»

Delo Blog shekan

vir: Delo
Delo - Danes sem malo čež dvanajsto uro opazil, da je bila spletna stran časnika Delo nedosegljiva. Sicer se je čez nekaj minut vrnila, je pa zato, po besedah urednikov zaradi tehničnih težav, bil nedosegljiv del strani, na katerem so objavljeni blogi uporabnikov. Po krajšem poizvedovanju sem ugotovil, da je šlo za več kot le tehnične težave.

Nekdo si je privoščil Delo in kratkomalo sesul sistem, na katerem so postavljeni blogi njihovih uporabnikov. Kot je razbrati iz tega zapisa, so se težave začele že nekaj dni prej, ko je ZliOsebek™ najprej izkoristil pomanjkljivosti sistema za umetno ocenjevanje lastnih (umetniško seveda ne posebej izvirnih) žnevniških zapisov, kasneje pa je ugotovil, da je možno s podobnimi prijemi tudi brisati poljubne zapise drugih avtorjev. Dobro, lahko bi govorili o zlobnih hekerjih, a je (pol)izdelek, imenovan Delo blog, že pred tem dogodkom doživljal mnoge kritike, ki pa jih, kot kaže, nihče na Delu ni jemal prav...

49 komentarjev

Zob za zob, email za email...

The Register - Obstajajo ljudje, katerih zgodbe o uspehu so prav zavidanja vredne, a je kaj zanimivo opažati njihovo reakcijo, ko se znajdejo na drugi strani -- internetne povezave.

Alan Ralsky je takorekoč zaslužil milijone s svojim biz-om: pošiljanje milijarde neželjene elektronske pošte dnevno. [Članek si -- prosim lepo -- preberite. Morda dobite idejo za modifikacijo svoje sobe [>:D].]

Vprašanje pa je, kako mu bo T1 pomagal sedaj, ko so ga Zli in Jezni uporabniki pričeli prijavljat na vse mogoče spamerske sezname. Verjetno bolj malo -- se je pa odločil za tožbo teh spletnih neotesancev. TheRegister.

2 komentarja