»

Wii še nekaj časa brez naslednika

Kar v nakup, življenjska doba je še dolga

vir: engadget
engadget - Kot kaže so govorice o potencialnem nasledniku nadvse popularnega Wiija, ki je s svojo igralnostjo kljub slabšemu strojnemu delu dolgo časa imel boljše prodajne rezultate od konkurentov v obliki PlayStation 3 in Xbox 360, neresnične, vsaj glede na intervju, ki ga je z GameSpot opravila Cammie Dunaway. S tem je zanikala tudi namigovanja samega Shigeruja Miyamota, ki je namesto revolucije omenjal evolucijo trenutne strojne opreme, kar je tudi podžgalo govorice o Wii HD.

Cammie Dunaway je tako v intervjuju povedala, da še vsaj nekaj let ne bomo dobili uradne zamenjave za Nintendov Wii. Slednji ima glede na čas prodaje boljše rezultate, kot jih je v enakem obdobju v življenju imel Sonyjev...

16 komentarjev

Nintendo bo osvajal srca vseh generacij

The inquirer - Eden od razlogov, da je Nintendo svojo prihajajočo konzolo opremil s kontrolerjem, ki se ga uporablja na bolj realističen način kot ostale, je tudi ta, da nameravajo igranje približati družbenim skupinam, ki jih do sedaj videoigre niso zanimale. Upajo, da bo dedke, babice, nosečnice, gospodinje in ostale podobne ne-igričarje pritegnila kombinacija nizke cene, naravnega gibanja in raznolikih iger namesto sedenja na kavču, pritiskanja na neobvladljive kombinacije gumbov v igrah iz kopice ozko zastavljenih žanrov na pregrešno dragi konzoli. Tudi sami priznavajo, da bo tovrsten prodor težaven, primerjajo ga celo s poskusi prodaje kozmetike moškim, kaj pa se bo dejansko zgodilo, pa zaenkrat ne ve še nihče. Tudi Inquirer ne.

13 komentarjev

Wii bo tudi v Evropi točen

Wii Europe - Po tem, ko je sporočil cene in datume izida na Japonskem in v ZDA, je Nintendo osrečil še avstralske ter evropske kupce. Wii bomo ugledali sedmega in osmega decembra letos, bolj razočarajoče pa so cene. Lovci na krokodile bodo morali pripraviti 400 avstralskih dolarjev (približno 300 ameriških dolarjev), v EU pa bo Nintendo šel po slepih poteh Appla -- izenačil bo evre in dolarje. Tako se bodo naši prijatelji onkraj luže, ki uživajo enega najvišjih standardov, po sobi podili za 250 zelencev, medtem ko bomo mi isto vsoto odšteli v naši valuti in s tem plačali 25% več. Globalni trg pa tak.

Novico je odkril naš novi obveščevalec [ MYTiX].

22 komentarjev

Uradne informacije o izidu Nintendo Wii

Siliconera - Na tiskovni konferenci na Japonskem je Nintendo razkril uradne informacije o izidu njihove prihajajoče konzole naslednje generacije. V deželi vzhajajočega sonca bo zadeva stala 213 dolarjev, izšla pa bo 2. decembra, medtem ko se bodo Američani veselili že 19. novembra, a bodo morali odšteti malce več, 250 dolarjev namreč. Na voljo bo samo en paket, poleg konzole in ostalih dodatkov pa mu bo priložena tudi celotna igra Wii Sports, ki bi naj dobro prikazala koncept uporabe konzole. Za tisočaka ali dva bo možno kupiti stare igre z NES-a, SNES-a in N64, novi proizvodi pa bodo po pričakovanjih stali okrog 10 tisočakov. Poroča Siliconera. Počasi se bom moral odločiti, kako naj porabim...

19 komentarjev

Izid Wii-ja se bliža

Gizmodo - Naslednji teden bodo uradno znane vse informacije, povezane z Nintendovo prihajajočo konzolo, o katerih se špekulira že od sejma E3. Po mnenju magazina MCV bo Wii (nekoč poznan pod kodnim imenom Revolution) na voljo kupcem od štiriindvajsetega novembra letošnjega leta, stal pa naj bi 150 funtov, kar je občutno ceneje od prihajajočega Sonyjevega PlayStation-a 3 in tudi od oskubljene verzije konzole Xbox360. Več o tem v izvorni novici.

Na drugi strani je po poročanjih Gizmoda IBM potrdil, da že tri tedne izdeluje in dobavlja čipe Broadway, ki bodo poganjali novo Nintendovo konzolo, kar je znak, da bo gizmo, nasprotno od Sony-jevega paradnega konja, na voljo v velikih številkah, morda pa tudi bolj zgodaj, kot je bilo napovedano. Ne spreglejte dodatnih informacij, vse govorice pa bomo potrdili oz. ovrgli čez teden dni.

12 komentarjev

Nintendov Wii ne razume oznake "off"

Schneier.com - Bruce Schneier v svojem blogu piše, da lahko Nintendova nova igralna konzola Wii sodeč po specifikacijah komunicira z internetom, tudi ko je izključena. Nintendo je navedbe potrdil z besedami, da nov servis WiiConnect24 omogoča prenos novih presenečenj ali popravkov iger, tudi če uporabnik konzole ne uporablja. Vendarle pa zanikajo, da bi lahko Nintendo igro na daljavo deaktiviral, če bi se tako odločili.

Zanimivo je, pravi Schneier, da je Nintendo dal nov pomen besedi off, ki je bila doslej sinonim za izključeno. Očitno odslej pomeni le on standby, torej v pripravljenosti. Če želite Wii dokončno izklopiti, uporabite staro in preverjeno metodo - iz vtičnice izvlecite kabel.

18 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Hodeči igralčki

Slashdot - CNN.com ima zanimiv članek, v katerem opisuje najnovejšo reklamo kampanijo Nintenda. Nintendo Street Team je skupina ljudi, od katere ima vsak član na sebi kakšno Nintendovo konzolo. Na prsih mu visi zaslonček, na hrbtu pa poln nahrbtnik baterij [:D]. Takšni potem hodijo naokoli in ponujajo mimoidočim, da preizkusijo Nintendove konzole in igre.

0 komentarjev