»

VIA 686B obliž

Slo-Tech - Na VIAHardware se je pred kratkim pojavil novi obliž (patch) za VIA 686B SouthBridge. Obliž odpravlja nekaj pogostih težav, ki se pojavljajo pri uporabi, je pa precej specifično vezan na določene konfiguracije. Tako se bo zadevica pognala samo in le, če imate ploščo na KX133/KT133x čipovju in Creativovo zvočno kartico. Glede na to, da obliža še ni na VIAini uradni strani, ga obravnavajte kot BETA različico in uporabljajte na lastno odgovornost. Za download kliknite sem. Thnx, mitja34.

0 komentarjev

Popravek za VIA 686B southbridge

VIA Hardware - Včeraj so nekateri uporabniki VII-nih čipovij odkrili napako. Prihajalo je namreč do nesoglasij med ploščo, bazirano na 686B southbridge čipu in zvočno kartico SoundBlaster Live.
Ker problem očitno ni bil tako zapleten, se je popravek pojavil že takoj isti dan, ko je bil odkrit. Popravek pa je naredil sodelavec viahardwarea. Uradni popravek naj bi izšel naslednji teden. Thx VASkO!

8 komentarjev

VIA čipovja in grafika

Jaz - VIAina čipovja so znana po nagnjenosti k povzročanju težav s kompatibilnostjo z drugimi napravami. Najbolj pereč problem so ravno Nvidiine grafične kartice in čeprav se je stanje zelo, zelo izboljšalo je mogoče, da bo kdo še vedno naletel na težave. Tem osebkom je namenjen ta članek na Guru3D strani. V njem boste našli opise in možne rešitve znanih problemov, tako da je zadevica precej uporabna. Thnx, Shadowman-X!

Popravek: Po ponovnem ogledu strani sem ugotovil, da strežnik trenutno ne deluje. Če imate podobne težave poskusite na stran priti pozneje danes.

0 komentarjev

Super Bypass v AMD 761

Insane Hardware - Nekateri AMDjaši se še kako spomnite Super Bypass funkcije v poznejših revizijah MAD 751 čipovja. Zadevca naj bi odpravila nepotrebne latence med procesorjem in pomnilnikom ter tako precej pospešila sistem. No, zadeva ni nikoli delovala tako, kot je treba saj je še vedno bilo kar nekaj aplikacij in iger, ki je niso marale, toda upanje je ostalo. No, AMD se je odločil stvarco vgraditi tudi v AMD 761 čipovje, na Insane Hardware pa so preverili kako se obnese. Glede na to, da nas bo kmalu zasul plaz plošč z AMD 761 North Bridgom, si članek kar oglejte!

0 komentarjev

Epox najavil 8KTA3

X-Bit Labs - Epox se je odločil za nadaljevanje uspešne serije 8KTA SocketA matičnih plošč. Najavili so novega člana družine, EP-8KTA3. Plošča bo zasnovana na novem KT133A NorthBridgu ( podpira 266MHz FSB AMDje, podobno kot pri ABIT KT7 pa je hlajen z aktivnim hladilnikom ) in 686B SouthBridgu ( ATA100 podpora ), ponuja pa res zelo veliko funkcij. Že razširitvene možnosti so zelo dobre: 4 DIMM, 6 PCI, 1 AGP 1 ISA reže, 4 USB porti ter kar 4 IDE ATA100 kanali, kar so dosegli z vgradnjo HPT370 ATA100/RAID krmilnika. Plošča seveda podpira tudi overclockanje: spreminjanje FSBja v korakih po 1 li 2MHz, spreminjanje VCora, na žalost pa zaenkrat še ni govora o spreminjanju množilnika. Tako kot na vseh boljših Epoxovih platah pa se bo na 8KTA3 znašel tudi Debug LED zaslonček, ki smo ga prvič ugledali na legendarni Epox EP-BX6.

0 komentarjev

Overclockerska AMD 760 plošča

OC Workbench - Če ste se spraševali kdo bo prvi z AMD 760 ploščo, ki bo dovoljevala spreminajnje množilnika ( jaz sem se [:))]), potem je odgovor Epox. Najavili so EP-8K7A matično ploščo. Zgrajena bo okoli AMD 761 NorthBridga in VIA 686B SouthBridga ( popularna kombinacija... ), imela pa bo 2 DIMM DDR, 6 PCI in 1 AGP režo. Poleg ATA100 podpore, ki jo nudi VIAino čipovje, bo na plošči tudi HPT370 ATA100/RAID krmilnik. Tisto, kar nas zanima najbolj, pa so overclockerske možnosti: spreminjanje FSBja v BIOSu ter množilnika preko DIP Switchev, možnost spreminjanja VCore in VIO voltaže, Debug zaslončka ( poznate ju vsi lastniki EP-BX6 plat ). Očitno bo šlo za zelo solidno...

1 komentar