»

Uradna izdaja ljubiteljskih iger za Nintendo DS

Slashdot - Poleg pravih, komercialnih iger, za izdelavo katerih se porabi milijone dolarjev, obstajajo tudi take manj uradne, ki jih v prostem času spiše kak posameznik z obilico inspiracije ali pa nekaj nadobudnih glav. V večini primerov se tovrstni izdelki s komercialnimi ne morejo primerjati, tu in tam pa lahko tudi v spalnici kakšnega programerja nastane izdelek zavidljive kakovosti. Slashdot poroča, da je podjetje Datel izdalo Games ‘n’ Music, kartico za Nintendo DS, ki omogoča uporabnikom, da na konzoli predvajajo glasbo in videoposnetke ter se zabavajo z doma napisanimi igrami, brez da bi pri...

0 komentarjev

Nintendo bo osvajal srca vseh generacij

The inquirer - Eden od razlogov, da je Nintendo svojo prihajajočo konzolo opremil s kontrolerjem, ki se ga uporablja na bolj realističen način kot ostale, je tudi ta, da nameravajo igranje približati družbenim skupinam, ki jih do sedaj videoigre niso zanimale. Upajo, da bo dedke, babice, nosečnice, gospodinje in ostale podobne ne-igričarje pritegnila kombinacija nizke cene, naravnega gibanja in raznolikih iger namesto sedenja na kavču, pritiskanja na neobvladljive kombinacije gumbov v igrah iz kopice ozko zastavljenih žanrov na pregrešno dragi konzoli. Tudi sami priznavajo, da bo tovrsten prodor težaven, primerjajo ga celo s poskusi prodaje kozmetike moškim, kaj pa se bo dejansko zgodilo, pa zaenkrat ne ve še nihče. Tudi Inquirer ne.

13 komentarjev

Wii bo tudi v Evropi točen

Wii Europe - Po tem, ko je sporočil cene in datume izida na Japonskem in v ZDA, je Nintendo osrečil še avstralske ter evropske kupce. Wii bomo ugledali sedmega in osmega decembra letos, bolj razočarajoče pa so cene. Lovci na krokodile bodo morali pripraviti 400 avstralskih dolarjev (približno 300 ameriških dolarjev), v EU pa bo Nintendo šel po slepih poteh Appla -- izenačil bo evre in dolarje. Tako se bodo naši prijatelji onkraj luže, ki uživajo enega najvišjih standardov, po sobi podili za 250 zelencev, medtem ko bomo mi isto vsoto odšteli v naši valuti in s tem plačali 25% več. Globalni trg pa tak.

Novico je odkril naš novi obveščevalec [ MYTiX].

22 komentarjev

Wii bo prinašal profit

Ars Technica - Ko je pred nekaj leti Sony s svojim Playstationom 2 kljub tehnični inferiornosti v veliki meri dobival bitko proti prvi inkarnaciji Xboxa, je Microsoft poskušal z najrazličnejšimi potezami za pridobitev kupcev -- med drugim je tudi znižal svoje cene do te mere, da je konzola podjetju prinašala negativne poslovne rezultate, vse za ceno dolgoročnega uspeha. Od tistih časov se je ta trend razširil na večino proizvajalcev, tako Microsoftov trenutno najnovejši Xbox360 kot prihajajoči Playstation 3 se bosta prodajala za manj denarja, kot sta dejansko vredna (vsaj sprva), dobiček pa bosta prinesla iz prodaje iger in dolgoročno s pocenitvijo izdelave komponent.

Nintendo pa je ubral drugačno pot -- čeprav bo svojim kupcem Wii ponujal po rekordno nizki ceni, bodo z njim vseeno služili. Ob načrtovanju konzole so njene gole hardverske zmogljivosti pustili ob strani in raje razvili inovativen vmesnik, s čemer so žrtvovali določen del (predvsem grafične) zmogljivosti, bodo pa možgani v njihovi...

7 komentarjev

Uradne informacije o izidu Nintendo Wii

Siliconera - Na tiskovni konferenci na Japonskem je Nintendo razkril uradne informacije o izidu njihove prihajajoče konzole naslednje generacije. V deželi vzhajajočega sonca bo zadeva stala 213 dolarjev, izšla pa bo 2. decembra, medtem ko se bodo Američani veselili že 19. novembra, a bodo morali odšteti malce več, 250 dolarjev namreč. Na voljo bo samo en paket, poleg konzole in ostalih dodatkov pa mu bo priložena tudi celotna igra Wii Sports, ki bi naj dobro prikazala koncept uporabe konzole. Za tisočaka ali dva bo možno kupiti stare igre z NES-a, SNES-a in N64, novi proizvodi pa bodo po pričakovanjih stali okrog 10 tisočakov. Poroča Siliconera. Počasi se bom moral odločiti, kako naj porabim...

19 komentarjev

Izid Wii-ja se bliža

Gizmodo - Naslednji teden bodo uradno znane vse informacije, povezane z Nintendovo prihajajočo konzolo, o katerih se špekulira že od sejma E3. Po mnenju magazina MCV bo Wii (nekoč poznan pod kodnim imenom Revolution) na voljo kupcem od štiriindvajsetega novembra letošnjega leta, stal pa naj bi 150 funtov, kar je občutno ceneje od prihajajočega Sonyjevega PlayStation-a 3 in tudi od oskubljene verzije konzole Xbox360. Več o tem v izvorni novici.

Na drugi strani je po poročanjih Gizmoda IBM potrdil, da že tri tedne izdeluje in dobavlja čipe Broadway, ki bodo poganjali novo Nintendovo konzolo, kar je znak, da bo gizmo, nasprotno od Sony-jevega paradnega konja, na voljo v velikih številkah, morda pa tudi bolj zgodaj, kot je bilo napovedano. Ne spreglejte dodatnih informacij, vse govorice pa bomo potrdili oz. ovrgli čez teden dni.

12 komentarjev