»

Natečaj Brezmejnik

Slo-Tech - Startup pospeševalnik Simgularis v sodelovanju s Tehnološko agencijo Slovenije razpisuje natečaj Brezmejnik. Cilj natečaja je izmed novonastalih in rastočih slovenskih visokotehnoloških podjetji odbrati deseterico najbolj obetajočih in jih prihodnje leto peljati na večtedenski obisk Silicijeve Doline.

Bivanje tam bo v znamenju predstavljan in navezovanjem stikov z investitorji ter udeleževanju dogodkov v startup skupnosti. Vse do odhoda pa bodo izbranci deležni intenzivnega pripravljanja in izobraževanja.

V sklopu natečaja bo organizirana tudi vrsta javnih predavanj na temo tveganega kapitala in startup kulture.

0 komentarjev

Pipin odprti termin: Zakaj Python?

Slo-Tech - V torek, 25. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo imel Sebastjan Trepča predavanje z naslovom Zakaj Python?

Python je s svojo edinstveno sintakso in praktičnostjo nekaj posebnega med programskimi jeziki. Deluje na skoraj vseh platformah ter ima ogromno standardno knjižnico. Na predavanju bomo skušal prikazati njegove posebnosti ter zakaj je tako všečen in osupljiv.

Sebastjan Trepča je spletni programer in navdušen uporabnik Pythona.

15 komentarjev

Pipin odprti termin: Shifting the paradigms

Slo-Tech - V torek, 18. aprila, vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Kristjana Pečanca z naslovom Shifting the paradigms.

Posel kot evolucija? Katere so in kako delujejo gonilne sile poslovne evolucije? Je denar posledica evolucijskih sprememb - paradigm shift? Kako prepoznamo spremembo paradigme in jo izkoristimo?

Kristjan Pečanac, znan slovenski podjetnik, je eden prvih in redkih, ki je uspel v Slovenijo pritegniti tuj tvegani kapital v visokotehnološke startupe (Digital Development, Daisy Technologies). Kot podjetnik na treh celinah sveta si je nabral ogromno izkušenj in se na lastne oči prepričal, kaj in kako v svetu razvitega kapitalizma deluje in kaj ne.

0 komentarjev

Spletne urice: Testiranje spletnih aplikacij

Slo-Tech - V sredo 12. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice kjer bo Sebstajn Trepča predaval o tem kako poteka Testiranje spletnih aplikacij.

UnitTesti so vsekakor zelo uporabni, vendar jih ne moremo vedno uporabiti za spletne aplikacije. V zadnjem času vedno več orodij izvaja teste kar preko HTTP protokola, torej imajo vgrajen spletni brskalnik, s katerim testirajo vašo aplikacijo na najvišjem nivoju. Na predavanju bo predstavljeno nekaj takih orodij in njihova uporaba.

Sebastjan Trepča je spletni programer in navdušen uporabnik Pythona.

7 komentarjev

Nekaj vzorčnih primerov z mize varnostnega centra SI-CERT

Slo-Tech - V torek 11. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo Gorazd Božič predstavil vzorčne primere z mize varnostnega centra SI-CERT.

Poleg nekaj hitrih statističnih in tehnično usmerjenih podatkov o obdelanih varnostnih incidentih zadnjih nekaj let, bo avtor skušal opisati ozadje nekaterih vdorov in zlorab. Kdo "dosa" po naših omrežjih in zakaj?

Gorazd Božič je vodja varnostnega centra SI-CERT na Arnesu.

15 komentarjev

Spletne urice: Osnove protokola HTTP ali kako streči čim manj vsebine

Slo-Tech - V sredo 5. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice kjer bo Primož Bratanič predaval o osnovah protokola HTTP oziroma kako streči čim manj vsebine.

Tokrat si bomo skupaj ogledali, kako lahko z uporabo nekaj osnovnih trikov, ki jih omogoča protokol HTTP, obremenitev našega strežnika zmanjšamo za več kot polovico. Primož Bratanič je glavni programer portala Slo-tech in odgovorni trener veleznane hrčkovske reprezentance.

5 komentarjev

Pipin odprti termin: Urejanje not in glasbenih dokumentov pod Linuxom

Slo-Tech - V torek 4. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Matevža Jekovca z naslovom Urejanje not in glasbenih dokumentov pod Linuxom.

Glasbeniki, ki uporabljajo Linux, so bili dolgo časa prikrajšani za aplikacije namenjene pisanju not in urejanju glasbenih dokumentov (npr. Finale, Sibelius, Encore pod Windows). Prosta programa za pisanje not, NoteEdit, in za notografijo in objavo del, Lilypond, naj bi zapolnila to vrzel. Predstavili bomo omenjena programa, tipičen način njune uporabe in za priboljšek napisali, predvajali in natisnili vsem poznano ljudsko pesem. Predavanje bo namenjeno skladateljem, aranžerjem, zborovodjem, pevcem oz. inštrumentalistom in nasploh vsem drugim...

8 komentarjev