»

ASUS TUSL2-C

X-Bit Labs - ASUS je poskrbel tudi za lastnike Tualatinov, ki niso zadovoljni s privzeto frekvenco procesorja. Izdal je namreč matično ploščo, ki je narejena posebej za Tualatine. Čeprav podpira Tualatine, je plošča združljiva tudi s prejšnjim generacijam Intelovih procesorjev (Coppermine, Celeron). Plošča je nekakšna izpeljanka CUSL2-C, zato ji je precej podobna. TUSL2-C bazira na i815 B-step chipsetu (posebej prirejeno za Tualatine) in je narejena v ATX formatu. Ima 3 DIMM reže (podpira maksimalno 512MB PC100/PC133 SDRAM-a), 6 PCI, 1 AGP 4x, 1 CNR reža in 6-kanalno CMI-8738 zvočno kartico. Ker je ASUS overclockersko podjetje, ploščo krasi nekaj že kar tradicionalnih nastavitev, kot so: Vcore, Vio in spreminjanje FSB (v korakih po 1 MHz). Pa še to: plošča je zaenkrat naprodaj le na Japonskem, njena cena pa se giblje od $128 do $144. Slike te plošče najdete tukaj.

0 komentarjev

Hercules-ov preklic

Guru 3D - Pred nekaj dnevi sem poročal, da namerava Hercules narediti kartico na Nvidia GeForce3 čipu, s 128MB RAM-a. Hercules je to danes preklical. Ugotovil je namreč, da se mu take kartice ne splača izdelovati. Povprečni kupec namreč ne bi kupil take kartice. Načrtovalci, grafiki in drugi, ki potrebujejo močne grafične kartice pa že imajo Quadro kartice, narejene posebej za ta namen. Čeprav bi bilo kar zanimivo videti, kako se 128MB obnese na kartici za igre.

4 komentarji

Zarečenega kruha se največ poje

X-Bit Labs - To očitno velja za Hercules. Se še spomnite, kako je govoril, da ne bo proizvajal kartic na GeForce2 MX200/MX400 jedru? Da bo izdeloval le Kyro/Kyro II kartice za srednji cenovni razred. No, sedaj se je odločil, da bo nekaj kartic z Nvidia GeForce2 MX 400 čipom le izdelal.
To pa zato, ker je Nvidia prenehala s proizvodnjo GeForce2 MX čipov. Izdeluje le še MX200 in MX400 čipe. Tako bo Hercules kmalu začel s prodajo grafične kartice na MX 400 čipu z 32MB RAM-a za okoli $135.

6 komentarjev

GeForce3 z 128MB pomnilnika

NvNews - Hercules resno razmišlja, da bi naredil kartico na Nvidia GeForce3 čipu, z 128MB pomnilnika. Seveda stvar še ni odločena, ker Hercules ve, da bo zelo malo kupcev bilo pripravljenih odšteti tako veliko denarja za grafično kartico. Kupci, kot smo mi, odpademo že v prvem krogu. Ostanejo torej še profesionalci, ki pa že imajo Quadro2 kartico povsem v te namene. Komu bi torej Hercules kartico sploh lahko prodal?
No, v vsakem primeru bi bilo zabavno videti par testov te mrcine, če bo kdaj sploh izšla. Zdi se mi, da bi premagala Kyro II.

Ura je 13.45 in pravkar sem tukaj ugotovil, da bo Hercules zagotovo začel s proizvodnjo 128MB GeForce3-ja nekje v sredini maja. Jaome .

6 komentarjev

Detonator-ji 12.00

The-Ctrl-Alt-Del - Izšla je nova verzija Detonatorjev za Windows 9x/ME operacijske sisteme. Verzija 12.00 se nadgradi iz verzije 11.01. Prvi vtisi so mešani. Nekaterim ljudem, ki so novo verzijo naložili, se jim je rezultat poslabšal, drugim izboljšal. Vsi se strinjajo, da se je za malo izboljšala kakovost slike. Vsi, ki so driver-je preizkusili, ugotavljajo, da so zelo stabilni. Seveda je tudi ta verzija Detonatorjev (kot vse druge v zadnjem času) neuradna. Torej jo nalagate in uporabljate na lastno odgovornost! Še vedno pa ni ne duha ne sluha o driver-jih, ki bi podpirali vse funkcije Nvidia GeForce3 čipa. Kot veste, je to uradni razlog, zakaj Nvidia ne spusti kartic z GeForce3 čipom v obtok. Če želite zvedeti vtise o uporabi novih Detonatorjev, poglejte sem. Naložite pa si jih lahko tukaj.

8 komentarjev

Hercules Prophet 3

t - break - Znani izdelovalec grafičnih kartic Hercules je dal svojo zadnjo, Prophet 3, v test na tbreak. Kartica je bazirana na GeForce 3 čipu in podpira DirectX 8.0. Kot je značilno za Hercules, je v coolski modri barvi (slin!). Na njej pa je, kot dodatek za nas navijače, Blue orb (na samo slin, ampak njam!). Fantje so pripravili celoten test kartice in jo preizkusili v veliko programih in igrah. Ne samo to, poglobili so se tudi v različne vrste tehnologij, ki jih GeForce 3 ponuja in jih, veliko bolj zanimivo kot drugi, analizirali. Med branjem članka me niti enkrat ni zamikalo, da bi kakšno stran preskočil. Kot opombo naj dodam, da je kartica v 3D Mark 2000, v ločljivosti 1024x768x32 dosegla 8560 točk. Kartica naj bi predvidoma izšla 6. aprila.

16 komentarjev