»

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev

Začetek prodaje Wii na Japonskem in njeno raztelešenje

Reuters - Nintendo je z 2. decembrom lansiral svojo konzolo Wii tudi v svoji domovini, kjer so jo pričakali z tradicionalnimi vrstami. V primerjavi s Sonyem, je Nintendo na Japonskem poslal na tržišče štiri krat toliko konzol: 400.000. Slaba novica za ostali svet je, da bo Wii zaenkrat podpiral predvajanje DVD-jev samo v japonski izvedbi. Konzolo so najprej začeli prodajati na najpomembnejšem svetovnem tržišču: ZDA. Tudi tu so privrženci čakali po več dni v vrstah.

Nintendo, nekdanji prvak med konzolami, ima prednost pred konkurenco v nižji ceni konzole (250 ameriških dolarjev) ter v inovativnem igralnem vmesniku s senzorji za zaznavanje gibanja. Posameznike že skrbi, da se ne bodo igralci v zanosu igre poškodovali.

Skrbijo jih tudi drugi tipi profesionalnih poškodb. Poleg tega se je že našel nesrečnik, ki mu je uspelo v zanosu trenutka strgati varnostni pašček in poškodovati televizor. Podobnih nesreč sedaj že mrgoli na medmrežju.

vir: Reuters

V ZDA so se takoj našli radovedneži,...

17 komentarjev

Musklwiiber

Slashdot - Nova Nintentova konzola Wii je največ pozornosti požela ravno zaradi svojega revolucionarnega sistema nadzora, ki temelji na zaznavanju premikov kontrolerja. Namesto, da bi pritiskal na gumbe, uporabnik svoj lik upravlja tako, da z Wiimoteom maha po zraku, kar naj bi celotno igralsko izkušnjo naredilo bolj intuitivno, prinaša pa tudi nekatere manj očitne, a toliko bolj zanimive posledice.

Za razliko od običajnega sedenja na kavču s ploščkom v roki zahteva igranje Nintendo Wii-ja malo več gibanja, kar večini povprečnih Zemljanov sicer ne predstavlja prevelikih problemov, je pa zadeva šok za mišice pravih geekov, ki del dneva, ko ne spijo, preživijo pred elektronskimi zasloni. Na Slashdotu tako poročajo o izkušnjah nekaterih igralcev, ki so bili po dolgotrajnem igranju popolnoma prepoteni, poleg novega highscora pa so dobili tudi musklfiber.

Če nimate kondicije in se vam fitnes zdi preveč dolgočasen, nabavite Wii.

19 komentarjev

Novosti s sveta konzol

vir: Kotaku
Kotaku - Ker konec tega meseca izideta Sony PlayStation 3 in Nintendo Wii, je internet poln različnih mini-testov, predpregledov, govoric in ostalih običajnih stvari, povezani z izidom pomembne novosti. Na strani Kotaku si lahko tako za začetek ogledate, kako izgleda razpakiran PS3 (da, dejansko je v škatli osem kablov).Kljub mamljivim Blu-ray ploščkom, ki jih lahko najdete na fotografijah, zaenkrat niso smeli pokazati dosti več, pripravili pa so tudi nekaj za privržence nasprotnega tabora - kar 7 ur so sezabavali z Wii-jem, natančneje z igro Zelda: Twilight princess.Opisovalec komentira, da je nanj naredila mešane vtise, najbolj pa ga je zmotilo dejstvo, da uporaba Wiimotea (kot pravijo...

2 komentarja

Resnične fotografije Wii dodatkov

vir: Kotaku
Kotaku - Tudi najgrši izdelki na fotografijah, namenjenih medijem, izgledajo nadvse lepo. Pogosto sploh ne gre za prave fotografije, temveč za računalniško izdelane 3D modele, če pa se proizvajalec že potrudi s fotografiranjem, pa je končni izdelek zaradi obilice retuširanja praktično neprepoznaven. Zato se zna zgoditi, da smo ob nakupu malce razočarani, ko iz embalaže potegnemo nič kaj svetlečo zadevščino čudne barve.

Da kot morebitni kupci prihajajočega Nintendo-vega Wii-ja ne bi imeli tovrstnih težav, vam priporočamo ogled svežih fotografij, ki jih je objavil Kotaku. Na njih se nahajajo nekateri že videni dodatki za Wii, kot je naprimer...

7 komentarjev

Wii bo tudi v Evropi točen

Wii Europe - Po tem, ko je sporočil cene in datume izida na Japonskem in v ZDA, je Nintendo osrečil še avstralske ter evropske kupce. Wii bomo ugledali sedmega in osmega decembra letos, bolj razočarajoče pa so cene. Lovci na krokodile bodo morali pripraviti 400 avstralskih dolarjev (približno 300 ameriških dolarjev), v EU pa bo Nintendo šel po slepih poteh Appla -- izenačil bo evre in dolarje. Tako se bodo naši prijatelji onkraj luže, ki uživajo enega najvišjih standardov, po sobi podili za 250 zelencev, medtem ko bomo mi isto vsoto odšteli v naši valuti in s tem plačali 25% več. Globalni trg pa tak.

Novico je odkril naš novi obveščevalec [ MYTiX].

22 komentarjev

Wii bo prinašal profit

Ars Technica - Ko je pred nekaj leti Sony s svojim Playstationom 2 kljub tehnični inferiornosti v veliki meri dobival bitko proti prvi inkarnaciji Xboxa, je Microsoft poskušal z najrazličnejšimi potezami za pridobitev kupcev -- med drugim je tudi znižal svoje cene do te mere, da je konzola podjetju prinašala negativne poslovne rezultate, vse za ceno dolgoročnega uspeha. Od tistih časov se je ta trend razširil na večino proizvajalcev, tako Microsoftov trenutno najnovejši Xbox360 kot prihajajoči Playstation 3 se bosta prodajala za manj denarja, kot sta dejansko vredna (vsaj sprva), dobiček pa bosta prinesla iz prodaje iger in dolgoročno s pocenitvijo izdelave komponent.

Nintendo pa je ubral drugačno pot -- čeprav bo svojim kupcem Wii ponujal po rekordno nizki ceni, bodo z njim vseeno služili. Ob načrtovanju konzole so njene gole hardverske zmogljivosti pustili ob strani in raje razvili inovativen vmesnik, s čemer so žrtvovali določen del (predvsem grafične) zmogljivosti, bodo pa možgani v njihovi...

7 komentarjev

Uradne informacije o izidu Nintendo Wii

Siliconera - Na tiskovni konferenci na Japonskem je Nintendo razkril uradne informacije o izidu njihove prihajajoče konzole naslednje generacije. V deželi vzhajajočega sonca bo zadeva stala 213 dolarjev, izšla pa bo 2. decembra, medtem ko se bodo Američani veselili že 19. novembra, a bodo morali odšteti malce več, 250 dolarjev namreč. Na voljo bo samo en paket, poleg konzole in ostalih dodatkov pa mu bo priložena tudi celotna igra Wii Sports, ki bi naj dobro prikazala koncept uporabe konzole. Za tisočaka ali dva bo možno kupiti stare igre z NES-a, SNES-a in N64, novi proizvodi pa bodo po pričakovanjih stali okrog 10 tisočakov. Poroča Siliconera. Počasi se bom moral odločiti, kako naj porabim...

19 komentarjev

Kabli za petičneže

vir: Plycon
Plycon - Mhja, overclockanje in modificiranje vedno bolj postaja en velik biznis in nadvse lep primer je nova ponudba ameriškega on-line podjetja Plycon. Gre za srebrne okrogle kable ki jih proizvaja neko japonsko podjetje. Dejansko gre za zelo luštne zadevice, ki bi jih tudi jaz nadvse rad razkazal, če bi imel prozorno ohišje, toda spotaknil sem se ob ceno. $35 za navaden ATA100 kabel? Pa to je pol cene novega Durona! Kam so izginili časi, ko smo kable zaokroževali zaradi boljšega pretoka zraka skozi ohišje in ne zato, da bi bili glavni frajer v ulici ?

11 komentarjev