»

Bo nova Star Wars igra prinesla revolucijo?

The inquirer - Tako pravijo stric Lucas in njegovi fantje. V prihajajoči saber vihteči igri Star Wars: The Force Unleashed bomo namreč doživeli marsikaj novega. Nivo interaktivnosti naj bi bilj izjemno visok (čeprav po tradiciji Vojne zvezd to ne pomeni mečkanja notranjih organov), na fiziki in grafiki delajo strokovnjaki, ki so se doslej ukvarjali z računalniškim ustvarjanjem filmov, kar bo, upajmo, prineslo zavidljive rezultate, bolj prepričljivo igranje, najbrž pa tudi strojno zahtevnost.

Osebno bi vam namesto besedičenja raje pokazal kak videoposnetek ali vsaj sličico iz igre, a so LucasArts-ovci tokrat precej paranoični. Na predstavitvi v okviru GDC so vsakršno zajemanje slikovnega materiala prepovedali, zato boste morali podrobnosti o igri dobiti v pisni obliki. Časa za nakup novega računalnika oz. močnejšega trakca za Wiimote je še precej, saj bodo Silo s povodca predvidoma spustili šele naslednjo pomlad.

22 komentarjev

Klasična izdaja Vojne Zvezd

Slo-Tech - Skupaj z izidom zadnjega od filmov v seriji Star Wars z naslovom Revenge of the Sith so Lucasovi studii izdali še zbirateljske DVD-je s starejšimi primerki Vojne Zvezd (od četrte do šeste epizode), ki pa so bili spremenjeni. Stare posnetke iz sedemdesetih in osemdesetih let so na novo obarvali, dodali računalniške efekte, odpravili napake in zamenjali nekatere obraze igralcev s tistimi, ki so se pojavili v novejših epizodah. Filmi so tako pridobili na točnosti, žal pa so izgubili tisti pravi nostalgični občutek, kar je privedlo do množičnih pritožb die-hard fanov, zato je George posebej zanje ponovno izdal ploščke z neokrnjenimi filmi. O izidih novih starih posnetkov poroča Slashdot.

1 komentar

Star(i) Trek v HD preobleki

Slo-Tech - Osmega septembra letos bo serija Star Trek upihnila 40 svečk na rojstnodnevni torti. To bo nedvomno velik dogodek za vse zveste privržence, zato so se pri CBS Paramount-u odločili, da ga obeležijo s ponovno obdelavo ( remasteringom) starih serij, ki bodo izšle v HD ločljivosti. Format slike bo ostal klasičen - 4:3, vsako leto načrtujejo izid 40 predelanih epizod, obljubjajo pa tudi, da vsebinsko ne bodo spremenili ničesar bistvenega. Prva tako predelana serija z naslovom Balance of Terror bo pripravljena 16. septembra, ni pa znano, kdaj jo bodo televizijske hiše dejansko vrtele. Trenutno namreč mnogim probleme povzroča oprema, potrebna za ravnanje s HD posnetki,...

33 komentarjev

Maxell predstavil holografsko enoto

Gizmodo - Medtem, ko se HD-DVD in Blu-ray borita za prevlado, je Maxell predstavil optično snemalno enoto, ki bo podpirala medije v velikosti 1.6 TB (ja, prav ste prebrali, to je velikost 63 DVDjev). Mediji sami bodo v formatu 5,25 palca, visoko gostoto zapisa pa dosežejo z dodatno dimenzijo zapisa, torej ne gre več za površinsko, temveč prostorsko snemanje. Tehnologija je podrobneje opisana v izjavi za javnost, vse skupaj pa bi naj bilo uporabnikom dosegljivo v letu 2007.



Z majhnimi koraki se tako bližamo tehnologiji Star Trek.

38 komentarjev

Star Wreck

Slashdot - Obstaja Star trek, in obstaja Star Wreck. Skupina finskih Star Trek zanesenjakov je po sedmih letih ustvarila svoj prvi celovečerni Star Wreck film. Pred enim mesecem je izšel DVD, sedaj pa si lahko njihovo mojstrovino, v kateri celo nastopa nekaj pravih igralcev, prenesete od tukaj.

Zanimivo je, da so fantje in dekleta vse skupaj naredili praktično brez proračuna, a film vseeno vsebuje super zgodbo in vizualne učinke, ki se jih nebi sramoval noben Star Trek film ali serija. Zadeva je med drugim izdana pod licenco creative commons.

Se nam po tem, ko so ukinili še zadnjo Star Trek serijo, sedaj obetajo "odprtokodne" serije?

24 komentarjev

"Space" Fan

Geek Shelter - Eh, vas že slišim: "Pa ne že spet, še en ventilator", a vseeno - tale je malce poseben, kajti njegovo ohišje ni iz navadne plastike, kot smo je vajeni, temveč iz pravega pravcatega aluminija. Izgleda, kot bi ga potegnili iz kakšne serije Star Trek (za hlajenje warp pogonov -- alien-w) in nasproti pričakovanjem celo zelo dobro tudi hladi.

Najlepša lastnost tega ventilatorčka pa je, da se obnaša kot nekakšen podaljšek vaših hladilnih reber če ga seveda uporabljate kot procesorski ventilator. Članek, ki so ga spisali na "Zaklonišču piflarjev" lahko preberete tukaj in si...

12 komentarjev