»

NEST.2006 se približuje

NEST.2005

Slo-Tech - Le še slab teden nas loči od največjega in najbolje organiziranega lanpartyja v Sloveniji, tokrat že šestega zaporednega tradicionalnega NEST-a. Tudi letos boste lahko (tako kot vsako leto) občudovali doma narejene mojstrovine, poslušali nadvse poučna predavanja, nažigali najljubše igre, spoznavali kul ljudi s foruma in se nasploh počutili kot doma. Za vas smo pripravili udobna ležišča in bogate nagrade. Če je nadvse izčrpen in privlačen tekst, ki ga pravkar berete, pritegnil vaše zanimanje, brž odsurfajte na uradno informativno podstran tega izjemnega dogodka, kjer lahko izveste čisto vse, kar se o NEST-u pač da izvedeti.

Kaj še čakate, prijavite se zdaj.
Vaša prijava je brezplačna!*


*Pravzaprav...

57 komentarjev

NEST.2006 prijave

Slo-Tech - Objavili smo osnovni program letošnjega NESTa.2006. Zaradi nekaj tujih predavateljev ter medsebojne odvisnosti nekaterih predavanj, dokončni naslovi predavanj po urah še manjkajo. Objavljeni bodo v petek. Letos bomo poleg igranja iger in tradicionalnega izbora najboljšega moda organizirali tudi "hekersko tekmovanje". Organizatorji bomo za vas pripravili nekaj bolj ter nekaj manj ranljivih sistemov ter zmagovalca nagradili. [>:D]

Za vas letos organiziramo serijo predavanj iz računalniške varnosti, izdelave spletnih strani ter OpenOfficea.

Letos ponovno na drugi lokaciji, v Hrvatinih, sredi prijetnega borovega gozdička, ki nam bo zagotavljal senco, že šestič ... legendarni NEST.

78 komentarjev

NEST.2006

Slo-Tech - Z malo zamude pa vendar. NEST.2006 bo, kot je bilo že konec januarja napovedano, od 21. do 23. julija. Tokrat na novi lokaciji v OŠ Hrvatini (Hrvatini nad Koprom). Program s prijavami bomo objavili v nekaj dneh.

Kot vedno bomo organizirali lan party s precej predavanji in tekmovanji. Igralo se bo skoraj vse. Letos ideje za tekmovanja v igrah pobiramo samo do samega dogodka, da se nam ne bo ponovilo lansko leto, ko se je večina idej za tekmovanja pojavila v noči iz sobote na nedeljo.

Kot vedno je tudi letos prepovedano kajenje in/ali uživanje drugih opojnih substanc. Oseb, ki bodo kazale znake uživanja le-teh varnostna služba ne bo spustila v dvorano.

291 komentarjev

25 hladilnikov na preizkušnji

Thermalright XP 90C

Slo-Tech - Ni preteklo toliko let, da se ne bi spominjali, kako smo hladili, za današnji čas, mlačne procesorje. Četudi smo procesor navili, so povsem zadostovala aluminijasta hladilna rebra. Tisti, ki so želeli iztisniti zadnji MHz, so namestili še ušesa parajoč ventilator, zloglasna, majhna (60 mm) Delta, je bila najpogostejša. Kasneje so izdelovalci hladilnikov aluminij skoraj povsem opustili. Zamenjal ga je baker, ki veliko bolje prevaja toploto. Poleg tega so bili hladilniki zasnovani tako, da so lahko sprejeli večje ventilatorje (80 in 92 mm), ki so povzročali manj hrupa, zaradi velikosti so pa bili običajno zmogljivejši od manjših bratrancev. Zelo priljubljen, tudi v naši skupnosti, je bil...

28 komentarjev

NEST.2004 - prijava

Slo-Tech - Od 16. do 18. julija bo v OŠ Sečovlje potekal Slo-Techov dogodek poimenovan NEST.2004. Poleg zanimivih predavanj o nelinearnem urejanju filma, grafičnih tehnologij, linuxu ter navijanju bomo postavili tudi gigabitno mrežo ter kopico namenskih strežnikov za različne igre. V okviru tekmovalnega dela bosta potekali tekmovanji v Quake 3 Arena ter Unreal Tournament 2004 z bogatimi nagradami za najboljše.

Prostora je letos za 200 računalnikov in njihovih lastnikov. Prijava je vsekakor obvezna, če ne želite ostati pred vrati. Prav tako zaradi velikega zanimanja in omejenega prostora ne morete prijaviti kolegov. Vsak se mora prijaviti sam.

11 komentarjev

Bojni stroj ali odporna igračka?

Slashdot - Ste siti razbitih LCD zaslonov pri padcu prenosnika na tla in odštevanja denarcev za popravilo, če po pomoti zlijete kavo na tipkovnico? Pri podjetju Itronix imajo za vas rešitev, ki se imenuje GoBookMAX. To je prenosni računalnik, a tudi veliko več. Lahko ga vržete po tleh, vtaknete v pečico, pustite ponoči v hladilniku, potopite v bazen in še kaj. Izdelek je zelo primeren za vojake, terenske reševalne ekipe ter petletne otroke, poganja pa ga 700 megaherčni procesor.

A to še ni vse, če kupujete v imenu vladne organizacije, imamo za vas pripravljen tudi sistem CoBRA - programski paket, s katerim lahko identificirate okrog 60.000 kemikalij in bioloških "groženj", ter tako poskrbite, da bo vaša kuhinja vedno čista in svetleča. Cena,...

11 komentarjev