»

Intel bo omogočil programsko pohitritev nekaterih modelov procesorjev

AnandTech - Intel je na svojih spletnih straneh objavil, da bo ponovno ponudil programsko nadgradnjo nekaterih svojih procesorjev za doplačilo. Izboljšati bo mogoče karakteristike treh modelov, ki bodo po nadgradnji imeli višjo frekvenco delovanja, eden pa tudi več predpomnilnika.

Core i3-2312M se bo po nadgradnji predstavljal kot i3-2393M, saj bo frekvenca dvignjena z 2,1 GHz na 2,5 GHz, predpomnilnika pa bo po novem 4 MB in ne več 3 MB. Model i3-2102 bo po novem i3-2153, njegova nova frekvenca pa bo 3,6 GHz (prej 3,1 GHz). Najvišje pohitritve bo deležen Pentium G622, ki bo pridobil 600 MHz in tiktakal s 3,2 GHz.

Ni še znano, koliko bo Intel za nakup kode, ki bo po prenosu ustreznega programa z njihove spletne strani odklenila...

25 komentarjev

Intelovi odprtokodni gonilniki za grafiko

News.com - Intel je izdal odprtokodne gonilnike za svoje grafične čipe, konkretno za Intel 965 Express Chipset izdelke. To je seveda pomembna poteza korporacije, ki obvladuje okoli 40% trga grafičnih kartic, obenem pa zelo dobra novica za uporabnike Linux operacijskih sistemov. Gonilniki konkurenčne Nvidie in ATI-ja so namreč zaprtokodni in vsaj v enem primeru precej slabe kvalitete.

Zanimivo bo tudi videti reakcijo konkurenčnih podjetij. Medtem ko zaenkrat Nvidia še ne namerava spreminjati svojega pristopa k izdaji gonilnikov za Linux, pa odločitev naveze AMD/ATI še ni znana. AMD je sicer že pri več projektih sodeloval z odprtokodno skupnostjo.

78 komentarjev

Intel znižuje cene

Hartware.net - Po tem, ko je AMD po Intelovi predstavitvi procesorjev Core 2 Duo znižal cene svojih procesorjev, je, kot je bilo napovedano, tudi slednji znižal cene svojim procesorjev. Najbolj se je pocenil procesor Pentium 4 541, za katerega je po novem potrebno odšteti 84 ameriških dolarjev, kar je 61 odstotkov manj od dosedanje cene. Med dvojedrniki bo za najcenejši model Pentium D 805 potrebno odšteti 93 dolarjev, za najzmogljivejšega, dvojedrnega Pentiuma, z oznako Pentium D 960, pa 316 dolarjev, kar pomeni 40 odstotno pocenitev.

Tabelo s cenami preostalih procesorjev najdete v izvorni novici na Hartware.net.

6 komentarjev

Intervju z vodjem Intelovega oddelka Mobility Group

Google News - TG Daily je objavil zanimiv intervju z Davidom Perlmutterjem, vodjo Intel Mobility Group, ki je v precejšnji meri odgovoren za razvoj zadnjega Intelovega procesorskega čuda z imenom Core.

V intervjuju je govora o trenutnem položaju Intela na trgu in napram AMD-ju, prihodnosti večjedrnih procesorjev za katere je David mnenja, da več kot štirijedrnih procesorjev končni uporabniki vsaj v naslednjih nekaj letih ne bodo potrebovali, prehodu na 45nm proizvodni proces, nekaj besed je namenjenih tudi (ne)slavni Netburst arhitekturi. Pogovor se dotakne tudi pričakovane porabe procesorjev, za katero Perlmutter trdi, da se utegne postopno zniževati, še posebej pri mobilnih procesorjih. Vsekakor obvezno čtivo za...

6 komentarjev

Intel znižuje cene Celeronov

DigiTimes - Po nedavni predstavitvi procesorjev Core 2 Duo bo Intel znižal cene nizkocenovnih procesorjev Celeron. Znižanje cen bo postopno in bo potekalo v dveh fazah. V prvi se bo 23. julija celotna paleta celeronov pocenila za 9 do 17 odstotokov, tako da bo za najcenejši model Celeron D 331 s frekvenco 2,66 GHz potrebno odšteti 44 dolarjev, kar je 10 manj, kot je zdajšnja cena. Druga faza pocenitve bo sledila 22. oktobra, po kateri bo za najcenejši model potrebno odšteti vsega 39 ameriških dolarjev.

Poleg tega naj bi Intel v prvem četrtletju prihodnjega leta predstavil procesor Core 2 Duo E4300 z nazivno frekvenco 1,8 GHz, 2 MB drugonivojskega predpomnilnika in 800 MHz FSB-jem. Intel naj bi se za ta korak odločil zaradi AMD-jeve predstavitve procesorja Athlon 64 X2 3600+ s frekvenco 2 GHz in dvakrat 256 kB drugonivojskega predpomnilnika. Več o tem v izvorni novici.

Več o pocenitvah in nove cene si lahko ogledate v izvorni novici na DigiTimesu.

41 komentarjev

Imperij vrača udarec: Intel Core 2 Duo

Intel Core 2 Duo

AnandTech - Danes je Intel predstavil težko pričakovano novo družino procesorjev, poimenovanih Core 2 Duo, zgrajenih okrog nove Core arhitekture. Že neuradni testi na začetku leta in testi redkih srečnežev, ki so se dokopali do primerkov teh procesorjev, so obljubljali, da bo šlo za izjemno hiter in varčen procesor. Danes so v testih besede meso postale.Koliko so novi procesorji hitrejši od AMD-jeve ponudbe, si oglejte v izčrpnem testu. Zvedeli boste tudi, koliko k zmogljivosti prinese večji L2 (2 MB ali 4 MB) predpomnilnik in koliko 1333 MHz vodilo, koliko se novince z lahkoto navije, …

Leta AMD-jeve tehnološke prevlade so nedvomno mimo. V teh dneh je AMD sicer predstavil serijo EE in...

75 komentarjev

Intel znižuje ceno procesorjem

Cene Pentiumov M

vir: DigiTimes
DigiTimes - Zaradi vedno večjega povpraševanja po AMD-jevih procesorjih se je Intel odločil, da zniža cene svojih in tako poskusi kupce prepričati v nakup njihovih. V nedeljo so pocenili Pentium M procesorje, ki so namenjeni uporabi v prenosnikih. Cene so se spustile za celo tretjino pri 1,7 GHz modelu, najmanj, in sicer za dobrih trinajst odstotkov, pa pri najšibkejšem 1,4 GHz modelu. Drugi razlog za pocenitev je tudi predstavitev najnovejšega 1,8 GHz Pentiuma M s kodnim imenom Dothan, ki stane 637 dolarjev.Pocenitve pa se nam obetajo tudi na področju procesorjev za namizne računalnike. Te bo Intel pocenil 26. oktobra, ko bo predstavil dva novinca -- 3,2 (HTTE) in 3,4 GHz...

12 komentarjev

Intel znižuje cene

X-Bit Labs -

Če smo dozdaj poročali samo o AMD-jevem zniževanju cen, tokrat konkurenčna novica. Intel je danes uradno najavil, da namerava z 11. majem znižati cene večine svojih procesorjev. Na prvi pogled nenavadna odločitev dobi smisel, čim izvemo, da bo kakšen teden kasneje Intel izdal nove procesorje z 800 MHz-vodilom in HyperThreadingom (HT) -- tokrat tudi v počasnejših inačicah.

Znižanje bo več kot očitno, saj se bo naprimer cena Pentiuma 2,8 GHz spustila s 375 na 262 dolarjev. Razumljivo, saj bo enako hiter procesor z 800 MHz-vodilom in HT stal 278 dolarjev. Tabela cen.

9 komentarjev

Intel znižuje cene

CNet - Velikih esejev na to temo ni pisati. Intel, zaradi konkurence v obliki AMDja ter zaradi prihoda novih procesorjev ter tehnologij, znižuje cene. Po novem bo treba za 2.2 GHz P4 odšteti 423 dolarjev, kar je 25% manj od prejšnjih $562, ostali mu pa sledijo po podobnem procentualnem kopitu. Toliko da veste :D.

1 komentar