»

DFI po poti Abita

Koliko vas je uporabljalo to ploščo?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Izguba Abita je mnoge nostalgike in dolgoletne računalniške zanesenjake vsaj malo užalostila, saj je bil Abit eden izmed velikih proizvajalcev na navijalski sceni. Zdaj smo očitno izgubili še enega, ki je zlate čase užival predvsem za časa nVidiinih veznih čipovij nForce 4 v kombinaciji z AMD-jevimi 64-bitnimi procesorji. Vse namreč kaže, da je DFI zaključil zgodbo serije LanParty, ki jo poleg dobrih navijalskih dosežkov poznamo tudi po kričečih barvnih kombinacijah.

Sama družba sicer normalno obratuje naprej, saj zapirajo le oddelek LanParty, ki je tekom celega leta 2009 prinašal izgubo. Drugi, večji oddelek, ki se posveča matičnim ploščam za industrijsko...

33 komentarjev

DFI ostaja na trgu

Expreview.com - Po govoricah, da DFI zapušča potrošniški trg matičnih plošč, so se pri Expreview odločili kontaktirati ljudi, ki stanje poznajo najbolj - predstavnike DFIja. Po dejanskem stanju so povprašali vodjo izdelkov, Jarryja Changa, ki je govorice zavrnil. Vseeno vse ne bo ostalo po starem, saj je Jarry povedal, da bodo nekoliko prilagodili količino modelov, ki jih bodo razvili in prodajali glede na svoj tržni delež ter s tem glede na svoje finančne zmogljivosti.

Pri DFIju so bili eni prvih, ki so predstavili zmogljive mATX matične plošče, za sisteme AMD z veznim čipovjem 790GX ter za Core 2 sisteme z veznim čipovjem P55. Dandanes so zmogljive mATX plošče nekaj povsem običajnega ter jih npr. ponujajo Asus, EVGA, Gigabyte in MSI, tako za procesorje Intel (LGA-1366 in LGA-1156) kot za sisteme AMD. Prodaje svojih ATX modelov z veznim čipovjem X58 ne bodo ukinili, a bodo po drugi strani ploščo za procesorje AMD, ki bo uporabljala v letu 2010 predstavljeno vezno čipovje RD890, izdelali le v...

3 komentarji

DFI zapušča trg matičnih plošč?

SemiAccurate - Po spletu krožijo govorice, da naj bi DFI v začetku prihodnjega leta prekinil prodajo svojih matičnih plošč, namenjenih običajnim uporabnikom. Namesto tega naj bi se popolnoma posvetili proizvodnji matičnih plošč za industrijske računalnike, kar sicer počnejo že dolgo.

Razlog za to se skriva v izredno majhnem tržnem deležu, ki ga pokrivajo predvsem s svojimi ploščami Lanparty ter nekaterimi drugimi, cenejšimi izvedenkami. Plošče Lanparty so bile, sploh v obliki nF4 Ultra-D, velik hit in skorajda edina izbira navijalcev v časih AMDjevih procesorjev Athlon 64 na podnožju Socket 939. Nato je sledil prestop na Core 2, kjer je DFI močno zamudil vlak. Ko so končno predstavili svoje, sicer sorazmeroma dobre, plošče, kupci niso imeli potrebe po menjavi obstoječega sistema, tačas pa so po navijalskih zmogljivostih zaostanek zakrpali tudi mnogi drugi proizvajalci. Zgodba o zamudah se je ponavljala z vsako izdajo novega veznega čipovja, kar je seveda pomenilo obilico zamujenih priložnosti in...

10 komentarjev

Dva sistema na eni plošči

Hibridi prihajajo tudi v računalniško industrijo

vir: Tweak Town
Tweak Town - Dandanes je nadvse moderno govoriti o varčevanju s kakršnimikoli oblikami energije in biti zelen. Za ta namen so nadvse primerni sistemi, ki uporabljajo procesorje Intel Atom, saj porabijo izredno malo energije, a še vedno omogočajo osnovno brskanje po spletu. Zmogljivost procesorja se še poveča v kombinaciji z nVidiinim veznim čipovjem, s katerim tvorita platformo Ion. A tudi ta še vedno ni dovolj zmogljiva za igranje igric.

Pri DFIju so se zato odločili dopolniti običajen igračarski sistem z manj požrešnim sistemom za vsakodnevno rabo, osnovanem na platformi Ion. DFI Hybrid P45-ION-T2A2 je plošča, ki je sicer polne ATX velikosti, a za zmogljivejši sistem, ki podpira procesorje za ležišče LGA-775 in uporablja vezno čipovje P45, ponuja le...

44 komentarjev

Foxconn zapušča trg matičnih plošč?

Overclock3D.Net - Po internetu krožijo govorice, da naj bi verjetno kar največji proizvajalec elektronike (poleg v Sloveniji malo poznanih matičnih plošč izdelujejo tudi iPhone, iPode, matične plošče za mnoge druge proizvajalce, Playstation 2 in 3 za Sony, dele matičnih plošč (ležišče LGA-775 za Intel), itd.), Foxconn, zapustil končni trg matičnih plošč. To seveda ne pomeni, da bo družba zaprla vrata, temveč naj bi to storil le majhen oddelek.

Kar pa je kaplja v morje za tako veliko korporacijo, pa je seveda zelo slaba novica predvsem za navijalce, saj je Foxconn od veznega čipovja Intel P35 naprej izdal kar nekaj odličnih in zelo uporabljanih navijalskih plošč za procesorje Intel, izdelali pa so tudi nekaj odličnih plošč za procesorje AMD pod svojim imenom. Če se govorice izkažejo za resnične, bi bil to precej velik udarec za navijalsko skupnost, še precej večji kot zaton nekdaj med navijalci prav tako zelo popularnega proizvajalca plošč, Abita.

Kako pomembna oz. slaba novica je to, si ni težko...

28 komentarjev

Abit se poslavlja od trga matičnih plošč

Hexus - Kot vse kaže se bo proizvajalec Abit s koncem letošnjega leta umaknil s trga matičnih plošč. Prve tovrstne govorice so se pojavile že letos maja, vendar jih je Abit takrat zanikal. Po najnovejših informacijah pa naj bi podjetje, ki je od leta 2006 v lasti USI-ja že obvestilo distributerje, da bo s koncem leta prenehal s proizvodnjo matičnih plošč. Vendar omenjena poteza ne pomeni konec samega podjetja, saj se bo le-to preusmerilo v proizvodnjo in razvoj zabavne elektronike, kot so MID (mobile internet device) in digitalnih okvirjev slik.

Več o tem si preberite na Hexus.net

40 komentarjev

DFI pripravlja naslednika LANPartya za Intel

DFI P35-T2R

The inquirer - Dobro znane serije mamaplat DFI LANParty ni potrebno posebej predstavljati, saj jih poznamo zaradi ogromnega navijalskega potenciala.

Sedaj prihaja naslednik znan kot P35-T2R, ki bi znal zasesti prestol. Prve ocene navijalskih sposobnosti obetajo ogromno, predvsem na račun dviga frekvence FSB-ja. Takoj, ko bo hladilni sistem z vročimi cevkami končan, gre plošča v proizvodnjo.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Slike DFI LANParty UT RD600-T2R/G

DFI LANParty UT RD600-T2R/G

Daily Tech - Na Daily Tech-u so objavili slike prihajajoče DFI-jeve matične plošče za Intelove procesorje s podnožjem LGA-775, DFI LANParty UT RD600-T2R/G, ki temelji na ATI-jevem veznem naboru RD600. S slik je razvidno, da ima matična plošča tri PCIe 16x reže, od katerih naj bi ena zmogla le štirikratno hitrost.

Kupcem naj bi bila matična plošča na voljo v prihodnjih dveh mescih, o njeni ceni zaenkrat ni še konkretnega podatka, naj bi pa se gibala okrog dvesto ameriških dolarjev.

Več o tem na Daily Tech-u.

17 komentarjev

DFI ostaja na trgu matičnih plošč

DigiTimes - DFI je zanikal govorice o svojem umiku s trga matičnih plošč za osebne računalnike v četrtem četrtletju letošnjega leta. Pojavile so se namreč govorice o tem, da naj bi DFI presedlal v segment industrijskih računalnikov. DFI je vzpostavil tesno sodelovanje tako z ATI-jem kot nVidio na področju veznih naborov in izdeluje high end matične plošče, namenjene predvsem navijalcem. Zaradi tega govorice o njegovem umiku ne držijo, dodajajo pri DFI-ju.

Več o tem v izvirni novici na DigiTimesu, kjer si lahko ogledate tudi DFI-jeve poslovne rezultate.

1 komentar

RD600 le na DFI matičnih ploščah?

Slo-Tech - Po informacijah na Daily Tech-u naj bi tajvanski proizvajalci matičnih plošč podlegli Intelovim pritiskom in bo tako le DFI izdelal matično ploščo s prihajajočim ATI-jevim veznim naborom RD600, od katerega obetajo veliko predvsem navijalci. Glavni razlog v Intelovem nasprotovanju omenjenemu veznemu naboru je verjetno nedavni AMD-jev prevzem ATI-ja. RD600 naj bi svojo uradno predstavitev doživel prihodnji mesec. Več o tem na Daily Tech-u.

Poleg tega naj bi DFI preklical izdelavo matične plošče temeljoče na nVidiinem veznem naboru nF590 Intel Edition C19. Razlog za to naj bi bil v slabih navijalskih zmožnostih omenjenega veznega nabora. Namesto le-tega naj bi DFI kupcem konec letošnjega leta matično ploščo z nVidiinim veznim naborom 590 SLI Intel Edition C55. Več o tem na PC Modding Malaysia.

3 komentarji

Končno smo dobili AM2 DFI Lanparty ploščo

Xtreme Systems - DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G, kot je uradno imenovana, sicer zaenkrat še ni moč dobiti v trgovinah, a se bo to verjetno kaj kmalu spremenilo.

Čeprav je na uradni strani DFI novica o izdaji stara že skoraj 3 tedne, smo prve teste dobili šele včeraj. Zanje sta poskrbela člana Xtreme Systems foruma, ki sta zaposlena pri DFI-jevi tajvanski podružnici. WindWithMe je vse skupaj samo poslikal, spin 9 pa je slikam matične plošče (in sistema) dodal še slike nastavitev v BIOSu. Teh je ogromno. Napetost DDR 2 RAMa lahko povišamo na 3,0 V, zakasnitve je moč nastaviti na CAS 2, HTT frekvenco pa je mogoče dvigniti vse do osupljivih 500 MHz.



Za povrhu velja omeniti še 2 PCIe x16 reži, možnost SLI-ja (x16 PCIe povezava za...

34 komentarjev

DFI Lanparty nForce 590 SLI Intel Edition - prve slike

vir: Hexus
Hexus - Prihaja najnovejša članica Lanparty serije. O navijalskih sposobnostih celotne serije ni vredno (upam da) izgubljati besed, omeniti pa velja, da bo ta plošča popolnoma podpirala procesorje Conroe. Razpored komponent je rahlo nekonvencionalen, pravzaprav standarden. Pomnilniške reže so torej na desnem robu matične plošče in ne levo od podnožja procesorja, kakor so bile razporejene pri Expert verziji nForce 4 ter pri RD580 plošči.



Še ena posebnost je digitalni PWM krmilnik, ki ne zahteva uporabe kondenzatorjev za napajanje procesorja. Zaradi tega je okrog podnožja veliko prostora, malce moti le bližina severnega veznega čipa. Plošča je standardne črne barve...

40 komentarjev

Načrti DFI za platformi AM2 in 775

Platforma AM2

AnandTech - Včasih smo navijalci za svoje podvige skoraj obvezno kupovali matične plošče, proizvajalca Abit ( NF7-S še vedno tvori platformo za moj primaren računalnik). Podjetje je pred časom zašlo v težave in čas bo pokazal, ali so sposobni narediti matično ploščo, ki jo bodo entuzijasti dobesedno razgrabili iz polic.

Vendar trg ne počiva in lakoto entuzijastov je nemogoče potešiti, kaj šele, da ne bi imeli nič za pod zob. Do nedavna malo da ne neznano podjetje DFI, je ponudilo izvrstne matične plošče, sposobne neznosnih naporov. Tako velja, da danes DFI nudi plošče, ki prenesejo skoraj da vse.

Ker slika pove več kot tisoč besed, bomo kar grafično predstavili njihove načrte za matične plošče, ki bodo...

4 komentarji