»

Manj vroči prenosniki

Slashdot - Ste kdaj gledali DivX ali DVD film na prenosnem računalniku, a škatle niste imeli nikamor za postaviti in ste jo tako držali kar na kolenih? Če ste, potem veste, kako neprijetno deluje vročina prenosnika na vaše telo in kako bi bolj uživali v filmu, če bi bilo računalo spodaj hladno. Nekdo se je zavedel tega "problema".

Sandia National Laboratories so tako razvili in patentirali sistem hlajenja z alkoholom metanolom. Namesto hladilnih teles v obliki kovinskih reber, bodo po računalu speljane kot las in manj tanke bakrene cevčice, ki bodo s pomočjo izhlapevanja in kondenziranja metanola prenašale toploto z enega dela računala na druge dele (recimo zadnja stran ekrana) in s tem omogočile boljše in bolje razporejeno hlajenje celotnega prenosnika. Več si preberite na: /.

0 komentarjev

Cluster iz XBOXov

2CPU - Clusterji so način, kako relativno poceni dobiti superračunalnik iz kupa računalnikov in programsko opremo, ki omogoča, da sodelujejo med sabo, ko meljejo pomembne informacije. Sedaj se je pa našel nekdo, ki je očitno imel preveč časa in se je odločil, da bo v táko sodelovanje prepričal Microsoftov XBOX. Tako je skupaj sparil tri XBOXe, na njih pa poganja Mandrake 9. Kako je to storil in kaj potrebujete, če se boste odločili za pot v te vode, pa si lahko preberete v tem članku.

Je Microsoft res imel to v mislih?

10 komentarjev

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev

MSI najavil K7N420 pro

X-Bit Labs - MSI je danes uradno najavil svojo novo K7N420 pro osnovno ploščo, ki temelji na nForce 420D. Ta Socket A plošča je narejena v ATX formatu, vsebuje nForce 420D North Bridge in je opremljena s 3 DIMM sloti za do 1.5 GB PC1600/PC2100 DDR SDRAM. Kar se pa tiče razširitvenih slotov, pa plošča v sebi skriva 5 PCI vtičev, 1 CNR slot, 1 AGP 4x slot, 6 USB priključkov ter podporo ATA/100 standardu. Poleg tega plošča vsebuje integrirano GeForce2 MX400 grafično jedro, integrirano zvočno kartico s podporo Dolby Digital (MCP-D South Bridge), možni SPIDF vtič, 10/100 Ethernet (ki ga podpira čipovje) in hčerisko kartico s TV-izhodom
No, izgleda, da je bila naša vztrajnost končno nagrajena. Edini problem pa je, da naj bi bila cena po optimističnih napovedih nič manjša kot $200 ameriških dolarjev...

6 komentarjev

Novi zvočniki

vir: Guru 3D
Guru 3D - Spodaj je fotografija novih Creative zvočnikov. Ime jim bo Inspire 5300. V kompletu boste dobili Dolby Digital 5.1 sistem s petimi 30 watnimi sateliti in enim 18 watnim basom. Komplet je kompatibilen z Audigy zvočnimi karticani (a niso vsi 5.1 sistemi?). Zraven dobite tudi daljinski upravljalnik. Komplet bodo začeli prodajati v oktobru za €172.

2 komentarja

Microsoft vse zanika

Guru 3D - Pojavile so se novice, da je nekaj hudo narobe z Microsoftovo Xbox konzolo. Problem naj bi bil v matični plošči. Intel je naredil design za plošči in pravi, da z njo ni nič narobe. Flextronics, podjetje, ki izdeluje to matično ploščo za Microsoft (in tudi druge komponente z Xbox), tudi zatrjuje, da oni niso krivi. Dejtvo pa je, da je nekaj narobe. Nazadnje, ko so delali javno predstavitev konzole se je namreč sesula.
Vseeno pa ta napaka naj ne bi ovirala načrtovane izdaje Xbox-a, 8 novembra. Microsoft namreč tekmuje z drugimi proizvajalci konzol, ki bodo, kmalu po Microsoftu, izdali svoje druge in tretje generacije konzol. Spodaj: fotka iz Unreal Championship na Xbox-u.

2 komentarja

Xbox s podporo Dolbyu

Gamer's Depot - Dolby Laboratories so uradno potrdili implentacijo njihove tehnologije v Microsoftov Xbox. To pomeni, da bodo igre narejene ali prirejene za Xbox podpirale Dolby Digital 5.1.

Popravek k novici (23:36): Lord Febo in matevzm sta me opozorila, da bo Dolby Digital pri Xboxu uporabljen le za predvajanje zvoka in ne za "ustvarjanje" le tega. Hvala.

2 komentarja