»

Novosti iz Microsofta

ZDNet - Pred dobro uro je vodja razvoja Windows Viste, Jim Allchin, razglasil, da je Vista končana. Za vse, česar o njej še ne veste, priporočam obisk WinSuperSite-a. Dva dni nazaj je bil končan tudi razvoj Officea 2007.

Na nekoliko drugem področju, si lahko ogledate tudi Virtual Earth beta, ki je tudi izšel ta teden in seveda posnema NASA World Wind in Google Earth, prinaša pa boljši 3D pogled na nekaj ameriških mest (vključno s teksturiranimi stavbami). Za namestitev morate svoje Windowse prepričati (lokalne nastavitve), da ste doma v ZDA, sicer se ne bo hotel namestiti.

24 komentarjev

Windows Live Local prenovljen

Slo-Tech - Microsoft je prenovil ponudbo na področju spletnih zemljevidov, dostopnih na njihovi strani Windows Live Local. Prva in najpomembnejša novost, zadeva zemljevid, v katerega je po novem vključena tudi naša Kokoška. Tako se lahko sprehajamo po skoraj vseh cestah naše dežele ( primer), kar je vsekakor dobrodošlo za potepanje po neznanih krajih.

Poleg tega so dodane tudi nekatere novosti, kot so Collections, kamor si lahko shranimo zaznamke določenih krajev, Traffic, ki omogoča realno časovni pregled prometa, a ta storitev pri nas še ni na voljo, in Driving directions, ki nam izriše pot med dvema poljubnima krajema ( primer).

Zemljevid si lahko delimo tudi z ostalimi (Messenger, Email, URL, ...), prav tako si ga lahko natisnemo, pri čemer imamo več možnosti (zemljevid, zemljevid in tekst, ...).

20 komentarjev

MSN Virtual Earth

Slo-Tech - Pred dnevi je Microsoft širši javnosti ponudil MSN Virtual Earth, ki je trenutno v beta fazi.

Gre za servis, ki vam ponuja brskanje po karti celega sveta. Tako lahko iščete določene ulice v državi, pomaga vam pri izbiri poti med dvema točkama in podobno. Samo premikanje po zemljevidu v celoti poteka z miško ali s smernimi tipkami. Prav tako lahko uporabimo kolešček miške ali tipki + in - za spreminjanje zooma.

Trenutni pogled na karto si je možno shraniti, ter ga kasneje uporabiti. Kar nam olajša vrnitev na predhodno pozicijo in pogled, parv tako lahko to povezavo pošljemo prijatelju preko elektronske pošte. Primer takšne povezave izgleda nekako takole.
Zanimiva, a hkrati uporabna je funkcija, ki vam na podlagi IP številke pokaže, kje se nahajate.

31 komentarjev