»

Samsung predstavil lasten program za hipna sporočila

CNet - Samsung se je zavedel pomembnosti in razmaha hipnega sporočanja (instant messaging, IM), zato so se odločili ponuditi lastnega odjemalca za IM. Imenoval se bo ChatON IM in bo na voljo za več različnih platform, prednameščen pa bo na vseh novih Samsungovih klasičnih in pametnih telefonih z Androidom ali Bado.

ChatON IM bo poleg Androida podpiral tudi Applov iOS in RIM-ov BlackBerry OS. Kot obljublja Samsung, bo ChatON IM na klasičnih telefonih podpiral deljenje tekstovnih sporočil, slik, koledarja in vnosov v adresar, medtem ko bo njegova funkcionalnost na pametnih telefonih še širša. Tam bo mogoče še komentirati prispevke drugih, ustvarjati animirana sporočila, avdio, video, slike za ozadje, in pošiljanje vsega tega prek interneta....

16 komentarjev

Polovico podatkov prenese peščica uporabnikov

Kdo pravi da je podatkovni paket nujen za pametne mobilnike?

vir: Information Week
Information Week - Pri podjetju Nielsen, ki se ukvarja z raziskavami trga in napovedmi za prihodnost, so podrobneje pregledali 60.000 računov naročnikov mobilne telefonije in primerjali njihovo rabo prenosa podatkov. Podatki sicer najverjetneje govorijo le za ZDA (v izvorni novici je omenjen AT&T), a vseeno dajo grobo sliko o porabi (zakupljenih količin) prenosa podatkov. Za kar polovico vseh prenesenih podatkov v mobilnih omrežij naj bi bilo odgovornih le pičlih 6% uporabnikov. Preostalih 94% podatke prenaša zelo redko ali pa sploh ne.

Številke sicer ne bi bile presenetljive, če bi v 94% upoštevali predvsem uporabnike običajnih, manj zmogljivih mobilnih...

12 komentarjev

Yahoo in HP bosta sodelovala

The inquirer - Podobno kot Dell in Google, ki sta nekaj časa nazaj sklenila pogodbo, v skladu s katero so Dell-ovi sistemi opremljeni z Google-ovo programsko opremo, sta se po dogovorila tudi HP in Yahoo. Namizni in prenosni računalniki podjetja, ki je zadnje čase na udaru novinarjev zaradi vohunskega škandala, bodo po novem vsebovali Yahoo-jevo iskalno vrstico v spletnem brskalniku, njihov program za takojšnje sporočanje in še nekaj drugih dodatkov, kar bo spletnemu gigantu predvidoma prineslo konkretno višji obisk. Več o zadevi lahko izveste v izvorni novici, ni pa še podatkov o tem, koliko bo moral Yahoo HP-ju odšteti za uslugo.

0 komentarjev

Združitev Yahoo! in Windows Live Messenger

Ars Technica - Microsoft in Yahoo! sta sklenila dogovor, v skladu s katerim bosta povezala svoji omrežji za takojšnje sporočanje, s čimer bosta po lastnih navedbah ustvarila največje tovrstno omrežje na svetu (350 milijonov uporabnikov), v praksi pa bo to najbrž pomenilo, da bo nastala direktna konkurenca AOL-u, ki trenutno na globalnem nivoju dominira. Uradna najava je bila izrečena včeraj, kmalu pa lahko pričakujemo posodobitvi programskih klientov za dostop do obeh omrežij. Kaj nam bo združitev prinesla, se sprašujejo tudi na Arstechnici.

11 komentarjev

Hipno sporočanje na mobilnih telefonih

Reuters - Petnajst največjih svetovnih operaterjev mobilne telefonije - med njimi Vodafone, Orange, T-Mobile, Telefonica in China Mobile - je najavilo, da bodo svojim uporabnikom ponudili hipno sporočanje (instant messaging – IM) na mobilcih. Mobilno hipno sporočanje naj bi bilo po značilnostih zelo podobno servisom za IM na osebnih računalnikih, temeljilo pa naj bi na odprtem standardu, poroča agencija Reuters.

Servis seveda ne bo brezplačen, čeprav predstavniki operaterjev niso želeli razkriti cenovne politike. Zaenkrat je jasno predvsem to, da bodo operaterji zaračunavali le poslana, ne pa tudi prejetih sporočil. Hipno sporočanje naj bi bilo za mobilne operaterje močan vir prihodkov na področju prenosa podatkov, kjer je doslej prevladovalo pošiljanju tekstovnih sporočil SMS.

Zaenkrat je moč za namene IM nadgraditi le dražje, pametne mobilne telefone, na katere je nameščen Microsoftov operacijski sistem ali Symbian. Seveda so želje operaterjev drugačne: hipno sporočanje naj bo omogočeno...

31 komentarjev

Microsoft se skupaj z Nigerijo bori proti prevaram

Reuters - Microsoft je oznanil, da bo skupaj z Nigerijo pričel boj proti prevaram, ki se pojavljajo na internetu, izvirajo pa ravno iz Nigerije (najbolj razvpita je na primer prevara 419).

Pri takšnih prevarah, Nigerijci preko elektronskih sporočil pod pretvezo od nič hudega slutečih ljudi poizkušajo izvabiti manjši znesek za transakcijo ogromne vsote denarja na njihov račun.

Poleg tega, da so Nigerijci na tak način opeharili že na tisoče ljudi, se je v nekaterih primerih tudi že zgodilo, da so tisti, ki so osebno šli po denar v Nigerijo, bili ugrabljeni ali celo umorjeni.

Microsoft se je tako odločil, da bo s svojim tehničnim znanjem pomagal pri lovljenju barab pri tej vrsti kriminala, ki na žalost vsako leto narašča.

5 komentarjev

Microsoft in Intel podprla HD DVD standard

Slashdot - Že dolgo traja bitka za prevlado kralja naslednje generacije DVD-jev med Toshibinim HD DVD ter Sony-evim Blu-ray standardom, danes pa se je tehtnica prevesila na Toshibino stran. Dva izmed največjih velikanov v računalniški industriji, Microsoft in Intel, ki bosta pri dokončnem rezultatu bitke vsekakor odigrala pomembno vlogo, sta se namreč odločila, da bosta zaradi boljše združljivosti s trenutno obstoječo DVD tehnologijo in zarad večje enostavnosti za končne uporabnike, podprla Toshibin HD DVD standard. Vendar modri disk še ni mrtev - Sony ima na svoji strani še vedno Samsung in Panasonic, da ne omenjamo nekaterih velikih filmskih studijev.

13 komentarjev

MSN na mobilcih

ZDNet - Velikan je v sredo obelodanil prve MSN portale v Franciji in Nemčiji (angleško govorečemu ljudstvu bo na voljo kmalu), katerega bit je poleg bogate inu raznovrstne vsebine seveda HotMail.

Portali so posebej prirejeni manjšim zaslonom, žal pa Microsoftova politika plačevanja ne ustraza najbolj evropskim ponudnikom, ki povečini računajo za poslane -- in ne prejete -- SMSje. Več.

2 komentarja