročil 458 milijonov dolarjev izgube, že...

51 komentarjev

Vas zanima trg konzol v prihodnosti?

The Register - Prihodnost bo kar se tiče konzol še precej zanimiva. Spopadli se bodo trije težkokategorniki - Sony PlayStation 2, Nintendo Gamecube in Microsoft X-Box. Kdo bo zmagovalec v številu prodanih konzol se še ne ve. Razni analitiki pa imajo precej zanimive razultate. Po podatkih ELSPA (European Leisure Software Publishers Association), bo PlayStation 2 do leta 2005 ostal kot najbolje prodajana konzola v Evropi, Ameriki in na Japonskem. Podatke za vse tri regije (kot tudi novico) najdete tukaj, zato jih ne bom posebej prepisoval. Povem le še to, da naj bi po raznih analizah Microsoft do konca leta 2004 prodal 31.62 milijonov X-boxov, Sony 31.62 milijonov PlayStationov 2 in Nintendo 31.88 milijonov Gamecubov. Vendar ne pozabite, da so to le špekulacije.

11 komentarjev