»

Leadtek ostaja

The inquirer - Pred dnevi smo poročali o Leadtek-ovem umiku iz sveta grafičnih kartic. Nedavno pa so se na spletu pojavile informacije, ki zanikajo omenjen umik in govorijo o nadaljevanju uspešne tradicije Leadtekovih grafičnih kartic. Foxconn, ki naj bi vstopil na trg grafičnih kartic namesto Leadteka, se je namreč odločil, da poleg svoje lastne znamke, ohrani tudi blagovno znamko Leadtek. Poleg tega so pri Leadteku pripravljeni za dobavo grafičnih kartic 7950 GX2 na azijsko tržišče.

Izvorna novica na The Inquirer-ju.

Na novico nas je opozoril igor0203.

14 komentarjev

AMD znižuje cene

Tech Report - Dobra dva tedna po predstavitvi novih AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2, so se na spletu pojavile informacije o drastičnem znižanju cen teh procesorjev. Za enojedrnike, Athlon 64 3000+, 3200+, 3500+ in 3800+, bo po novem potrebno odšteti le 89, 99, 109 oziroma 139 ameriških dolarjev, kar pri slednjem pomeni kar dvainpetdeset odstotno pocenitev.

Poleg enojedrnikov se bodo znižale tudi cene dvojedrnikov, vendar natančnih informacij o tem ni, prav tako ne o datumu znižanja cen. Razlog za tovrsten korak AMD-ja je več kot očiten: Intel bo namreč čez slaba dva tedna predstavil nove procesorje Core 2 Duo, poleg tega pa bo znižal cene Pentiumov.

Izvorna novica na The Tech Report.

47 komentarjev

Foxconn namesto Leadteka

Slo-Tech - Podjetje Leadtek smo na naši strani vedno čislali in v forumu so bile njegove kartice pogosto predlagane kot izbira pri nakupu. Navduševali so z zanimivimi (beri zmogljivimi) rešitvami hlajenja vedno prevročih grafičnih procesorjev in dobrim navijalskim potencialom.



Vendar kot kaže, se Leadtek umika kot proizvajalec grafičnih kartic. Namesto njega bo na trg vstopil Foxconn, ki ga je do sedaj zalagal z opremo. Podatkov, kaj bo podjetje počelo v prihodnje, kaj točno pomeni vstop Foxconn-a (bo šlo samo za drugo blagovno znamko?), še ni.

To seveda ni prvi umik iz vedno vročega trga grafičnih kartic. Pred leti je grafične kartice prenehalo izdelovati podjetje Hercules, s še bolj slavno (pestro) zgodovino, česar se starejši bralci gotovo spomnite.

30 komentarjev

ATI: X1900 GT in sodelovanje z Nokio

ATI - Po nedavnem prevzemu podjetju Bitboys Oy, je ATI sklenil partnerstvo s še enim finskim podjetjem, proizvajalcem mobilnih telefonov Nokia. Podrobnosti o razsežnostih sodelovanja niso znane, podjetji naj bi sodelovali pri razvoju 3D iger in raznih multimedijskih vsebin za mobilne telefone. O vgradnji ATI-jevih grafičnih čipov za prenosne naprave v njihove mobilnike še ni informacij. Več o tem v ATI-jevem poročilu za javnost.

Poleg tega je ATI pred dnevi uradno predstavil svojo najnovejšo grafično kartico Radeon X1900 GT, o prihodu katere smo že poročali. Več o tem v ATI-jevem poročilu za javnost.

0 komentarjev