»

ATI-jevi načrti

X-Bit Labs - Prvi Radeon 2 primerki z beta silikonom prihajajo in kljub malce mlahavim rezultatom moramo priznati, da bo šlo za odličen čip, ki bo GeForcem 3 povzročil marsikatero preglavico. Seveda je marsikdo že naredil križ čez novega Radeona, ko je videl rezultate, vendar se morate zavedati, da gre tukaj za inženirske primerke, ki se niso nikoli ponašali s kakšno posebno hitrostjo, beta ali raje alfa gonilnike, ter beta silikon, ki še zdaleč ni v končni fazi. Ko bo enkrat ATI izdal polno verzijo čipa ter izpilil gonilnike (ATI je bil že od nekdaj znan po dobrih gonilnikih), bo Radeon postal prava pošast. No, čeprav so inženirski primerki pokazali, kako bo izgledal čip, pa je marsikateri ATI-jev bodoči projekt zavit v tančico skrivnosti.
Za Radeon 2 že vemo, kako bo izgledal in da ga bomo na prodajnih policah zagledali nekje v septembru. Tudi specifikacije RV200, ki bo nekakšna oskubljena različica čipa Radeona 2 in se bo najverjetneje imenovala Radeon 2 VE vemo že skoraj na pamet. Gotovo...

5 komentarjev

GF3 v Sloveniji?

Jaz - Hm, samo kratka novička: dobil sem e-mail, v katerem mi (po njegovi želji) neimenovani vir zatrjuje, da so prvi GeForci3 že skoraj na prodajnih policah, in sicer gre za Leadtekove modele, ki jih bo prodajal JAE. Cena? Sitnica... okoli 130K SIT .

7 komentarjev

GeForce3 na High-End procesorjih

Digit Life - Digit-Lifovci, fantje, ki so objavili prvi test GeForca3, so sedaj opravili novo serijo benchmarkov. Zanimal jih je vpliv moči procesorja na končne rezultate pri uporabi GeForca3. Zato so vpregli P3 1GHz, Athlona 1.2GHz ter 1.5GHz P4 in opravili enake meritve. Sicer se meni osebno testiranje ne zdi smiselno, še posebej glede na to, da so s tem hoteli ugotoviti, kateri procesor je najbolj primeren za GeForce3. Testi nikakor ne morejo biti objektivi s tolikšno razlikov nazivni hitrosti procesorjev. No, če vas zadeva zanima kar kliknite sem!

0 komentarjev

ABIT ne bo proizvajal GF3 kartic

Planet GeForce - Na Planet GeForcu so dobili nekaj uradnih informacij glede ABITovega GeForca3. Podjetje se je namreč odločilo, da družine Siluro ne bo (zaenkrat, opa, zaenkrat!) razširilo s kartico, na kateri bi se bohotil GeForce3. Razlog za to je po ABITovih besedah predvsem cena procesorja in problemi, ki bi utegnili nastati z dobavo potem, ko se bo Nvidia morala osredotočiti na proizvodnjo X-Box grafičnih čipov. Tako bomo v bližnji prihodnosti ostali brez ABITove GF3 kartice, kar je po svoje škoda, saj so njihovi GF2 bili med bolj overclockabilnimi!

1 komentar

GeForce3 in Doom3

več strani - Uh, današnji dan je, kar se tiče hardvera, popolnoma v znaku GeForca3, z njim pa prihaja tudi Doom3, nova stvaritev iD Softwarea. Steve Jobs je namreč danes uradno predstavil GeForce3 za Mac računalnike, na predstavitvi pa se je pokazal sam Carmack in zavrtel prvi rolajoči demo novega Dooma3. Kaj naj rečem... temačno, a vseeno več, kot impresivno. Če vas zanima, kako je zadeva izgledala, potem priporočam ogled tega filmčka. 8 minutni filmček prikazuje Jobsovo predstavitev ter celoten Doom3 demo. Še malce uradno: Nvidiina uradna predstavitev GeForca3 za Mace. No, in še malo materiala za slinenje: slikica ELSA Gladiac 920, ene izmed prvih GeForce3 kartic.

6 komentarjev