»

Apple dosegel poravnavo za opraskane iPode

The Register - Prva serije Applovih iPodov Nano, ki je izšla leta 2005, je bila občutljivejša, kot bi si to Apple in kupci želeli. Izkazalo se je, da je plastika tako občutljiva, da se lahko opraska že z brisanjem s papirnato brisačo in običajno uporabo. Naslednje izdaje je Apple opremil z zaščito, toda za prve kupce je bilo to bolj malo koristno. V skupinski tožbi, ki se je vlekla več kot tri leta, so dosegli poravnavo.

Izplen je za kupce sicer bolj klavrn, saj bodo lastniki prvih modelov brez zaščite dobili 25 dolarjev, lastniki tistih, ki so dobili še ovitke, pa 15 dolarjev. Javijo se lahko na tej strani, kjer tudi izpolnijo odškodninski zahtevek na podlagi serijske številke. Mimogrede, Apple pravi, da ne priznava nikakršne odgovornosti in da so se za poravnavo, ki jih bo stala 22,5 milijona dolarjev, odločili le v izogib dolgotrajnemu in dragemu pravdanju. S to potezo ne priznavajo, da bi ravnali kakorkoli napak ali da bi prekršili kakršenkoli zakon. Pravi samaritani torej. Klik!

22 komentarjev

Vzdržljivostni test iPod-a Nano 2G

Ars Technica - Fantje in dekleta na strani Ars Technica so si ob izidu prve generacije iPod-a Nano privoščili grob test, v katerem so napravico metali iz premikajočih se prevoznih sredstev, jo spuščali na beton z nekaj metrov višine, se vozili čeznjo z avtomobilom, itd. Ker je njihov test požel veliko uspeha, so se odločili, da si bodo privoščili tudi drugo inkarnacijo Nano-ta, izdano pred slabim tednom dni. Po standardnem uvodu so poskušali predvajalnik praskati in lomiti v okviru scenarijev, ki bi se znali zgoditi ob vsakodnevni uporabi, nato so ga z umazanimi hlačami vred vrgli v pralni stroj, za posladek pa so izvedli še obdukcijo. Vas zanima, kako se je žverca obnesla? Preberite sami.

9 komentarjev

Prvi test LEGO mindstorms NXT

Ars Technica - Lego je pred kratkim izdal nov mindstorms komplet, imenovan NXT. Na Ars technici pa so se odločili narediti en majhen test te luškane stvarce.

Pravijo, da je "igrača" zanimiva tako za otroke, kot odrasle, saj je programska oprema odprtokodna in dopušča pisanjne lastnih programov za krmiljenje funkcij 32 bitnega procesorja, ki poganja sistem. Najbolje da si več preberete v samem opisu.



Škoda je le, da bodo verjetno v Sloveniji te stvarce videli samo tisti, ki si jo bodo naročili iz tujine.

34 komentarjev

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

The Globe and Mail - Pojavila se je špekulacija, da sta Apple Computer Inc. in Research In Motion Ltd. predvsem znan po BlackBerry-jih, staknila glavi. Sodelovanje Motorole in Appla se na tem področju ni obneslo, ker sta obe strani hoteli imeti nadzor nad strojnim delom opreme. RIM ima seveda enake želje, zato zna biti to potencialno sodelovanje težavno.
Apple tudi na veliko kupuje NAND Flash pri korejskih proizvajalcih, kar daje vtis, da bo na tržišče prišel 8Gb Nano.

Medtem je Apple najavil ponovni prihod U2 iPoda. Gre za 30GB iPoda pete reinkarnacije. U2 iPod se je že pojavil v podobno črno rdeči obleki v prejšnji generaciji (G4).

Lepo je biti ameriški študent (ne v smislu višine šolnin) v primeru nameravanega nakupa iPoda in novega Maca z Intelovim procesorjem. Pod temi pogoji Apple namreč študentom povrne 179 $, kar je ameriška prodajna cena 2GB Nana.

Morda bo na ta način Apple le povečal tržni delež Macov. In še utopično vprašanje: Kdaj bo takšna akcija pri nas?

12 komentarjev

iPod nano 1 GB

vir: Apple
Apple - Apple je potihoma izdal novo različico priljubljenega predvajalnika iPod nano, ki je sedaj na voljo tudi v različici z gigabajtom spomina, ki stane $149. Pri nas bo cena okoli 40 tisoč SIT oz. 149 evrov. S tem sta se pocenila tudi oba modela Shuffle, 1 GB izvedenka sedaj stane 99, 512 MB pa 69 dolarjev. Upajmo, da bodo pocenitve opazne tudi v Sloveniji, saj so trenutne cene iPodov Shuffle skoraj dvakrat večje od tistih v ZDA.

21 komentarjev

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode

engadget - Na strani MultiArcade je vsem uporabnikom iPodov Nano na voljo precej enostaven postopek, s katerim lahko kapaciteto vašega štirigigabajtneža podvojite, žal pa zadeva ni preverjena, tako da pred sklenitvijo pogodbe o dobavi spominskih modulov s Samsungom raje počakajte, da poseg potrdi katera od bolj kredibilnih strani.

Za previdnejše seveda ostanejo kupljive dobrote, ki preverjeno delujejo. Če ste med tistimi, ki jih morebitne praske na Nanu spravljajo ob živce, si lahko omislite dodatno ohišje, ki ne bo samo ščitilo vašega ljubljenčka, temveč mu bo med drugim dodalo še FM radijski sprejemnik in modrozobnost. Najbolj strastnim navdušencem priporočamo tudi:
  • dodatek za tja, kamor gre še cesar peš,
  • vmesnik za povezavo med iPodom in modrozobim GSM aparatom,
  • oltarček za v dnevno sobo, ki vašega gizma spremeni v mali hišni multimedijski center.

Za razvnemanje širše ženske mase manjka še iPod Manolo Blahnik. Zase vem, da vse omenjeno višje naravnost moram imeti, čeprav mi manjka...

62 komentarjev