»

Toshibin prenosnik s tremi grafičnimi karticami

Neowin - Časi, ko so bili prenosni računalniki izrazito neprimerni za igranje iger, se poslavljajo, saj so proizvajalci ugotovili, da več grafičnih kartic porabi več energije samo, če so vključene. Tako ni nobene ovire, da ne bi imeli v računalniku močne in skromne kartice hkrati, pri čemer bi prvo uporabljali doma, slednjo pa na poti. Tak sistem ima recimo Applov Macbook Pro, dobila pa ga je tudi Toshiba.

Toshiba Quosmio X305-Q708 je nov prenosni računalnik, ki nezvenečemu imenu navkljub ponuja pravo razkošje. Poleg vgrajenega GeForcea 9400M ima še dve GeForcea 9800M GTS, Intelov Core 2 Extreme QX9300 z 2,56 GHz, 4 GB PC3-8500 DDR3 pomnilnika, 128 GB velik SSD-disk in 320 GB velikega klasičenega. Cena: primite se za...

15 komentarjev

Enermax Thermally Controlled HDD Swap Bay

hardCOREware - Dandanes je pač tako, da si vsak želi izboljšati računalnik, nekateri bolj, nekateri pa malo manj. Ampak mnogi imajo potem probleme s temperaturo, ki se nenormalno poveča, če naše računalo malo privijemo, da dela malo hitreje. Prav zaradi tega se na trgu da dobiti hladilna telesa vseh vrst. Enega, takega za disk, so opisali tudi na hardCOREware. Stvar se mi zdi kar precej v redu, stane pa okoli 38 dolarjev, za konec pa naj vam še povem, da je bila stvar izdelana v Enermaxu.

6 komentarjev

LE LE, le kaj misli ATI?

Rage3D - Sicer se ATI-jevemu Radeonu 8500 že počasi izteka čas, a še vedno predstavlja zelo mamljiv nakup, predvsem zaradi izredno nizke cene LE izvedenke. Kaj pomeni LE v imenu Radeona 8500, je verjetno vsem Slo-Techerjem zelo dobro znano, a vseeno. LE pomeni, da vaš Radeon in njegov DDR pomnilnik ne tiktakata pri 275 MHz, temveč le pri 250 MHz. Seveda to ni nobena strašna stvar, saj se da v večini primerov tako kartico zelo enostavno naviti do 275 MHz in še čez, tudi če niste ravno navijaško razpoloženi ne boste tako hudo pogrešali tistih 25 MHz.

Do tu je vse lepo in prav, a kot kaže, je prišel čas, ko se mora ATI znebiti še tisth zadnjih nekaj čipov, ki niso prestali niti 250 MHz, ampak le 230 MHz. O čem govorim? O neuradnih LE LE izvedenkah, ki so se pojavile v ZDA in ki so v prodaji kot popolnoma normalni Radeoni 8500 LE - zapakirani v identične škatle, z identično ceno, a grdim presenečenjem. Delujejo na ubogih 230/230 MHz, torej ne le, da je upočasnjen GPU, ampak je za enakih 20 MHz...

5 komentarjev

Dodatek k članku "Ti4200@Ti4600"

Slo-Tech - Ker sem takoj po objavi članka dobil en manjši kupček e-mailov, v katerih me uporabniki sprašujete, kako in s katerim programom sem svojo grafično kartico navil in kako bi lahko to izvedli tudi vi, sem napisal še krajši vodič o tem, kako preko gonilnikov naviti vašega GeForcea (kateregakoli) in kako se izogniti omejitvi višine nastavljanja frekvence. Dodatek najdete na koncu članka.

0 komentarjev

Navij me nežno

Tweakers Australia - Vsak dan smo priča vse bolj ekstremnim posegom v strojno opremo računalnika. Tako danes ni več nič nenavadnega, če za to, da bomo navili grafično, razdremo hladilni sistem, nameščen na njej, ter nato menjamo upore za večjo napetost, naknadno menjamo hladilnike za pomnilnik, nameščamo nadmočne ventilatorje na GPU ali pa na grafično celo vgradimo vodno hlajenje, po možnosti celo s peltierevim elementom. Kaj nam je storiti, ako vam žilica (in/ali finančno stanje) tega ne dopušča? Sledite temu članku. Čemu? Ker je avtor navil svojega Geforcea2 Pro (ki je, vsaj po mojem mnenju, danes še vedno vredna vsakega tolarja tistih sedemdesetih jurjev, ki sem jih vrgel vanjo februarja 2001) na specifikacije Geforcea2 Ultra. Opisal je tudi teorijo za navijanjem ter postopke ponastavljanja BIOSa po meri grafične kartice. Ogled priporočen.

0 komentarjev

Nasvidenje, GeForce...

HardOCP - Na predstavitvi GeForcea 4 je nVidiin CEO potrdil govorice, da GeForcea5 ne bo. Ne samo imena, tudi tehnologija, ki je v GeForceih, se bo poslovila. Tako da pričakujte v naslednji generaciji NvIdiinih kartic (NV 30 čip) nove tehnologije, najbrž tudi tiste, ki jih je razvil/razvija bivši 3Dfx team.

5 komentarjev

Navijanje vsega

Slo-Tech - Kaj vse so ljudje že navijali? Hmmm. Procesorje (mislim, HALO), monitorje, grafične kartice,... No, tukaj so se spravili navijat žepni računalnik. Casio Cassiopeia E-125 so navili iz 180MHz na 200MHz. To sploh ni slabo. Upoštevati morate, da gre tukaj za kar nekaj več spremenljivk kot pri navijanju desktop procesorja. Gre pa za celoten vodič. Tako da vsi, ki si lastite Casio Cassiopeia E-125 kar odhitite na to stran. Če bo kdo naredil vodno hlajenje na svojem žepnem računalniku, naj mi prosim pošlje fotografije. Hvala.

7 komentarjev

Težave HardCOREwarea

hardCOREware - Slabo se piše internetnim stranem in .com ekonomiji. Zato v pomanjkanju denarja overclockerska stran HardCOREware prodaja nekaj testnih komponent, ki so bile v njihovi lasti. Za prodajo so namenili Athlona 1000, GeForcea 2 GTS, Abitko KT-7 RAID, Casiov E125 dlančnik in ZyXELov brezžični usmerjevalnik (router). Glede na dejstvo, da je zadnje čase propadlo kar nekaj internetnih strani, to zagotovo ni dobro in očitno ni vse tako lepo kot zgleda.

0 komentarjev