»

Februarja že GeForce 9?

DigiTimes - Očitno kalifornijsko podjetje NVIDIA ne bo pustilo konkurentu AMD-ju ( ATI) priti do sape. Nvidia naj bi namreč februarja naslednje leto izdala novo generacijo grafičnih procesorjev (GPU), poroča DigiTimes.

Prvi čip nove 9. generacije GeForce bo visokorazredni 65-nanometrski D9E. Podpiral bo DirectX 10.1 in Shader Model 4.1. Poleg tega pa naj bi junija poslali na trg še 55-nanometrski D9P, ki naj bi bil čip srednjega razreda. Slednji se bi tako pridružil AMD-jevi najnovejši seriji grafičnih kartic, ki že temeljijo na 55-nanometrskem procesu ( RV670).

100 komentarjev

AMD predstavil Live!

AMD - AMD je predstavil Live! platformo, namenjeno multimedijskim računalniškim sistemom. Po besedah AMD-ja, Live! uporabnikom omogoča enostavno predvajanje in urejanje multimedijskih vsebin in njihovo izmenjavo in skupno uporabo z drugimi uporabniki Live! sistemov. AMD Live! PC, ki temelji na dvojedrnem procesorju Athlon 64 X2, bo kupcem na voljo naslednji mesec, med drugim bodo svoje Live! PC-je kupcem ponudili Acer, Alienware, Fujitsu Siemens in HP. Prav tako je AMD razvil poseben paket programske opreme za omenjene sisteme z imenom LIVE! Entertainment Suite. V drugi polovici leta naj bi AMD predstavil še Live! platformo za prenosnike, temelječo na Turion 64 X2 procesorjih.

Več o Live! si preberite v AMD-jevem poročilu za javnost ter v novici na daily-Tech-u, oziroma obiščite spletno stran Amdlive.

9 komentarjev

AMD spreminja podnožja

WinFuture.de - Kot smo že poročali, namerava Advanced Micro Devices (AMD) spremeniti podnožja za svoje procesorje. Na Winfuture.de so objavili novico, da bo AMD v sredini leta 2006 prešel na nova podnožja za svoje procesorje. Za namizne računalnike in enoprocesorske strežnike bomo tako dobili eno samo podnožje (danes poznamo s.754, s.940 in s.939), poimenovano M2. Za več procesorske sisteme bo na voljo podnožje F, s 1207 pini. Prav tako bo v prenosnih računalnikih podnožje 754 nadomeščeno s podnožjem S1, ki bo štelo 638 pinov.

Jasnega odgovora na vprašanje, ali bo v prihajajočih procesorjih za nova podnožja, s kodnimi imeni Windsor, Orleans in Manila DDR2 pomnilniški krmilnik, še ni.

In vsi smo tako nestrpno čakali na s.939…

20 komentarjev

WAP mrtev - nikakor!

Slashdot - Če ste mislili, da je WAP mrtev, ste se motili. Vsaj v Angliji, poroča Mobile Data Association, je uporaba WAP-a v strmem porastu. Tako je v enem letu uporaba WAP-a v mesecu juniju zrasla za kar 42 odstotkov napram juniju 2003.

Za ta porast naj bi se šlo zahvaliti hitrejšim povezavam, naprednejšim napravam, predvsem pa večjemu oglaševanju in boljši ponudbi storitev, ki so na voljo. Vsekakor je zanimivo videti, kako se stara, skoraj mrtva tehnologija ponovno rojeva - morda pa bo kmalu začel WAP postajati popularnejši tudi drugje po svetu. Klik!

18 komentarjev

Benchmark maraton

Nostalgija :)

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so se tokrat zares potrudili. Spisali so namreč test vseh procesorjev, ki jih je sploh moč dobiti. Primerjali so benchmark rezultate, reci in piši, petinšestdesetih različnih procesorjev s hitrostmi od 100 MHz do najnovejših zverin s 3066 MHz. Test so, kot se spodobi, pričeli z legendarno štiriosemšestko (486 DX), nakar so si ogledali vse Penitum, Celeron, K5, K6, Athlon in Duron procesorje. Vas zanima, koliko so procesorji v devetih letih resnično napredovali? Nadmočen test!

23 komentarjev

Dogaja se vsem

AMD - Če ste mislili, da se varčevanja z metodo odpuščanja poslužuje le veliki zlobni Intel, ste se zmotili. Advanced Micro Devices (AMD) se je namreč odločil, da bo "prestrukturiral" svoje operacije. AMD bo v sklopu tega "prestrukturiranja" zaprl dve tovarni. Natančneje tovarno 15 in tovarno 15 v Austinu, Texas, ZDA. Kot del "prestrukturiranja" bo tudi odpustil 2300 delavcev, kar predstavlja 15% globalne AMD-jeve delovna sile. Pribljižno 1000 od teh odpuščenih so povezani s tovarnama 14 in 15.
No, pozitivna stran je ta, da bo začel bolj vlagati v tovarno v Penang, Malezija. Vsi odpuščeni delavci bodo dobili odpravnine.

0 komentarjev

Test za defektne AMD procesorje

Heise - Pred približno mesecem dni je prišlo ven, da so nekatere AMD K6-x, Athlon in Duron procesorje takrat proizvedli z napako in so kljub temu prišli v prodajo. Napaka se je pokazala med delom z video datotekam ter z grafičnimi datotekami. AMD je takrat seveda najavil, da bo vse take procesorje takoj zamenjal. Sedaj je ven prišel programček, ki stestira vaš AMD mlinček in pokaže, če ima napako. Program je dolg samo 30Kb in se ga dobi tukaj.

1 komentar

Fujitsu Siemens bo uporabljal AMD-jeve čipe!

Tom's Hardware - The Inquirer's je ugotovil, da bo Fujitsu Siemens v Evropi začel z reklamiranjem v mesecu juniju in juliju, reklamiral pa naj bi svoje izdelke (sestavljene računalnike), ki bodo vsebovali Advanced Micro Devices' (AMD) Athlon in Duron procesorje. Proizvajal naj bi tudi sisteme z dvema procesorjema. Nadaljeval pa bo tudi s sodelovanjem z Intelom. Sistemi z dvema Foster procesorjema naj bi se pojavili že maja!

0 komentarjev