»

Nov članek: Nintendo Wii

SLO Reactor - Tokrat smo na SLO Reactorju spisali članek, namenjen vsem željnim odlične zabave in odgovor starševski pridigi o tem, kako se pred televizorjem uničuje hrbtenica.

Opisali smo namreč Nintendovo najnovejšo konzolo Wii, ki ta trenutek s svojo uspešnjostjo podira vse rekorde. Ocenili smo njegov ogled, se premaknili na možne nastavitve, pa kanale, "revolucionarni" WiiConnect24, dostop do interneta, ter nenazadnje- opis priloženih iger Wii Sports.

Odlična zabava v eno, dvoje ali več. Zakaj je temu tako in še več pa v članku tukaj.

84 komentarjev

Intervju s summ0ne-om

SLO Reactor - Slovenija je majhna, o tem ni dvoma. Kako nas poznajo v svetu, raje ne bi razpravljali- splošno znanje o Slovencih je pod nivojem. Pa ste kdaj razmišljali, če svet pozna Slovenijo v digitalnem svetu?

Obstajajo ljudje, ki jih niti sami ne poznamo dovolj dobro. Ste vedeli, da se v Sloveniji izdeluje eden najboljših PS2 čipov? In kaj smo naredili? Na SLO Reactorju smo stopili v kontakt z avtorjem čipa, summ0ne-om, ter z njim opravili intervju. Kako se zadeva odvija, kako je z zaščitami, kako v prihodnje in nenazadnje tudi- kako bo s čipi na konzolah nove generacije (XBOX360, PS3, Wii).

Celoten članek oz. intervju si lahko preberete tukaj.

Želimo vam prijetno branje.

25 komentarjev

Prvi hack konzol nove generacije?

XBox - Po mesecih trdega dela se je zgodilo: prvi uspešen hack Microsoftove konzole nove eneracije - Xbox360. TheSpecialistu in njegovi ekipi je uspelo prirediti firmware DVD pogona tako, da ne preverja več mediaflagov ob zagonu datotek. Tako lahko zaženemo vsako datoteko, ki je podpisana ("digital signature") od Microsofta in ustreza regiji, za katero je konzola izdelana, ni pa več pomembno na katerem nosilcu je shranjena. Hack nam torej omogoča poganjanje iger iz DVDR in DVDRW medijev, in ne le Microsoftovih DVDXBOX360 medijev.

Vsaki dobri novici sledi še slaba : shackanega firmwarea TheSpecialist ni objavil javno. Razlog? Avtor hacka in njegova ekipa niso zagovorniki piratstva. Njihov cilj je poganjanje nepodpisanih homebrew programov na konzoli nove generacije.

Za več informacij kliknite sem, za ogled videa, ki prikazuje zagon igre Project Gotham Racing 3 na shackani konzoli pa kliknite sem (embeded flash) oz. sem (download).

V vsaki nesreči je nekaj dobrega. Kljub temu, da hack...

19 komentarjev

Prvi koraki po Windows Visti

SLO Reactor - Windows Vista, kot pravijo pri Microsoftu, naj bi prinesla majhno računalniško revolucijo. Tokrat na meniju? Varnost in enostavnost.

Verjamemo, da veliko obiskovalcev želi o sistemu izvedeti malce več kot le to, da izide koncem letošnjega leta, zato smo na SLO Reactorju spisali prav poseben članek o sistemu Windows Vista, ki vam bo poskušal dopovedati, kaj Vista vsebuje oz. česar se lahko obetamo in, ali je zadeva resnično tako zelo strojno zahtevna, kot govorijo?

To in še več, v članku samem. Klik!

149 komentarjev

Članek - UMAX Yamada 6700

SLO Reactor - Na strani SLO Reactor smo za vse obiskovalce strani, spisali obsežen članek o DivX predvajalniku UMAX Yamada 6700. Yamado smo opremili z novo različico (v2) neuradnega firmware-a P.Y.P.S.-a, ter preverjali kako se stvar obnese z DivXTestCD-jem, predvajanjem SUB in SRT podnapisov na raznih različicah DivX kodekov kot tudi na XviD-u z različnimi števili slik na sekundo ter različnim kodiranjem zvoka (MP3 VBR, MP3 CBR, AC3), ter prišli do presenetljivih zaključkov.

Če ste tudi vi v dvomih, kateri DivX predvajalnik za ceno pod 20 tisočakov si kupiti, vam članek definitivno priporočamo - nahaja se tukaj.

Želimo vam prijetno branje!

3 komentarji