»

Intel Core 2 Quad Q6400

Hkepc - Potem, ko bo januarja predstavil Core 2 Quad Q6600, naj bi Intel v tretjem četrtletju prihodnjega leta predstavil svoj tretji štirijedrni procesor za namizne računalnike, Core 2 Quad Q6400. Na jedru Kentsfield temelječ procesor bo tiktakal pri frekvenci 2,13 Ghz in imel 1066 MHz FSB ter osem megabajtov drugonivojskega predpomnilnika. Cena novega štirijedrnika naj bi bila pod 450 ameriškimi dolarji, s čimer bo najcenejši štirijedrnik in bo predstavljal odlično konkurenco AMD-jevim K8L procesorjem.

Več o tem na HKEPC.

9 komentarjev

Novi Core 2 Duo procesorji z 2 MB L2

Hkepc - Intel bo februarja prihodnje leto predstavil Core 2 Duo procesorje z le dvema megabajtoma drugonivojskega prepomnilnika. Za tak korak so se pri Intelu odločili predvsem zaradi proizvodnih stroškov ter s tem povezano ceno procesorjev, saj imajo vsi sedanji Core 2 Duo procesorji 4 MB drugonivojskega prepomnilnika, pri čemer je pri različicah z le dvema megabajtoma polovica drugonivojskega prepomnilnika onemogočena. Z novimi procesorji bo Intel napovedal cenovno vojno prihajajočim AMD-jevim 65-nanometrskim procesorjem.

Več na HKEPC

45 komentarjev

Intel 945GC

DigiTimes - Intel naj bi po informacijah proizvajalcev matičnih plošč predvidoma v prvem četrtletju prihodnjega leta predstavil nov vezni nabor 945GC. Omenjen vezni nabor velja za naslednika veznih naborov 945G in 945GZ. 945GC bo podpiral do 800 MHz FSB-ja ter prihajajoče Core 2 Duo E4000 ter Pentium E1000 procesorje. Intel pričakuje več uspeha od omenjenega veznega nabora, kot ga je imel z njegovimi predhodniki v najnižjem razredu.

Več o tem v izvorni novici na DigiTimes.

2 komentarja

Pentium se vrača

Hkepc - Intel bo kot vse kaže le ohranil vsem dobro znano ime Pentium, saj naj bi po poročanju HKEPC enojedrni procesorji temelječi na Core arhitekturi nosili ime Pentium in Celeron. Kot prvi izmed omenjenih procesorjev se bo januarja prihodnje leto na tržišču pojavil Pentium E1040 s frekvenco 1,6 GHZ ter enim megabajtom drugonivojskega predpomnilnika in 800 megaherčnim FSB-jem. Le-temu bosta v drugem četrtletju prihodnjega leta sledila Pentium E1020 in E1060, prvi s frekvenco 1,4, drugi pa z 1,8 GHz. V tretjem četrtletju bodo kupcem na voljo tudi novi Celeroni za namizne računalnike s pol manjšim drugonivojskim predpomnilnikom.

Več na HKEPC.

7 komentarjev

Manjši zaslužki ATI-ja po prevzemu

X-Bit Labs - Po velikem poslu, ki se je zgodil pred mescem in pol, je AMD nedavno ponosno potrdil, da je nakup ATIja tudi v skladu s kanadsko proti-monopolistično zakonodajo. S tem je zaključek nakupa ATI-ja en korak bliže, ni pa še ni dokončen, saj se morajo 13. oktobra srečati delničarji in posel odobriti.

Nakup hkrati kaže tudi negativne posledice, saj je ATI za novinarje izjavil, da je se bo njihov dohodek do 140 milijonov dolarjev manjši, kot je bilo predvideno. Zmanjšala se je namreč prodaja veznih naborov za platforme, ki bazirajo na Intelovih procesorjih. Poročajo celo, da Intel na svoje poslovne partnerje pritiska, naj ne kupujejo ATI-jevih chipsetov, kot je na primer RD600. Zato tudi ne čudi dejstvo, da je ATI preklical vezne nabore za Intelove platforme RD700, RS700 in RC710, o čemer smo že poročali. Naslednje leto bo vsekakor še zanimivo.

48 komentarjev

ATI: nič več veznih naborov za Intel

Hkepc - Kot poroča HKEPC, naj bi ATI, ki ga je pred kratkim prevzel AMD, preklical izdelavo že napovedanih veznih naborov za Intelove procesorje. Pri tem gre za vezne nabore RD700, RS700 in RC710, zgrajene na 65 nanometrski arhitekturi, predstavljeni bi pa naj bili predvidoma v drugi polovici prihodnjega leta. Tako naj bi bil zadnji ATI-jev vezni nabor za Intelove sisteme, v začetku prihodnjega leta predstavljen RC610.

ATI se bo tako lahko popolnoma posvetil izdelavi veznih naborov za svojega novega lastnika. Letos oktobra bo tako predstavil vezni nabor RS690, ki podpira AVIVO in HDMI ter RC690C, s podporo za AVIVO. V drugem četrtletju prihodnjega leta bo predstavljen RD790, s podporo za CrossFire , v tretjem četrtletju pa RS790 z integriranim grafičnim čipom s podporo DX10. Prav tako bo v enakem obdobju predstavil tudi SC780, ki bo v osnovi enak RS690, vendar bo izdelan v 65 nanometrksem procesu.

Več o tem na HKEPC.

8 komentarjev