»

Spet nove verzije Intelovih prevajalnikov

Intel - Pred kratkim je Intel ponovno posodobil svojo kolekcijo razvojnih orodij - c++ in fortranskih prevajalnikov za Windowse in Linux, in sicer na 8.1.

Kaj je tokrat novega? Ne prav veliko, vsaj na IA32 fronti ne. Že tako hitre so jih še nekoliko bolj pohitrili, seveda pa so podprti vsi najnovejši Intelovi procesorji.

Z verzijo 8.1 pa je prišla podpora AMD64 arhitekturi oziroma po Intelovo EMT64. Po prvih lastnih izkušnjah so 64 bitni programi občutno hitrejši, merjeno na AMD Opteronu.

Omenjene prevajalnike lahko dobite v 30 dnevno preizkušnjo ali pa v brezplačno trajno last, če uporabljate Linux, ki je mimogrede tudi 64 biten.

Izbira je vaša.

23 komentarjev

Integriran DirectX 9 še letos

X-Bit Labs - Govorilo se je že o tem, da naj bi kanadsko podjetje ATi začelo izdelovati nabore za matične plošče. Sedaj pa je na dan prišla novica, da naj bi v teh naborih našli tudi prvo integrirano grafično kartico s podporo DirectX 9. To bo grafična kartica iz serije RV350 -- Radeon 9600 Pro. Integrirana bo v tako imenovan "južni most" in bo grajena v 0,13 mikronski tehnologiji. To bo prva integrirana grafikulja s podporo deveti verziji Microsoftovega DirectX-a. X-bit labs.

2 komentarja

DirectX 8.1 zunaj!

M3DZone - Z WinXP bo Microsoft očitno izdal tudi posodobljeno različico grafične knjižnjice DirectX. Tokrat bo šlo za verzijo DirectX 8.1.
Ker pa je življenje takšno, da včasih (čisto vedno) kej spolzi skozi roke (ali cenzurno zaščito) je DirectX 8.1 že na Internetu! Opozarjam vas, da gre za beta verzijo, ki lahko povzroči težave! Ampak po moje jih ne bo. Dobite jo lahko tu. O tem, kako se nova verzija obnese ni znano še nič. Če pa se kdo javi (izmed vas slo-techerji) pa bi bil kakšna primerjava z DirectX 8.0 zelo dobrodošla.

18 komentarjev