»

Spremembe

Slo-Tech - Sedaj za registrirane uporabnike deluje tudi t.i. modra črta pri novicah. Če vas moti, si jo lahko izklopite v osebnih nastavitvah.

Dodatek: Vsi ki imate težave s prikazom novic se prosim ponovno prijavite (odjavi me / prijavi me).

25 komentarjev

Še Adobe Acrobat virus

The Register - Dobro, priznam, da kar tri novice o virusih zvenijo malce pretirano pesimistično, ampak bolje malo pesimizma, kot pa rutinsko formatiranje trdega diska. Če lahko za letošnje poletje trdimo, za človeka precej pasje (zaradi vročine), potem je bilo za računalnike precej kužno, saj so bili zdolgočaseni hekerji kar pridni in so dostavili kar lepo pošiljko novih virusov. Ker je trenutno zelo popularen Adobe, ki je vključen v afero z ruskim programerjem ni vrag da njegovi izdelki nebi "pokasirali" kakšnega virusa. In ravno ti se je zgodilo; pojavil se je črv Peachy, ki okuži Acrobatove PDF datoteke. Peachy je, podobno kot Melissa, Visual Basic Script (VBS) črv. Če kliknemo na okuženo datoteko, bomo okužili računalnik, črv pa se bo poslal na vse naslove, ki jih imamo shranjene v Outlooku. Čeprav črv na prvi pogled predstavlja resno grožnjo, pa temu ni tako, saj za aktivacijo le-tega potrebujemo polno verzijo Adobe Acrobata. Če imamo samo Acrobat Readerja, se črv ne bo aktiviral. Uff,...

2 komentarja

Čestitka

Slo-Tech - Na ta dan, 19.4.2001, praznuje naš zdaj že dodobra uveljavljeni pisun Pretorijanec svoj petnajsti rojstni dan. Hvala tistemu tam zgoraj, da nam ga je poslal, saj take zagnanosti nima dosti ljudi (poleg nas vseh adminov, seveda ). Torej, vsi v en glas: VSE NAJBOLJŠE!

Dodatek k novici, 16:13: Pretorijanec je hotel danes cel večer pisati novice, vsaj tako mi je povedal Primož. Tej izjavi skladno sta ga Primož ter Mate nagnala žurat. Torej, danes nič več novic od Pretorijanca. Zasluži si.

22 komentarjev

CrazyPC's AMD Silver Epoxy Unlocking Kit

Insane Hardware - No, kot ste lahko prebrali spodaj sem dobil 7 dnevni preizkusni rok kot pisatelj (lahko bi napisal tudi pisun, samo bi mi potem določeni osebki težili ) novic.

No, AMD Silver Epoxy Unlocking Kit je izdelek, s katerim lahko na preprost način odklenimo svojega ljubega Durona/Thunderbirda. To je preprost komplet, ki vsebuje:
-navodila za uporabo
-elektroprevodno snov, s katero povežemo L1 mostičke
-krpico namočeno v alkohol (če se zmotimo)
-zaščitne rokavice
-majhno plastično ploščico (na njej pripravimo zmes za povezavo L1 mostičkov)
-buciko, s katero nanesemo zmes na L1 mostičke
-in paličico, s katero zmešamo 2 snovi, da dobimo elektroprevodno zmes

Uporaba kompleta je zelo preprosta. Zmešamo dve snovi skupaj in dobimo elektroprevodno zmes, katero nato nanesemo na L1 mostičke. Če se zmotimo, pa s priloženo krpico enostavno zbrišemo snov s procesorja.
Edina slaba lastnost tega kompleta je, da zmes potrebuje 24h da se posuši, ampak ko se, ostane na mostičkih do konca njihovih...

4 komentarji

Še en testni pisun

Jaz - Zaradi izjemno velike pridnosti dotičnega osebka, sem A.L.T.a vklopil na sedemdnevno preizkusno dobo pisuna najbolj zanimivih novic v slovenskem medijskem prostoru . A.L.T. ima sedem dni, da se izkaže. Na dan bo moral napisati minimalno tri novice. Naj vas samo še opomnim: Pretorijanec se je v preizkusni dobi izkazal za zelo sposobnega, artikulativnega, ažurnega ter zanimivega pisca novic ter bo ostal. Za A.L.T.ovo usodo pa boste, če se administratorji ne bomo mogli domeniti, glasovali vi. A.L.T., potrudi se .

10 komentarjev