»

Samsung stavi vse na enega konja

X-Bit Labs - Samsung Electronics je objavil novico, da ne bodo izdali svojega težko pričakovanega predvajalnika ploščkov, ki naj bi bil sposoben branja Blu-ray in HD DVD-formatov. V The Korean Timesu so se namreč pojavile navedbe Samsungovega podpredsednika, da bodo podporo HD DVD-ju povsem opustili, niti ne bodo izdali nobene hibridne naprave, ki bi bila seznanjena z obema standardoma. Čemu takšen zasuk ni povsem jasno, saj so še do nedavnega zatrjevali, da bodo kot prvi izdali kombiniran pogon. Vselej možna razlaga je, da je odločitev politična, saj bi cenovno dosegljiv pogon prisilil proizvajalce HD DVD-jev v spust cen, kar bi povečalo njihovo priljubljenost.

8 komentarjev

Tudi kopirni stroji lahko gorijo in kako preprečiti litij-ionske samovžige?

Reuters - Redno navajeni poročanja o gorečih prenosnikih in nevarnih litij-ionskih baterijah, nas je tokrat presenetil Canon in objavil, da bo vpoklical okoli 141.218 kopirnih strojev, ker lahko v ekstremnem primeru zagorijo. Gre za tri starejše različice, izdelane od leta 1987 do 1997. Vsega skupaj je bilo izdelanih 1.8 milijona tovrstnih strojev, ki imajo napako nekje v električni napeljavi. Predvidevajo, da jih večina ni več v uporabi.

Quantas še ni javil ali bo prepovedal vstop potnikom s Canonovimi kopirci. A se mu je v njegovi prepovedi Applovih in Dellovih prenosnikov pridružil še Korean Air.

Začeli so tudi razmišljati o tem, kako preprečiti tovrstne požarčke. Dodali bodo nikelj in mangan, kot sta si to zamislila Peter Bruce in Kuthanapillil Shaju, z univerze St. Andrews v Veliki Britaniji.

6 komentarjev

Nič več golih računalnikov na Kitajskem

Slashdot - Pred kratkim smo poročali, da je Microsoft britanske prodajalce računalnikov pozval, naj ne prodajajo računalnikov brez nameščenega operacijskega sistema. Zdaj so sledili še Kitajci, saj je kitajska vlada zapovedala, da morajo imeti vsi računalniki, ki se prodajajo ali proizvajajo znotraj kitajskih meja, prednameščen operacijski sistem. Uradni razlog za to odločitev je zatiranje piratstva, ki je na Kitajskem še vedno zelo pogost pojav, zaradi česar se bo kitajski predsednik konec tega meseca tudi sešel z ameriškim kolegom. Microsoft je se že znašel in z nekaterimi podjetji sklenil pogodbo o namestitvi njihovega operacijskega sistema.

85 komentarjev

Slovenci lansirali beraškega robota

engadget - Kreator Sašo Sedlaček ga je poimenoval Žicar (oziroma Beggar za angleškogovoreči trg), namenjen pa je finančno depriviligiranim in marginaliziranim osebam. Za razliko od večine ostalih namenskih robotov, ki se dandanes prodajajo in temeljijo na najsodobnejši tehnologiji, je Žicar sestavljen iz stare računalniške opreme, kar ga naredi dosti cenejšega in posledično lažje dostopnega ciljnim kupcem. Berači bi naj napravo uporabljali za izvajanje svoje pridobitne dejavnosti na mestih, kamor jim sicer dostop ni omogočen...

26 komentarjev