»

AMD po dolgih letih z dobičkom

V zadnjem letu je delnica AMD-ja zrasla

AMD - AMD-ju je končno uspelo doseči pozitiven poslovni rezultat. V izteklem se četrtletju so namreč zabeležili 1,29 milijarde dolarjev dobička. Medtem so vsi njihovi prihodki znašali 1,62 milijarde dolarjev, kar je za 18 odstotkov več kot četrtletje prej in za 42 odstotkov več kot v enakem obdobju leto poprej. Omeniti velja, da je levji delež dobička prinesel Intel z 1,22-milijardno poravnavo; brez nje bi poslovali s pozitivno ničlo. To je prvikrat po 13 četrtletjih, da je AMD ponovno posloval z dobičkom.

V celotnem fiskalnem letu 2009, ki se je izteklo na Štefanovo, so zbrali 5,4 milijarde dolarjev prihodkov in 304 milijone dolarjev dobička, medtem ko so še leto prej napravili več kot tri milijarde minusa.

Z letom 2010 bo AMD poročal le o finančnih rezultatih dizajnerskega dela, torej podjetja AMD po razdelitvi, in ne več...

25 komentarjev

Google v prvem kvartalu izvrstno

Googlovi prihodki

vir: CNet
CNet - Google je objavil poslovne rezultate za prvo letošnje četrtletje in presenetil analitike. Njihovi prihodki so znašali 5,51 milijarde dolarjev, kar je za šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani in zgolj tri odstotke manj kot v zadnjem lanskem kvartalu. Odebelil se je tudi dobiček, ki je znašal 1,42 milijarde dolarjev, medtem ko je znašal v zadnjem lanskem četrtletju ta pičlih 382 milijonov dolarjev. Googlov izvršni direktor je številke z nasmehom komentiral kot dobro četrtletje, še posebej z obzirom na siceršnje ekonomsko dogajanje. Kot pravi, njihova prioriteta ostaja dolgoročno investiranje, s katerim želijo vzdrževati prihodnjo rast svojega posla. Približno...

0 komentarjev

Intel z rekordnim dobičkom

Intel - Intel je v svojem finančnem poročilu za tretje četrtletje letošnjega leta razkril, da so ob 10,1 milijardi ameriških dolarjev prihodkov imeli rekorden dobiček v višini 1,9 milijarde dolarjev, kar je za kar 40 odstotkov več kot v prejšnjem četrtletju. Paul Otellini je rekorden dobiček pripisal velikemu povpraševanju trga po nekaterih izdelkih, ter notranjemu prestrukturiranju podjetja. Obenem je dejal, da z optimizmom zrejo v prihodnost in tudi v naslednjem četrtletju pričakujejo podobne finančne rezultate.

Več o tem si preberite v Intelovem finančnem poročilu.

31 komentarjev

Intel v drugem kvartalu še slabše

Slo-Tech - Po slabih rezultatih v prvem četrtletju je Intel v drugem posloval še slabše in zabeležil najslabši poslovni kvartal v zadnjih treh letih. Po dolgem času se je zgodilo, da je Intelov dobiček padel pod milijardo ameriških dolarjev, tako da znaša le še 885 milijonov, kar je 60 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Tudi celoten promet je opazno padel in znaša le 8,0 milijarde, kar je za trinajst odstotkov manj kot v enakem obdobju lanil.

Intel pojasnjuje, da so za slabše rezultate krivi nasploh neugodno drugo četrtletje, zmanjšano povpraševanje in nižja povprečna cena prodanih procesorjev (kupci so se v večji meri odločali za cenejše modele kakor lani). V tretjem četrtletju pričakuje Intel boljše rezultate, tj. promet med 8,3 in 8,9 milijardami dolarjev. Ogledate si lahko tudi primerjalno tabelo AMD-jevih in Intelovih rezultatov od leta 2000 dalje.

34 komentarjev

Intel v prvem kvartalu slabše

Hartware.net - Dober teden za AMD-jem je svoje poslovne rezultate prvega letošnjega četrtletja predstavil tudi njegov večni rival Intel. Medtem ko je šlo AMD-ju v prvem četrtletju odlično, so se Intelovi prihodki zmanjšali na 8,94 milijarde dolarjev, kar je za pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Prav tako je na račun nižjih cen procesorjev nižji tudi čisti dobiček, ki se je z lanskih 2,18 milijarde spustil na 1,35 milijarde dolarjev, kar pa je še vedno več kot je celoten AMD-jev promet. V drugem četrtletju pričakuje Intel še nižje prihodke. Situacija pa naj bi se po njihovih predvidevanjih spremenila v drugem polletju, ko si s predstavitvijo novih procesorjev za vse tržne segmente obetajo znatno večje povpraševanje po njihovih izdelkih in temu ustrezno višji dobiček, poroča nemški Hartware.

14 komentarjev

AMD-jevo finančno poročilo za prvo četrtletje 2006

Slo-Tech - AMD je objavil finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta. Njihovi prihodki so v tem času znašali 1,33 milijarde ameriških dolarjev, dobiček pa 185 milijonov ameriških dolarjev. Glede na prvo četrtletje lanskega leta so se prihodki povečali za kar 70,5 odstotka. K temu je v veliki meri pripomogla rekordna prodaja procesorjev Opteron. V drugem četrtletju letošnjega leta AMD pričakuje enak oziroma nekaj manjši dobiček. Na spletni strani hartware.net si lahko ogledate primerjavo med prihodki in dobički AMD-ja in Intela, ki bo svoje finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta predstavil predvidoma prihodnji teden.

25 komentarjev

Intel pričakuje boljše rezultate v zadnjem četrtletju

X-Bit Labs - Intel je danes objavil rezultate svojih analiz, v katerih predvideva, da bodo poslovni rezultati zadnjega četrtletja boljši od predzadnjih. Tiskovni predstavnik tovarne v Santa-Clari je sporočil, da Intel načrtuje povečanje prodaje za šest odstotkov, medtem ko Wall Street ni tako optimističen, saj napovedujejo le triodstotno rast.

Če se še spomnite, Intelovi prihodki v tretjem četrtletju so znašali 6,5 milijard dolarjev, kar je za tri odstotke več kot v drugem četrtletju letos. Za zadnje četrtletje tako Intel namerava svoje prihodke povečati s 6,5 na 6,9 miljarde dolarjev, pri čemer so gotovo pomemben faktor tudi bližajoči se prazniki. Klik!

0 komentarjev

Intelovi poslovni rezultati

Intel - AMD je že nekaj časa nazaj objavil svoje poslovne rezultate za drugo četrtletje. No sedaj pa je to storil še Intel. Glede na drugo četrtletje prejšnjega leta je imel Intel za 24% manj dobička in glede na prvo četrtletje letošnjega leta je bilo dobička manj za 60%. Če primerjamo te rezultate z AMDjem so rezultati nekoliko manj porazni. Seveda ne krivijo za te rezultate slabšo prodajo, le ta je narasla, temveč velika znižanja cen procesorjev, ki pa se še nadaljujejo. Pri Intelu pa so prav tako objavili nekaj načrtov za prihodnje. Načrti temeljijo predvsem na tem, da bo Intel pospeševal prehod iz P3 na P4 procesorje, kar pomeni, da ne bomo videli več veliko verzij P3 Tualatin procesorjev. Prav lahko se zgodi, da bo 1.26GHz verzija zadnja. To pa bo omogočilo tudi prihod novih matičnih plošč z i845 ter VIA P4X266 čipseti.

5 komentarjev

Dobiček AMD-ja je močno upadel

AMD - Dobiček AMD-ja je v drugem četrtletju upadel tudi za 95%. Potem ko je AMD v prvem četrtletju, v primerjavi z Intelom, prikazoval dokaj enakomeren dobiček, je boj za cene pustil sledi. In to kljub temu, da je lahko AMD zadovoljil na začetku veliko povpraševanje po njihovih procesorjih, ki pa je začelo tudi upadati. Krivec za to je Intel, ki je v skladu z njihovo cenovno politiko začel zniževati cene njihovih procesorjev. V drugem četrtletju je bil tako padec dobička gromozanski. Seveda smo to zelo, v vedno nižjih cenah procesorjev, pozdravili mi, kupci. Kako je s tem pri Intelu bo treba še počakati. Sigurno pa ne veliko bolje.

13 komentarjev