»

Hynix dosegel dogovor z Rambusom

X-Bit Labs - Drugi največji proizvajalec pomnilnika na svetu Hynix je dosegel dogovor z Rambusom, ki bo pripomogel h končanju spora med podjetjema, ki traja že osem let. V poravnavi predlaga, da bo Hynix plačal naslednje licenčnine: en odstotek za naprave s SDR SDRAM in 4,25 odstotka za tiste z DDR SDRAM (sem sodijo naprave z DDR, DDR2, DDR3, GDDR, GDDR2, GDDR3 SDRAM in DDR SGRAM), ki bodo prodane med 31. januarjem 2009 in 18. aprilom 2010. Poleg tega naj bi Rambus prejel še 349 milijonov dolarjev odškodnine in 48 milijonov dolarjev zamudnih obresti, če bo poravnava v taki obliki potrjena tudi prek sodiščem, kjer teče postopek.

6 komentarjev

Najhitrejši grafični pomnilnik

Jaz - Izdelovalec pomnilnikov Infineon techhnologies je zasnoval najhitrejši grafični DDR SGRAM pomnilnik. Njegove pomnilne celice so 128-megabitne in prenašajo podatke po 32,64,128 ali 256 bitnih vodilih. Sami prenosi se vršijo do hitrosti 300 Mhz, kar da končno hitrost 2,4GB/s. Novi pomnilnik deluje na 1.8V napetosti (današnji ddr pomnilnik na 2.5V). Na voljo bo stvar v masovni proizvodnji konec leta. Thx, OZZY!

2 komentarja

Infineon najavil 600 Mhz DDR SGRAM

Reactor Critical - Infineon je najavil najhitrejši pomnilniški čip do danes. 128MB SGRAM je organiziran 4Mx32 in podpira frekvence vse do 300MHz pri SGRAM, se pravi 600MHz pri DDR SGRAM! Pomnilnik bo tudi deloval pri samo 1.8V, kar pomeni precej manjšo porabo, kot pri standardnih 2.5V. Manjša poraba bo kritičnega pomena pri doseganju vrhunskih rezultatov pri 3D grafičnih karticah in pri varčevanju z energijo pri prenosnih računalnikih. Proizvodnja je načrtovana za konec tega leta, cena v količini od 1000 kosov pa naj bi bila $33. Lahko ugibate, kakšen pomnilnik bodo uporabljale GeForce 3 Ultra kartice!

2 komentarja

Geforce 3 26. februarja

Video Card Drivers - Hmm... Kaj pravite na par novic, OK?

Govorice o tem, da bo GeForce 3 predstavljen v naslednjih nekaj tednih so očitno resnične. Na VideoCardDrivers so objavili novico o uradni predstavitvi GeForcea 3 26. februarja. Znane so tudi točne specifikacije:
  • 0.15 mikronsko jedro
  • 60 milijonov tranzistorjev
  • frekvenca jedra nad 200 MHz
  • DDR SDRAM ali SGRAM pri 250 Mhz
  • 8 GB/sekundo prenosa iz rama
  • Podpora do 128 MB rama
  • 4 rendirne cevovode
  • 2 teksturi na cevovod
  • 4 teksture na pixel
  • Enota T&L bo zmogla izrisati malo več kot 40 milijonov trikotnikov na sekundo
  • 350 MHz RAMDAC
  • Največja resolucija 2048×1536 pri 75 Hz

  • Cena $500, kar bo pri nas 125 tisoč
Hja.. Če je vse to kar sem napisal zgoraj res, bomo videli 26. februarja. Vse je zelo impresivno, razen cene... A kljub temu to pomeni znižanje cen ostalim nVidiinim karticam.

14 komentarjev

Radeon LE v prodaji

X-Bit Labs - Huh, ljudje, jaz sem sedaj zmatran k'svina (posledica celodnevnega blodenja po Ljubljani), a vseeno se bom potrudil in napisal nekaj novičk samo za vas . Prva novica je novica o okrnjeni verziji ATI - jevega Radeona, Radeonu LE. Zadevca ima:
  • 32MB DDR SGRAM s 128bit bus - om;
  • 150MHz RAM in jedro;
  • Brez HyperZ podpore;
  • 2 texturna cevovoda, vsak s tremi texturnimi enotami.
Jah, ATI - jev MX je tole, ki je spričo svoje cenem $110 naj bi bila, kar zanimiv.

0 komentarjev

Naslednik FireGLja

Akiba - Pred nekaj časa je Diamondov FireGL pospeševalnik bil izredno priljubljen med 3D ustvarjalci in animatorji. Šlo je za zelo dober (in drag!) OpenGL pospeševalnik. No, potem ko so se okoli Diamonda zgrnili temni oblaki se je postavilo vprašanje kaj se bo zgodilo s to serijo kartic. Na srečo zadeva ni propadla... na Akibi se da zaslediti, da se na Japonskem že prodaja naslednik omenjene kartice z imenom FireGL 2. Kartico poganjata dva procesorja, grafični IBM GT 1000 in geometrijski IBM RC 1000, na njej pa je 64MB DDR SGRAMa. V vseh pogledih spodobna grafikulja torej, in zelo me zanima, ali bo našla pot v naše loge.

vir: Akiba

vir: Akiba

5 komentarjev

Nvidia objavila detajle v zvezi z GeForcom3

BBspot - Povsem nepričakovano je danes Nvidia odprla svojo dolgo zaprta usta in razkrila kar nekaj sočnih podrobnosti o njihovih prihodnjih produktih. Čeprav smo pričakovali nasprotno, je nakup 3DFXa še kako vplival na njihov razvoj. Ime najmočnejšega predstavnika nove generacije bo Voodoo GeForce3 Ultra GTS/MX Banshee 3000 Quadro. Šlo bo za napumpano verzijo navadne kartice, ki ji bo ime Voodoo GeForce3 Ultra GST/MX Banshee 2000. Kartica bo vsebovala vgrajen HDTV dekoder, do 2GB DDR RAMa, integriranih RAMDAC (wow!), 32 bitne barve in T&L enoto. Quake3 timedemo v resoluciji 640x480 naj bi pri 98% populacije povzročil epileptične napade, za ostala 2% pa bo mogoče v sistem priklopiti še en Voodoo GeForce3 Ultra GTS/MX Banshee 2000 v SLI povezavi, za kar bo po vsej verjetnosti potreben 500W napajalnik. Nove kartice bodo na voljo že v prvem četrtletju tega leta, več informacij pa dobite tukaj. LOL .

16 komentarjev