»

Ebay prevzema Brands4friends

Constantin Bisanz (desno) in Christian Heitmeyer, ustanovitelja Brands4friendsa

vir: Heise
Heise - Ebay že zdavnaj ni več zgolj stran za spletne dražbe računalniških komponent, marveč poizkuša postati prodajalec širokega asortimenta izdelkov. Tako so v teh dneh napovedali prevzem nemškega Brands4friendsa (kaj sploh počne podjetje), za katerega bodo odšteli 150 milijonov evrov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2007 v Berlinu in ima 3,5 milijona uporabnikov, za katere skrbi 200 zaposlenih. Na njihovi spletni strani se uporabniki prijavijo in nato v dnevnih akcijah nakupujejo oblačila priznanih znamk do 70 odstotkov ceneje, ki jih stran pridobi od proizvajalcev z znatnim popustom na...

0 komentarjev

ATI: X1900 GT in sodelovanje z Nokio

ATI - Po nedavnem prevzemu podjetju Bitboys Oy, je ATI sklenil partnerstvo s še enim finskim podjetjem, proizvajalcem mobilnih telefonov Nokia. Podrobnosti o razsežnostih sodelovanja niso znane, podjetji naj bi sodelovali pri razvoju 3D iger in raznih multimedijskih vsebin za mobilne telefone. O vgradnji ATI-jevih grafičnih čipov za prenosne naprave v njihove mobilnike še ni informacij. Več o tem v ATI-jevem poročilu za javnost.

Poleg tega je ATI pred dnevi uradno predstavil svojo najnovejšo grafično kartico Radeon X1900 GT, o prihodu katere smo že poročali. Več o tem v ATI-jevem poročilu za javnost.

0 komentarjev

ATI prevzel Bitboys Oy

ATI - ATI je prevzel finsko podjetje Bitboys Oy, ki se ukvarja z razvojem grafičnih tehnologij za prenosne naprave. Vrednost nakupa se ocenjuje na približno 35, 2 milijonov evrov, celotna ekipa Bitboys-a pa bo vključena v ATi-jev oddelek za prenosne naprave. ATI od naložbe pričakuje nov zagon pri razvoju grafičnih tehnologij za prenosne naprave, predvsem pa podporo za OpenGL ES 2.0 3D ter OpenVG 1.0 2D vektorski grafiki.

Več o nakupu ter izjave vodilnih obeh podjetij lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

0 komentarjev

Novičke iz ATI-ja

Slo-Tech - ATI naj bi v tretjem četrtletju letošnjega leta predstavil dva nova grafična čipa, v 80 nanometrski tehnologiji izdelana RV560 in RV570, ki bosta nasledila RV530, na katerem temelji sedanja družina Radeon X1600. RV560 bo imel 8 pixel cevovodov, 24 Pixel Shader in štiri Vertex Shader enote. RV570 bo imel dvanajst Pixel cevovodov, 32 Pixel Shader in šest Vertex Shader enot. Oba bi imela 128 bitno pomnilniško vodilo. Po zmogljivostih bi naj bil RV560 zmogljivejši od GeForce 7600 GS, RV570 pa od 7600 GT. Ime za novo kartico, temelječo na omenjenih čipih, še ni znano, govori se pa o Radeonu X1700. Več o novih grafičnih čipih v izvorni novici na VR-Zone.

Poleg tega so se pojavile informacije o novem grafičnem čipu R580+, pri katerem gre za običajno R580 jedro izdelano v 80 nanometrski tehnologiji. Omenjeni čip bo predstavljen predvidoma v tretjem četrtletju letošnjega leta.

ATI je podal tudi finančno poročilo za obdobje december 2005 - februar 2006. V tem obdobju je imel 34...

9 komentarjev

ATI prevzel del XGI-ja

ATI - V skladu s svojo napovedjo o prevzemu drugih podjetij, je kanadski ATI potrdil, kar se je že šušljalo. Prevzeli so del singapurskega XGI-ja. Vendar ATI ne bo prevzel celotnega XGI-ja, ampak le njegovo singapursko partnersko podjetje Macrosynergy in kalifornijsko ekipo XGI-ja iz Santa Clare. S to potezo ATI namerava okrepiti svoj položaj na kitajskem trgu in okrepiti svoj inženirski kader.

Več o tem si lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

8 komentarjev

ATI znižuje cene

X-Bit Labs - NVidia bo čez nekaj dni na CeBIT-u predstavila novi seriji grafičnih kartic. Kot ''odgovor'' načrtujejo pri ATI-ju znižanje cene grafičnih kartic serije X1000. Najzmogljivejši model, X1900 XTX se bo pocenil za okroglih 100 ameriških dolarjev in bo po novem stal 549 dolarjev. Prav tako bosta po sto dolarjev cenejša oba modela X1800 XT, izvedenka s 512 MB spomina bo stala 399 dolarjev, manjši brat s 256 MB pomnilnika pa 299 ameriških.

Poleg pocenitev bo ATI predstavil še dve novi grafični kartici, in sicer težko pričakovano X1800 GTO in model X1800 XL s 512 MB pomnilnika. Slaba novica za vse, ki si manejo roke v upanju na nižje cene je, da so prej omenjene cene le ''priporočene'' cene s strani ATI-ja, različni proizvajalci grafičnih kartic temelječih na ATI-jevih grafičnih čipih oblikujejo cene svojih izdelkov po lastni presoji.

Več o tem v izvorni novici na strani X-bit labs.
Tabelo vseh pocenitev najdete tukaj, na Hartware.net.

5 komentarjev

ATI predstavil Imageon 2380 in Imageon 2388

vir: ATI
ATI - Kanadski ATI je v sredo uradno predstavil svoja nova multimedijska procesorja z imenom Imageon 2380 in Imageon 2388. Imageon multimedijski procesorji so namenjeni vgradnji v mobilne telefone. Najnovejša člana družine Imageon omogočata uporabnikom posebno multimedijsko in igralno doživetje, saj oba podpirata OpenGL ES 1.2. Le-ta omogoča izris bolj realističnih detajlov, osvetljevanja in objektov.

Oba nova Imageona omogočata snemanje videa do 30fps v MPEG-4 in H.263/H.263+ formatu. Poleg tega podpirata več kot sedemnajst audio formatov, med drugim AMR, AAC LC, aacPlus™ enhanced, MP3, Real Audio, WMA in MIDI. Omogočata tudi 3D Zvok, ter CD kvaliteto zvonjenja.
Tehnologija PowerPlay™...

13 komentarjev

Intel kupil Xircoma

Electic Tech - Intel in Xircom sta danes objavila sklenitev sporazuma, po katerem je Intel odkupil celotno podjetje za $25 po delnici, kar znese okoli $748 milijonov. S tem je Intel precej okrepil svoj položaj na mobilnem trgu, saj je Xircom bil eden izmed vodilnih proizvajalcev kartic, ki se uporabljajo za povezavo mobilnih računalnikov in velikih mrež ali interneta. Prevzem bo opravljen do konca tega četrtletja, Xircom pa bo postal del Intelove Network Communications skupine.

0 komentarjev