»

Vdor v Steam

Daily Tech - Steam je najbž vsem dobro znan kot Valve-ov spletni sistem za nakup, nadzor, posodabljanje in igranje iger, podatek, da je uporaba odjemalca pogoj za igranje streljačine Counter-Strike pa vam najbrž pove tudi dosti o popularnosti cele zadeve.

A navdušeni uporabniki storitve bi znali biti kaj kmalu razočarani, na spletu so se namreč pojavile novice o izjemno resnem vdoru v Steam. Cracker, ki se skriva pod vzdevkom MaddoxX, trdi, da je uspel pridobiti shell dostop do vseh sistemov in se tako dokopal do številnih občutljivih podatkov uporabnikov, vključno s številkami njihovih kreditnih kartic. Sam vdor naj bi bil storjen zgolj zaradi načel, saj se MaddoxX ne namerava okoristiti, temveč opozoriti na slabo varnost Valve-ovega sistema, trenutno v zameno za vse ukradene podatke zahteva sporočilo oz. opravičilo na domači strani podjetja.

Izvorna novica.

19 komentarjev

Nedosegljiv Šou-lj.si

Slo-Tech - Kot ste uporabniki verjetno opazili, so od sobote zjutraj nedosegljive strani ŠOU Ljubljana in strani, ki gostujejo na Kissovih strežnikih. Po navedbah Kissa je razlog vdor v strežnik, zanimivo pa je, da na naslovni strani storilci niso pustili "podpisa".

Izpad večjega števila študentskih strani in propad pogajanj z vlado ima presenetljivo dobro časovno usklajenost...

10 komentarjev

Domena uni-lj.si nedosegljiva do nedelje

Arnes - Arnes na svoji spletni strani sporoča, da od danes do predvidoma nedelje ne bosta dosegljiva oba glavna imenska strežnika (DNS) Univerze v Ljubljani in sicer za domeno uni-lj.si.

Arnesovo obvestilo pravi, da bosta strežnika nedosegljiva zaradi nujnih del v univerzitetnem omrežju Metulj. Zaradi tega bo moten dostop do vseh strežnikov na domeni uni-lj.si, torej dostop do fakultetnih spletnih strani, elektronske pošte na strežnikih v okviru te domene, itd.

Na nedelovanje omenjenih omenskih strežnikov Arnes nima vpliva. Računalniški center Univerze v Ljubljani je namreč do pred kratkim imel sekundarni DNS strežnik na Arnesu, kasneje pa so ga (po naših informacijah na lastno željo) prenesli v svoje omrežje. Omenjena imenska strežnika se danes nahajata na naslovu metulj.uni-lj.si (193.2.64.46) ter ns.uni-lj.si (193.2.64.45).

Posledice te odločitve bomo uporabniki čutili do nedelje.

96 komentarjev