»

Cooler Master ''RR-CCH-ANUI-GP''

Hartware.net - Cooler Master je na CeBIT-u razstavil zanimiv procesorski hladilnik, zaenkrat poimenovan RR-CCH-ANUI-GP. Gre za povsem običajen hladilnik s šestimi Heatpipe cevmi in aluminijastimi hladilniki rebri. Edino kar ga loči od običajnih podobnih hladilnikov, je njegova velikost, nanj se namreč namestita lahko kar dva 12x12 centimetrska ventilatorja.



Hladilnik je kompatibilen s tako z AMD-jevim (939), kot tudi z Intelovim LGA 755 podnožjem. Zaradi velikosti bi najverjetneje bil zelo učinkovit in tih hladilnik, vendar tudi problematičen, saj zasede veliko prostora. Datum uradne predstavitve in cena še nista poznana.

Izvorna novica na Hartware.net.

4 komentarji

Radiatorji

CoolingKing Radiator

vir: Overclockers.com
Overclockers.com - Ste tik pred nakupom radiatorja? Potem se hitro oddričajte na Overclockers.com (ako se še niste seve) in si oglejte testa Black Ice Xtreme Radiator ter CoolingKing Radiator. Če drugega ne, sta vredna branja, ker ste lahko prepričani, da vam ne ponujajo mačka v žaklu (radiatorju?). Vsaj, ko se enkrat seznanite z njihovo transparentno in razdelano metodologijo, ne.

Tudi v kolikor samo veste, da vaše nastajajoče vodno hlajenje potrebuje neko čudo imenovano radiator, ste...

4 komentarji

Črna zverina

NexusHardware - Če imate v vašem računalu vodno hlajenje in za hladilnik uporabljate kakšen star, zarjavel hladilnik od prastare "bolhice" (So te sploh že imele vodno hlajenje? -- alien-w) ali Lade in nimate prav veliko prostora, se lahko veselite tega testa, ki so ga spisali na NexusHardware. Black Ice Xtreme je vodni hladilnik s ceno nekje okoli 70 zelencev (dobrih 15 tisoč tolarjev), ki se je obnesel kar solidno, zatorej hitro na branje.

6 komentarjev

Vodno hlajenje endvatri

Slo-Tech - Radi bi imeli vodno hlajenje, tega si res želite. A se vam nekako gabi kupovati dele po raznih trgovinah širom Slovenije: v Ljubljano po peltierjev element, na grosupeljski avtoodpad po hladilnik, v trgovino z živalmi po pretočno črpalko, do Boeinga po vodni blok,... Če ste prepričani, da ti enostavno ni za vas, si enostavno morate kupiti komplet. Mikhailtechovci so pod prste vzeli Swiftechov MCW462-UT sistem, v katerem dobite Black Ice radiator, 226 W peltierev element, Eheimovo črpalko ter ostale kvalitetne dele. Mikhailtechovci so komplet pretestirali ter bili zelo zadovoljni, čeprav je moje osebno mnenje zadržano - 9 stopinj Celzija v mirovanju...

3 komentarji

Vzporedni test radiatorjev

ProCooling - Kot je že vsem jasno, postaja vodno hlajenje vse bolj popularno. Zadeve se lotijo tudi popolni laiki (glej včerajšnjo novico) in, glej no glej, rezultati so res impresivni. V ta namen so se pri ProCoolingu odločili narediti vzporedni test štirih v ZDA komercialno dobavljivih radiatorjev. Testirali so z obremenitvijo dveh peltierovih elementov, na radiatorje sta pihala dva izjemno močna 120x120mm ventilatorja. Sam test je izveden zelo lepo, z nazornimi grafi ter lepimi primerjavami. Če vas zanima, kakšne mrcine od radiatorjev za vodno hlajenje lahko dobite v ZDA, kar veselo po linku. Drugače pa (tako kot jaz) v najbližjo trgovino z avto deli po hladilnik od Yugota za 7.000 SIT .

2 komentarja

Nižje cene AMD procesorjev

The inquirer - Kot veste, bo Intel 29. aprila drastično spustil cene svojih P4 procesorjev. AMD je že naznanil, da mu bo sledil (seveda). AMD namerava en dan kasneje, torej 30. aprila, spustiti cene skoraj vseh procesorjev. Podrobnosti so zelo nejasne, zato vam ne morem postreči z informacijami koliko se bo kateri procesor pocenil. Verjetno bodo pocenitve kar precejšnje, ker bo Intel spustil cene za do 30%. Do kam mu bo AMD sledil, bo jasno 30. aprila. Do takrat... počakajte z nakupom procesorja.

1 komentar

HWLabs Black Ice Radiator

Overclockers Australia - HW Labs je novo filipinsko podjetje in verjetno je tale Black Ice hladilnik njihov prvi izdelek. Black Ice je radiator za ohlajanje vode pri vodno hlajenem računalniku. Na prvi pogled zgleda kot prirejen avtomobilski hladilnik, a če stvar bolj natančno pogledamo, se vidi, da je hladilnik narejen prav z namenom hlajenja računalnikov. Namenjen je hlajenju z 12 centimetrskim ventilatorjem in je zelo priročen za vgradnjo. Rezultati hlajenja so prav tako dobri, a na žalost vam ne morem postreči s številkami, ker jih v testu ni, lahko pa vam povem, da bi si jaz to stvar poskusil čimprej dobiti, če bi si izdelal vodno hlajenje. Celoten test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja