»

Nova anketa: ali šifrirate podatke na svojem disku?

Slo-Tech - Tokrat vas sprašujemo, ali imate v celoti zašifriran disk na svojem primarnem računalniku. Na trgu se že nekaj časa da kupiti strojno kompatibilno opremo, da se na hitrosti delovanja šifriranje ne pozna. Gre za kombinacijo SSD, matične plošče in programske opreme.

Še pomembnejše vprašanje pa je, ali svoje podatke oz. svojo zasebnost tako cenite, da ste disk zašifrirali? Ali pa se je nemara tako odločil njegov lastnik - vaš delodajalec?

92 komentarjev

Nova anketa: Količina pomnilnika, ki ga ima na voljo grafični procesor

Slo-Tech - Rezultati prejšnje ankete:

Velikost zaslona mojega prenosnika je:
nimam prenosnika50%
(619)
med 15,4 in 15,9 palci17%
(209)
med 15 in 15,3 palci15%
(184)
med 17 in več palci 8%
(99)
med 14 in 14,9 palci5%
(58)
med 12 in 12,9 palci2%
(21)
med 13 in 13,9 palci2%
(20)
ne vem1%
(12)
11,9 ali manj palcev0%
(6)
druga0%
(2)
Skupaj glasov: 1230


Tokrat vas sprašujemo, koliko pomnilnika je na grafični kartici v vašem primarnem računalniku.

39 komentarjev

Nova anketa: Koliko jeder ima procesor v vašem primarnem računalniku?

Slo-Tech - Rezultati prejšnje ankete:

Zaradi novega operacijskega sistema Vista bom primoran nadgraditi (CPU, GPU, RAM, HDD, …) moj računalnik:
Viste, vsaj takoj ob izidu, ne bom namestil61%
(682)
ne27%
(299)
da9%
(99)
ne vem3%
(34)
Skupaj glasov: 1114


Dvojedrni procesorji vse pogosteje najdejo prostor v nakupovalnih košaricah malo bolj zahtevnih uporabnikov, kljub temu, da so aplikacije, ki bi znale obe jedri dobro zapreči, še zelo redke. Kot kaže, bo v prihodnjem letu dvojedrni procesor postal nekaj bolj običajnega pod soncem, zahtevnejši uporabniki pa bodo posegli po štiriedrnih različicah.

Tako nas zanima, kakšna je situacija v naši skupnosti na začetku leta 2007. Koliko jeder ima procesor v vašem primarnem računalniku?

63 komentarjev

Nova anketa: koliko ste odrinili za ohišje in napajalnik za vaš primarni računalnik?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, koliko je stara najstarejša komponenta v vašem primarnem računalniku. Po rezultatih sodeč, se nekatere stvari (optične enote npr.) očitno ne menjajo. Dobrih 30% glasujočih pa je v celoti zamenjalo drobovje prej kot v dveh letih.

Koliko je stara najstarejša komponenta v vašem primarnem računalniku?
več kot 5 let23%
(221)
več kot 3 leta18%
(174)
več kot 2 leti15%
(147)
več kot 1 leto12%
(113)
več kot 4 leta11%
(105)
manj kot 1/2 leta11%
(100)
več kot 1/2 leta in manj kot 1 leto8%
(77)
ne vem1%
(13)
Skupaj glasov: 950


Tokrat vas sprašujemo o tem, koliko denarja ste odrinili za ohišje in napajalnik za vaš primarni računalnik.

32 komentarjev

Seagate Barracuda 7200.10

Riba, ki ne mara vode.

vir: Techgage
Techgage - Če se ravnamo po razmerju med ceno in kapaciteto, so trenutno najbolj pameten nakup diski, na katere lahko shranimo 320 gigabajtov podatkov. Enega od boljših tovrstnih primerkov iz priznanih Seagatovih tovarn so danes preizkusili na Techgage in bili nad njim navdušeni. Disk je opremljen z mnogimi tehnologijami za izboljšanje hitrosti in zanesljivosti, najbolj pomembno pa je zadnje čase zelo popularno vertikalno zapisovanje podatkov, ki močno poveča kapaciteto na kvadratni palec površine plošče.

Glede na to, da je na voljo po zelo nizkih cenah in poleg tega še navdušuje s hitrostjo, si je prislužil najvišjo oceno in priporočilo urednika, mi pa k temu dodajamo še en bombonček. Za razliko od ostalih kvalitetnih...

33 komentarjev

Nova anketa: koliko grafičnih procesorjev vam riše sliko v igrah?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, koliko monitorjev prikazuje sliko iz vašega računalnika. Slaba petina (17) že uživa v udobnem delu z (vsaj) dvema monitorjema, trdno smo pa prepričani, da si bo dodaten monitor omislilo še nekaj več uporabnikov.

Sliko iz mojega primarnega računalnika mi prikazuje:
1 zaslon79%
(834)
2 zaslona15%
(160)
nevronski vmesnik5%
(51)
3 zasloni1%
(10)
4 zasloni1%
(7)
Skupaj glasov: 1062


Tokat vas v anketi sprašujemo o številu grafičnih kartic v vašem sistemu. NVidia SLi sistemi so z nami že kar nekaj časa, ATi pa s Crossfire, zaradi različnih težav, caplja zadaj.

Če vas v nakup dveh grafičnih kartic ni prepričala pospešitev pri številu izrisa sličic na sekundo, vas bo morda prenos izračuna fizike na grafični procesor. Na tem seveda zelo pospešeno delata tako ATi kot nVidia.

14 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Če bi Slo-tech omogočal poljubne avatarje:
bi jih zagotovo izklopil33%
(391)
bi jih z veseljem gledal33%
(390)
bi si jih občasno ogledal16%
(185)
ne mi omenjat avatarjev15%
(177)
bi nehal obiskovati Slo-Tech4%
(50)
Skupaj glasov: 1193
Tako, pa smo opravili s trenutno anketo. Glede na rezultate ankete si poljubnih avatarjev srčno želi tretjina uporabnikov, kar je bistveno več od naših ocen. Vendar še vedno premalo, da bi ta hip spustili vse ostalo in se lotili avatarjev. Avatarji so tako dodani na seznam stvari, ki bi jih bilo lepo implementirati na tej strani, vendar na tem seznamu niso prav visoko. Za začetek bomo po petih letih zamenjali design.

59 komentarjev

"Škatla neumna"

Gambit - Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da vas je računalnik spravil v pošteno slabo voljo
Kot navajo tule, sta se vsaj dve tretjini uporabnikov že srečali z "obračunavanjem" z računalnikom, tako fizičnim (tu se takoj spomnim na oni posnetek, ko nekdo meče monitor po tleh), kot tudi zmerjanjem. Kot navajajo, so razlogi menda predvsem počasno nalaganje strani, mrtve povezave (hehe, 404), prekinitve povezave, čeprav bi verjetno med naprednejšimi uporabniki bolj bili pogosti modri ekrani, pregretja, sama Okna in še kaj bi se našlo.
Ponavadi sledi vsemu temu izklop računalnika, kozarec pijače, cigareta, ali na nadiranje nič hudega slutečih brata/sestre/mame/punce/tašče Nežnejši spol sicer po podatkih zaostaja za moškimi, vendar ne veliko, res je pa, da manj fizično obračunavajo.
Kam nas vodi tehnologija

11 komentarjev