»

AMD-jevo finančno poročilo za prvo četrtletje 2006

Slo-Tech - AMD je objavil finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta. Njihovi prihodki so v tem času znašali 1,33 milijarde ameriških dolarjev, dobiček pa 185 milijonov ameriških dolarjev. Glede na prvo četrtletje lanskega leta so se prihodki povečali za kar 70,5 odstotka. K temu je v veliki meri pripomogla rekordna prodaja procesorjev Opteron. V drugem četrtletju letošnjega leta AMD pričakuje enak oziroma nekaj manjši dobiček. Na spletni strani hartware.net si lahko ogledate primerjavo med prihodki in dobički AMD-ja in Intela, ki bo svoje finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta predstavil predvidoma prihodnji teden.

25 komentarjev

Cene prihajajočih procesorjev

Slo-Tech - Na spletni strani Daily Tech so objavili informacije o cenah prihajajočih AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2. Za najdražji model, Athlon 64 FX-62, bo po informacijah sodeč potrebno odšteti 1236 ameriških dolarjev, medtem ko bodo bodoči lastniki najcenejšega procesorja za prihajajoče podnožje, Sempron-a 2800+ zanj morali odšteti 67 ameriških dolarjev. Cene ostalih procesorjev:



Novim procesorjem bodo v box...

58 komentarjev

Novičke iz AMD-ja

Slo-Tech - Po podatkih iz AMD-jevega roadmap-a naj bi le-ta proizvodno procesorjev za podnožje Socket 939 zaključil čez približno leto dni. Procesorje temelječe na jedru Venice bodo prodajalci lahko naročili do konca drugega četrtletja letošnjega leta, procesorje s San Diego jedrom ter modele Athlon 64 X2 pa bo možno naročit do konca letošnjega leta, prav tako tudi januarja predstavljen procesor Athlon 64 FX-60. Do drugega četrtletja leta 2007 bo AMD zaključil s proizvodnjo in dobavo vseh s939 procesorjev.

Podnožje s754 pa bo AMD ohranil pri življenju vse do konca leta 2007, saj bodo procesorji Sempron za omenjeno podnožje kljub predstavitvi modelov za prihajajoče podnožje AM2 ostali v proizvodnji vse do omenjenega datuma. Izvorna novica na Daily Tech-u.

Poleg tega bo singapursko podjetje Chartered Semiconductor, ki je do sedaj izdelovalo IBM-ove procesorje za igralno konzolo Xbox 360, letos junija začelo z izdelavo AMD-jevih procesorjev. Več o tem v izvorni novici na X-bit labs.

41 komentarjev

Novi Turioni 64 X2 in Opteroni

Slo-Tech - AMD naj bi devetega maja letos predstavil nov procesor za prenosne računalnike, dvojedrni Turion 64 X2, s kodnim imenom Taylor. Nov procesor bo imel podnožje S1, podpiral bo DDR2 667 MHz pomnilnik. Imel bo 2x 256 kB drugonivojskega predpomnilnika, medtem ko bo različica s kodnim imenom Trinidad imela dvakrat po 512 kB. Kasneje bo na voljo tudi enojedrna različica s kodnim imenom Keene. V prvi polovici naslednjega leta bo AMD predstavil naslednika Taylorja, v 65 nanometrski tehnologiji izdelanega Tylorja. Poslanstvo novih Turionov je konkurirati Intelovim Core Duo in Core Solo procesorjem. Več o prihajajočih Turionih 64 X2 si lahko preberete v izvorni novici na Daily-Tech-u.

Poleg tega naj bi AMD 4. aprila predstavil nova Opterona, in sicer z oznakama 256 in 856, s frekvenco 3 GHz. Nova procesorja za podnožje s940 bosta imela 1 MB drugonivojskega predpomnilnika, porabila pa naj bi 95 W. Junija bosta predstavljena dvojedrna Opteron 285 in 885 s frekvenco 2,6 GHz, naslednje leto...

4 komentarji

AMD zvišuje cene

Slo-Tech - Po podatkih s strani [Hard|OCP, naj bi AMD prihodnji mesec povišal cene svojih procesorjev Athlon 64 in Athlon 64 X2. O višini skoka cen ni informacij, naj bi pa šlo za nekaj ameriških dolarjev. Cene procesorjev Athlon 64-FX bodo ostale nespremenjene. Procesorji znamke Sempron naj bi se petnajstega maja pocenili. Takrat naj bi AMD tudi objavil cene prihajajočih procesorjev za podnožje AM2. Naj še spomnimo da bo Intel konec aprila znižal cene dvojedrnih Pentiumov.

Izvorna novica na [H]ard|OCP.

56 komentarjev

Štirijedrni AMD procesorji za Socket-M2

CRN - Advanced Micro Devices je zagotovil, da hkrati z uvedbo štirijedrnih procesorjev, predvidoma tekom leta 2007, ne bodo uvedli novega podnožja. Tako da bodo lastniki prihajajočih podnožij Socket-M2 lahko uporabili tudi štirijedrne procesorje, pri tem bo samo potrebno nadgraditi BIOS. Podoben korak so pri AMDju že storili pri izdelavi dvojedrnih procesorjev za podnožje s939.

AMD bo sredi letošnjega leta predstavil nove dvojedrne procesorje ter novo podnožje Socket-M2, ter ob tem želi tudi potrditi svoje zagotovilo, da bodo štirijedrniki delovali na tem podnožju. Trenutno AMD s partnerji dela na zagotavljanju delovanja Socket-M2 s prihajajočimi štirijedrnimi procesorji, ki bodo podpirali pomnilnik DDR2.

Obenem Hartware.net opozarja, da v nasprotju od trditev nekaterih spletnih časnikov štirijedrni procesorji ne bodo združljivi s podnožjem s939.

8 komentarjev

AMD povečal delež prodanih procesorjev

Hartware.net - Po podatkih Mercury Research-a je ameriški AMD v četrtem četrtletju lanskega leta povečal svoj delež prodanih procesorjev, ki temeljijo na x86 arhitekturi. Prvič po letu 2001 je namreč uspel preseči mejo 20% in ima sedaj 21,4-odstotni delež med prodanimi procesorji (x86). V tretjem četrtletju je bil ta delež še 17,8%. Intelov kos pogače je 77,2% (Q3 še 80,8%)

V segmentu procesorjev, namenjenih za strežnike, ki ga je dolgo časa povsem obvladoval Intel (x86!), se je povečal delež prodanih procesorjev Opteron, iz 12,7% na 16,4%, pri namiznih procesorjih AMD-ju pripada 24,3 odstotkov (v tretjem četrtletju 2005 je bil ta delež 20,4%), pri mobilnih procesorjih pa se je delež prodanih AMD-jevih procesorjev povečal iz 12,2% na 15,1%.

Izvorna novica na Hartware.net: link.

5 komentarjev

AMD znižuje cene

Slo-Tech - Na medmrežju so se pojavile govorice, da bo AMD v februarju krepko znižal cene nekaterim družinam svojih procesorjev. Rumeni The Inquirer tako poroča, da bo cena Opterona 265 (dvojedrni procesor), ki trenutno stane približno 700 dolarjev, znižana na 340 dolarjev! Močnejšemu modelu, 270, bo po predvidevanjih cena padla iz 864 na dokaj skromnih 476 dolarjev .

Znižane bodo tudi cene družini Athlon 64 X2, in sicer, 3800+ model bo stal 301 dolar (prej 328, 8% pocenitev), najdražji, 4800+ pa 643 dolarjev (803, 20%). AMD bo znižal tudi cene vsem mobilnim izvedenkam.

O novih oziroma spremenjenih cenah Athlonov 64 ne poročajo.

49 komentarjev

AMDju le ne kaže tako slabo?

Techconnect - Po poročanju TechConnect je AMD za četrto četrtletje popravil svoja predvidevanja, saj naj bi se njegova prodaja pred popravkom v tem obdobju leta 2002 povečala za dobrih 20 odstotkov. Zaradi povečanega povpraševanja na trgu računalništva in mobilne telefonije (torej povečanje prodaje procesorjev in flash pomnilnika) pa naj bi se AMDjeva prodaja povečala kar za 35 odstotkov in tako dosegla 700 milijonov dolarjev. Klik!

Prav tako dobro naj bi se godilo Intelu, ki je oznanil, da bo na svojih prihajajočih osnovnih ploščah Canterwood in Springdale, ki jih lahko pričakujemo v drugi četrini prihajajočega leta, omogočil naprednejše overclockerske funkcije. Očitno želi Intel poseči tudi na področje, kjer trenutno kraljuje AMD. Prav tako je Intel spremenil svoje načrte glede prihajajočih procesorjev, tako da bo Springdale deloval namesto na predvidenih 667 MHz FSB na kar 800 MHz, kot načrtuje tudi AMD za svoje Hammerje. Klik! Sicer pa nekaj o Intelu piše že nekaj novic spodaj....

3 komentarji