»

Video oglasi v revijah

Slo-Tech - Kot kaže se nam obeta oglaševalska revolucija, vsaj v tiskanih medijih. Zanje po novem očitno ni več omejitve, ki bi dovoljevala le nepremične slikovne vsebine. Oglas v gibljivi sliki bodo bralci v tiskanem mediju prvič ugledali 18. septembra v izdaji Entertainment Weekly, ameriški reviji, ki poroča o dogodkih, povezanih s televizijo, filmom, gledališčem, glasbo in knjigami. Živi bodo oglasi za oddaje na televizijski postaji CBS ter za dobro znano pijačo Pepsi.

zaslone, na katerih se bodo oglasi predvajali, bo dobavila družba Americhip, ki ima bazo v Los Angelesu. Zasloni bodo debeli le 2,7 mm in bodo imeli že vgrajeno baterijo, ki bo zadostovala za 40 minut predvajanja oglasa. Da oglasi ne bodo za zgolj enkratno uporabo bo poskrbela USB povezava, prek katere se bo baterija ponovno napolnila. Obenem se bo predvajanje oglasa začelo šele, ko bo bralec odprl stran, na kateri se bo oglas nahajal. Ker takšne novotarije seveda niso poceni, jih bodo žal deležni le bralci v Los Angelesu...

42 komentarjev

Windows Home Server preizkušen

Gizmodo - Pri Gizmodu so dobili v roke Microsoftov novi strežniški OS za domačo uporabo ter z nami delili izkušnje in novosti. Kot že ime pove, je Windows Home Server namenjen praktično izključno domači uporabi, na kar kaže tudi nabor njegovih funkcij. Podobno kot Vista zna delati avtomatske varnostne kopije datotek na vseh računalnikih v omrežju - sistem je zasnovan tako, da ne shranjuje podvojenih kopij datotek, četudi so le-te shranjene na večih računalnikih, prav tako pa v naslednjih operacijah shrani samo spremembe, kar v praksi pomeni opazno manjšo porabo diskovnega prostora.
Naslednja na seznamu funkcij je spremljanje zdravja vseh računalnikov na omrežju, kjer strežnik spremlja stanje požarnih zidov ter...

53 komentarjev

Novi Thinkpadi s kriptiranimi diski

InternetNews -

Podjetje Lenovo se je glede na občutljivo naravo podatkov določenega deleža njihovih strank odločilo, da bodo izdali serijo svojih ThinkPad prenosnikov, ki bodo imeli podatke na disku zakriptirane.

Za kriptiranje podatkov shranjenih na disku uporabljajo Ultimacov SafeGuard Easy 4.30. Dostop do teh podatkov dobi uporabnik komaj po tistem, ko se prenosniku predstavi s pomočjo prstnega odtisa. Prijava se zgodi še pred začetkom zaganjanja operacijskega sistema, kar bi naj preprečilo morebitno "pohekanje" podatkov.

Pri Lenovo trdijo, da do datotek ni mogoče dostopiti niti, če je disk odstranjen iz prenosnika in priključen na drugi sistem.

Podrobneje na InternetNews.

15 komentarjev

Tudi Thinkpadi gorijo

IBM - V soboto, 16. septembra 2006, je na letališču LAX v Los Angeles-u zagorel prenosnik podjetja IBM. Kot pravi bralec spletne strani Gizmodo, naj bi med čakanjem na svoj let opazoval neke druge potnike, ki so se na terminalu pripravljali za vkrcavanje v letalo, namenjeno v London. Tedaj pa je eden od njih naenkrat stekel iz vrste in na tla vrgel svojega ThinkPad-a, saj je ta že gorel. Vzrok za vžig je bila, kot se zadnje čase pogosto dogaja, baterija, kar pa je bolj presenetljivo -- avtor je preveril proizvajalčev seznam ogroženih modelov, a njegovega tam ni bilo. Omenjeni bralec, ki je o zadevi poročal, je na srečo imel s seboj digitalni fotoaparat in je med pogovorom z lastnikom laptopa posnel nekaj fotografij. Če ne marate Gizmoda, lahko o...

30 komentarjev

Japonska zahteva raziskavo o Sonyjevih baterijah, odpoklic tudi pri Applu

Yahoo News - Tudi Apple je postal žrtev Sonyevih "terorističnih" baterij. Odpoklicali so kar 1,8 milijona baterij G4 iBook in PowerBookov. Vsi, ki imate baterije serij A1061, A1078 in A1079, ki se končujejo od HQ441 do HQ507 ter od 3X446 do3X510, ste vljudno vabljeni, da jih čim hitreje zamenjate.

Da imajo baterije resničen terorističen potencial, so dokazali pri Quantasu, ki potnikom niso dovolili priključitve Dellovih prenosnikov na električna omrežja v letalih, če prej niso odstranili baterije. Verjetno vedo, kaj počnejo, saj imajo enega boljših varnostnih rezultatov letalskih prevoznikov. Do sedaj v nesreči niso izgubili niti enega reaktivnega potniškega letala.

Japonskemu ministru za trgovino ne gre v račun, kako se je lahko na tržišču znašlo milijone baterij, ki lahko njihove lastnike ogrožajo na ta eksploziven način. Od Sonyja in Della zahtevajo podrobno raziskavo z objavo rezultatov. V nasprotnem primeru bo prišlo do hudih tožb. Zanimivo pri vsem skupaj je, da Sonyjevi prenosniki...

11 komentarjev

Dell in Sony vedela za nevarne baterije

Hartware.net - Zgodba o Dellovih prenosnikih, ki so se spontano vneli, za katero smo verjeli, da je končni epilog dobila z odločitvijo, da Dell zamenja 4,1 milijona baterij, se očitno še ni dokončno razpletla.

Hartware, TMCnet in Neowin namreč poročajo, da sta Dell in Sony za napake vedela že lanskega oktobra, kar je potrdil tudi Rick Clancy, Sonyjev tiskovni predstavnik. Kljub indicem, da bi se baterije utegnile zaradi neprimernega oblikovanja kratko skleniti in vneti, sta se podjetji sporazumeli, da Sony s februarjem 2006 začne izdelovati popravljene baterije, starih pa do trdnejših dokazov, ki bi ju prisilili v zamenjavo, niso odpoklicali. To so storili šele pred kratkim, ko je kar nekaj Dellovih prenosnikov zaradi odpovedi baterij zagorelo.

9 komentarjev

USB čitalec/zapisovalec SIM kartic

Gizmondo - Na Gizmodo.com poročajo o priročnem pripomočku za vse, ki pogosto menjujete SIM kartice oziroma hočete imeti vse informacije shranjene na njej nekje na varnem, v tem primeru na računalniku.

S priloženim programom, ki deluje le na Microsoftovih operacijskih sistemih (Windows 98, ME, 2000 in XP), lahko na računalnik in posledično tudi na drugo SIM kartico skopirate celoten imenik in SMS sporočila ter uredite PIN kode.



Sama naprava ne potrebuje dodatnega napajanja, saj jim tisto iz USB vrat zadošča. V paketu je poleg programske opreme priložen še USB podaljšek in seveda navodila za uporabo, vse skupaj pa se prodaja za 30 zelencev v spletni trgovini Suntek.

9 komentarjev