»

AMD pokazal nove Radeone RX Vega

AnandTech - AMD je v začetku tedna predstavil težko pričakovane nove grafične kartice RX Vega, ki bodo uradno naprodaj od 14. avgusta in s katerimi močno izziva Nvidio. Od leta 2015 in Furyja X AMD pravzaprav ni imel kartice, ki bi se lahko merila z najzmogljivejšimi, sedaj pa bo to RX Vega. Paketi so trije, kartici v bistvu dve, čip pa en sam.

Rdeči paket vključuje Radeon RX Vega 56 za 500 dolarjev, črni paket vključuje RX Vega 64 za 600 dolarjev, medtem ko vodni paket vodno hlajeno različice iste kartice za 700 dolarjev. Bo pa vodno hlajena kartica nekoliko bolj navita in zato hitrejša. Zanimivo je, da dobijo kupci vseh paketov še bonbonček v obliki 100-dolarskega popusta na nekatere AMD-jeve procesorje Ryzen 7 in matične plošče,...

83 komentarjev

ASUSove specifikacije kartic z Geforceom4

The inquirer - Pri The Inquirerju so zbrali nekaj dodatnih informacij o grafičnih karticah z nVidiinim procesorjem Geforce4. Prva, najmočnejša kartica se bo imenovala ASUS V8460Ultra in bo temeljila na procesroju Geforce4 4600. Poimenovanje Geforceov4 sem že opisal v eni izmed mojih prejšnjih novic. Količina pomnilnika na tej kartici bo 128 MB, uporabljeni pomnilnik bo seveda DDR, potil pa se bo pri 330 MHz (660 MHz DDR). Čip bo deloval z isto hitrostjo kot pomnilnik, torej z 330 MHz. Naslednja kartica bo ASUS V8440, ki bo prav tako temeljila na Geforce4 čipu, tokrat z oznako 4400. Na njej bo, enako kot na močnejši sestri 128 MB DDR pomnilnika, ki bo deloval pri frekvenci 275 MHz, glavni čip pa pri 300 MHz.

ASUS bo izdal še tri kartice na osnovi Geforce4 MX čipa: ASUS V8170Pro, ASUS V8170DDR in ASUS V8170SE. Prvi dve kartici sta pravzaprav enaki, saj se bo na obeh nahajal Geforce4 MX procesor ter 64MB DDR pomnilnika, razlika bo le pri frekvencah. Močnejša kartica bo delovala pri istih frekvencah...

0 komentarjev

Modifikacije grafičnih kartic

Void Your Warranty - Pri Void Your Warranty so zbrali slike petih modificiranih grafičnih kartic. Hmm... to ni res, kaj vse folk dela s svojimi komponentami. Nekdo je na Herculesovo Geforce2 Ultra nalepil hladilnik, ki je dobesedno velik toliko kot cela kartica, hladi pa ga 8 cm ventilator. Aja, zraven je še sporočilce, da je "reveš" skuril Creativovo Geforce ultro, ker je pač prevodna termalna pasta prišla na pomnilniške nožice. Naslednja kartica je hlajena s štirimi (!) ventilatorji, natančneje 2×6cm in 2×4cm. Potem pa je tu še vodno hlajena Asusova V-7700 kartica, katere glavni čip je hlajen z 52W Peltierom. No ja, kaj bi govoril, poglejte si!

2 komentarja

650W napajalnik...

Enermax - Uh, takšnega napajalnika pa se verjetno prav nihče nebi branil. Podjetje Enermax je namreč predstavilo (verjetno) prvi 650W ATX napajalnik. Da je zadeva ekskluzivna priča sestava omenjene stvarce. Napajalnik je hlajen s pomočjo bakrenih in aluminijastih hladilnikov in dveh ventilatorjev, podpira najnovejše ATX 2.03 standarde, zaščitne mrežice ventilatorjev pa so pozlačene. Ali gre za pretiravanje ali pa za slinenja vreden izdelek se odločite sami, ogledate pa si ga lahko tukaj.

0 komentarjev

Epox najavil 8KTA3

X-Bit Labs - Epox se je odločil za nadaljevanje uspešne serije 8KTA SocketA matičnih plošč. Najavili so novega člana družine, EP-8KTA3. Plošča bo zasnovana na novem KT133A NorthBridgu ( podpira 266MHz FSB AMDje, podobno kot pri ABIT KT7 pa je hlajen z aktivnim hladilnikom ) in 686B SouthBridgu ( ATA100 podpora ), ponuja pa res zelo veliko funkcij. Že razširitvene možnosti so zelo dobre: 4 DIMM, 6 PCI, 1 AGP 1 ISA reže, 4 USB porti ter kar 4 IDE ATA100 kanali, kar so dosegli z vgradnjo HPT370 ATA100/RAID krmilnika. Plošča seveda podpira tudi overclockanje: spreminjanje FSBja v korakih po 1 li 2MHz, spreminjanje VCora, na žalost pa zaenkrat še ni govora o spreminjanju množilnika. Tako kot na vseh boljših Epoxovih platah pa se bo na 8KTA3 znašel tudi Debug LED zaslonček, ki smo ga prvič ugledali na legendarni Epox EP-BX6.

0 komentarjev