»

Ameriška univerza za študente nabavila 1000 Galaxy Padov

Slo-Tech - Univerza v južnem Missisipiju in Samsung sta pripravila zanimiv pilotski program, v okviru katerega so za svoje študente zagotovili 1000 Galaxy Padov 10.1 z prednaloženim 3.1 Honeycombom in kupom namenskih aplikacij. Med njimi je (zleda) plačljivi BlackBoard Mobile Learn, ki bo omogočal dostop do študijskega gradiva, e-učbenikov, urnika, oglasne deske in tudi dobljenih ocen. Na tiskovki (glej video), kjer je bil s svojim ameriškim vodstvom in moÄno PR ekipo seveda prisoten tudi Samsung, je bilo slišati precej besed o inoviranju in izkušnji za študente. Ta naj bi bila enaka ali celo boljša od zdajšnje kombinacije papirnega učenja in/ali prenosnika.

Za zdaj ni na voljo podatka, ali bodo ploščice delili kar zastonj (oz. bodo vračunani v...

6 komentarjev

Pipin odprti termin: E-študent

Slo-Tech - V torek, 21. novembra, vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo govor o storitvi E-študent.

Predstavljen bo nov odprt sistem, namenjen vsem študentom kot študijsko orodje. Del ekipe E-student.si bo predstavil istoimenski projekt, ki predstavlja popolnoma drugačen pogled na sam študij. Moto projekta je "od študentov za študente" in predstavlja odlično dopolnilo k učnemu procesu, kjer študentje različnih študijskih smeri gradijo bazo znanja in prispevajo nekaj malega k ideji odprte univerze.

0 komentarjev

Pipin odprti termin: Bližnje srečanje 4. vrste - KDE4

Slo-Tech - V torek, 14. 11 vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin kjer bo Andrej Vernekar predaval o prihajajočem KDE4.

V zadnjih mesecih je nastal vtis, da projekt KDE napreduje počasneje kot konkurenčni GNOME, saj je ta objavil več novih različic. V resnici pa je to le zatišje pred novo generacijo KDE 4.0, katere razvoj poteka že več kot eno leto. Šlo bo za velik preskok, kakršnega ni bilo že od KDE 1.0 dalje. Kaj nam bo torej prinesla nova generacija namiznega okolja? Se bo lahko merila s konkurenco, ki jo predstavljata Windows Vista in MacOS X 10.5? V tem predavanju bodo predstavljene nove tehnologije, ki so že v kodi KDE 4, in tudi nekaj tehnologij, ki šele prihajajo. Izognili pa se ne bomo niti spremembam v izgledu okolja, ki običajno sledijo novim generacijam okolja KDE.

Predaval nam bo Andrej Vernekar, vodja skupine za slovenjenje KDE v okviru društva Lugos.

31 komentarjev

Pipin odprti termin: Zakaj Python?

Slo-Tech - V torek, 25. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo imel Sebastjan Trepča predavanje z naslovom Zakaj Python?

Python je s svojo edinstveno sintakso in praktičnostjo nekaj posebnega med programskimi jeziki. Deluje na skoraj vseh platformah ter ima ogromno standardno knjižnico. Na predavanju bomo skušal prikazati njegove posebnosti ter zakaj je tako všečen in osupljiv.

Sebastjan Trepča je spletni programer in navdušen uporabnik Pythona.

15 komentarjev

Nekaj vzorčnih primerov z mize varnostnega centra SI-CERT

Slo-Tech - V torek 11. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo Gorazd Božič predstavil vzorčne primere z mize varnostnega centra SI-CERT.

Poleg nekaj hitrih statističnih in tehnično usmerjenih podatkov o obdelanih varnostnih incidentih zadnjih nekaj let, bo avtor skušal opisati ozadje nekaterih vdorov in zlorab. Kdo "dosa" po naših omrežjih in zakaj?

Gorazd Božič je vodja varnostnega centra SI-CERT na Arnesu.

15 komentarjev

Pipin odprti termin: GORI.Node Garden II

Slo-Tech - V torek 14. marca vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo Jee Hyun Oh podrobneje predstavila tehnološko delovanje projekta GORI.Node Garden II - vrta v katerem se odseva virtualni svet.

Tehnologije, ki jih je povezala med seboj segajo od mikrokontrolerjev z ethernet vmesnikom, ki skrbijo za dejansko cvetenje vrta do posebne Flash aplikacija in strežnika, ki skrbijo za medsebojno komunikacijo uporabnikov.

2 komentarja

Pipin odprti termin: Računalniški kriminal v Sloveniji

Slo-Tech - V torek 21. februarja vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Računalniški kriminal v Sloveniji. Predaval bo Toni Kastelic, kriminalistični inšpektor s policijske uprave Ljubljana

Predstaviljena bo pravna ureditev s področja računalniškega kriminala v Sloveniji, nekatere kriminalne oblike kaznivih dejanj in praktični primeri. Tema je namenjena predvsem uporabnikom in sistemskim administratorjem saj se bodo lahko seznanili s tem kako ukrepati ob morebitnih napadih ali vdorih v njihove računalniške sisteme in omrežja ter kako jim lahko pri tem pomaga policija.

19 komentarjev

Pipin odprti termin: Drupal

Slo-Tech - V torek 10.1 ob 19.00 vas vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo Sergej Rinc predaval o Drupalu.

Drupal je v slovenskem spletu neznan a sicer odličen odprtokodni sistem upravljanja vsebin (CMS), ki uporablja PHP in bazo podatkov MySQL ali PostgreSQL. Sprehodili se bomo po drupalovih zmogljivostih, pregledali zanimive module Drupala (vključeni ter sindikacija, slike, taksonomija, Google Sitemap idr) in komentirali pozicioniranje v iskalnikih. S praktičnim prikazom bomo prikazali delo s portalom, narejenim z Drupalom, ter kako je poljubna vsebina lahko dostopna prek virov RSS, vsem uporabnikom pa po želji omogočimo še lasten blog.

9 komentarjev

Pipin odprti termin: Battle for Wesnoth

Slo-Tech - V torek, 8. novembra vas on 19.00 vabimo na Pipin odprti termin, kjer bo Matija Šuklje predstavil odprtokodno igro Battle for Wesnoth.

Battle for Wesnoth je prosta (in zastonj) fantazijska potezna strategija, ki je prešla v različico 1.0. Gre za eno najpriljubljenejših in najhitreje razvijanih (prostih) iger zadnje čase! Zato je prav, da si jo pobližje ogledamo in raziščemo razloge za njeno priljubljenost in ultra-hiter razvoj. Battle for Wesnoth teče na večini modernih (ter tudi nekaterih bolj eksotičnih) sistemov.

11 komentarjev