»

Activision mnenja, da sta Rovio in Zynga močno precenjena

TechCrunch - Mobilna senzacija Angry Birds in Facebook time killer Farmville sta svojima avtorjema konkretno napolnila denarnice in zvišala aspiracije. Zynga se že pripravlja na enomilijardno izdajo delnic za skupaj 10% vrednosti podjetja (med 10-20 miljardami), Rovio pa se ceni na "več milijard" in trenutno zaključuje zaprto dokapitalizacijo po valuaciji 1.2 miljarde.

To postavlja uveljavljene velike založnike pred nenavadno situacijo. Že zaradi vsega denarja, ki se obrne okoli teh iger (zlasti in-app purchasi), bi radi bili zraven. A njihov poslovni model ni nagnjen k tveganju in inoviranju, prej vsakoletnemu štancanju nove različice prejšnjega naslova, s podobno obsežnim changelogom, kot ga...

5 komentarjev

AMD in ATI bosta predstavila Yokohamo

Slo-Tech - Po informacijah tajvanskih proizvajalcev prenosnikov bosta AMD in ATI v četrtem četrtletju prihajajočega leta predstavila novo platformo za prenosne računalnike s kodnim imenom Yokohama. Gre za kombinacijo AMD-jevih procesorjev za prenosne računalnike Turion 64 X2 in ATI-jevih prihajajočih veznih naborov za prenosnike s kodnimi imeni RS690M, RS690DC in RS790M. AMD bo tako lahko kupcem ponudil podobno platformo kot Intelov Centrino, oziroma prihajajoči Napa Refresh .

Več o tem na Digitimes.

ATI je poleg tega predstavil nov grafični čip za prenosne računalnike z Intelovimi procesorji z imenom Radeon Xpress 1250, več o katerem si preberite na Daily Tech-u in v ATI-jevem sporočilu za javnost.

17 komentarjev

ATI predstavil Radeon X1950 XTX

ATi Radeon X1950 XTX

vir: ComputerBase
ATI - ATI je danes predstavil svoji najnovejši grafični kartici, Radeon X1950 XTX in Radeon X1950 CrossFire. Jedro novih grafičnih kartic tiktaka pri frekvenci 650 MHz, kar je enako kot pri predhodniku, X1900 XTX. Od tega se nova grafična kartica razlikuje v pomnilniku, saj je opremljena z GDDR4 pomnilnikom, s frekvenco 1000 MHZ (2000 MHz, upoštevajoč DDR). Cena obeh novih grafičnih kartic bo znašala 449 ameriških dolarjev oziroma slabih štiristo evrov, kupcem pa bodo na voljo po štirinajstem septembru. Tudi testi so že na voljo.



Poleg omenjenih grafičnih kartic naj bi po poročanju Daily Tech-a ATI predstavil tudi Radeon X1900 XTX s 256 MB pomnilnika.

Več o tem si lahko preberete tudi v...

68 komentarjev

ATI: X1900 GT in sodelovanje z Nokio

ATI - Po nedavnem prevzemu podjetju Bitboys Oy, je ATI sklenil partnerstvo s še enim finskim podjetjem, proizvajalcem mobilnih telefonov Nokia. Podrobnosti o razsežnostih sodelovanja niso znane, podjetji naj bi sodelovali pri razvoju 3D iger in raznih multimedijskih vsebin za mobilne telefone. O vgradnji ATI-jevih grafičnih čipov za prenosne naprave v njihove mobilnike še ni informacij. Več o tem v ATI-jevem poročilu za javnost.

Poleg tega je ATI pred dnevi uradno predstavil svojo najnovejšo grafično kartico Radeon X1900 GT, o prihodu katere smo že poročali. Več o tem v ATI-jevem poročilu za javnost.

0 komentarjev

ATI prevzel Bitboys Oy

ATI - ATI je prevzel finsko podjetje Bitboys Oy, ki se ukvarja z razvojem grafičnih tehnologij za prenosne naprave. Vrednost nakupa se ocenjuje na približno 35, 2 milijonov evrov, celotna ekipa Bitboys-a pa bo vključena v ATi-jev oddelek za prenosne naprave. ATI od naložbe pričakuje nov zagon pri razvoju grafičnih tehnologij za prenosne naprave, predvsem pa podporo za OpenGL ES 2.0 3D ter OpenVG 1.0 2D vektorski grafiki.

Več o nakupu ter izjave vodilnih obeh podjetij lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

0 komentarjev

ATI prevzel del XGI-ja

ATI - V skladu s svojo napovedjo o prevzemu drugih podjetij, je kanadski ATI potrdil, kar se je že šušljalo. Prevzeli so del singapurskega XGI-ja. Vendar ATI ne bo prevzel celotnega XGI-ja, ampak le njegovo singapursko partnersko podjetje Macrosynergy in kalifornijsko ekipo XGI-ja iz Santa Clare. S to potezo ATI namerava okrepiti svoj položaj na kitajskem trgu in okrepiti svoj inženirski kader.

Več o tem si lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

8 komentarjev

ATI predstavil Mobility Radeon X1800 XT

ATI - ATI je predstavil svoja najnovejša grafična čipa za prenosne računalnike, Mobile Radeon X1800 in X1800 XT. Namenjena sta predvsem zagrizenim igralcem računalniških iger in tistim, ki pri svojem delu uporabljajo grafično zahtevne aplikacije.

Šibkejši model X1800 ima dvanajst pixel cevovodov in osem vertex shader enot ter tiktaka pri frekvenci 450 MHz. Njegov večji brat se ponaša s šestnajstimi pixel cevovodi in prav tako osmimi vertex shader enotami, njegova frekvenca pa je 550 MHz. Seveda obe podpirata DirectX 9 in Shader Model 3.0.

Več o novih mobilnih Radeonih si lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost in na ATI-jevi spletni strani

4 komentarji

ATI predstavil Imageon 2380 in Imageon 2388

vir: ATI
ATI - Kanadski ATI je v sredo uradno predstavil svoja nova multimedijska procesorja z imenom Imageon 2380 in Imageon 2388. Imageon multimedijski procesorji so namenjeni vgradnji v mobilne telefone. Najnovejša člana družine Imageon omogočata uporabnikom posebno multimedijsko in igralno doživetje, saj oba podpirata OpenGL ES 1.2. Le-ta omogoča izris bolj realističnih detajlov, osvetljevanja in objektov.

Oba nova Imageona omogočata snemanje videa do 30fps v MPEG-4 in H.263/H.263+ formatu. Poleg tega podpirata več kot sedemnajst audio formatov, med drugim AMR, AAC LC, aacPlus™ enhanced, MP3, Real Audio, WMA in MIDI. Omogočata tudi 3D Zvok, ter CD kvaliteto zvonjenja.
Tehnologija PowerPlay™...

13 komentarjev

Napoved raziskovalne skupine Petrov: Konec prevlade Microsofta in Intela

X-Bit Labs - Podjetje Petrov group, ki se ukvarja s tržnimi raziskavami in strateškim svetovanjem na področju 'high-tech' industrije, je včeraj izdalo novo poročilo ( white paper) z naslovom Izginjanje prevlade Wintel-a - možni in verjetni scenariji.

V sporočilu za javnost je zapisano, da je zdaj napočil čas, v katerem je 'duopol' Microsofta in Intela na področju PC-jev resnično ogrožen. Zakaj? Zaradi kombinacije tehnološke diskontinuitete, velikih sprememb v zahtevah trga in cele kopice združenih tehnologij, poslovnih koalicij in pristopov, za katerimi stoji drugo vodilno podjetje - IBM. Avtorji poročila tudi menijo, da za naslednjo generacijo Linux PC-jev ni nujno, da bi temeljili na Intelovih čipih in da bodo tržni deleži na velikih porajajočih trgih najverjetneje določeni z domačimi vsebinami, ki ne bodo prišle iz Redmonda.

Skratka, po mnenju skupine Petrov bi naj pri pogubi Wintel nadvlade imel vodilno vlogo IBM. Možnih scenarijev je več, v bližnji prihodnosti pa so najbolj obetavni...

126 komentarjev

BitBoys in id

Tech Report - Nekaj dni nazaj vas je Senitel obvestil, da so Bitboysi končno nehali prepričevati ljudi, da bodo kdaj izdali svoj Glaze3D čip in se raje posvetili dejanskem razvoju nečesa, čemu pravijo XBA ali Xtreme Bandwidth Architecture. Na svoji strani celo omenjajo, da je produkt videl sam John Carmack ter da je za njim celoten id (projektom, ne Carmackom ). Trditev se slišli malo divja in dejansko so na Tech Reportu preverili celo zadevo. Rezultat? Oglejte si kar sami... Žalostno, Bitboys, žalostno!

3 komentarji