»

3D Mark 2003, odštevanje se je začelo

Futuremark -

Še malo, pa bomo dočakali novo verzijo daleč najbolj priljubljenega testnega programa za grafične kartice. Na glavni strani http://www.futuremark.com se vam bo odprlo majhno okence, v katerem poteka odštevanje do trenutka, ko bodo vsi strežniki počepnili pod obrementivnijo [:D]. Do izida bodo vsak dan v namigu dneva povedali kako zanimivost v zvezi s tem programom.

Za začetek so začeli s strojnimi potrebami:

  • Minimalne grafične zahteve: Z DirectX 9.0 združljiva grafična kartica z 32 MB spomina in ki se v celoti podreja DirectX 7.0
  • Minimalne procesorske zahteve: 1000 MHz z x86 združljiv procesor (PC mark 2002 rezultat čez 2500)
Tu sta pa še dve slikici iz testa, ki zgledata čisto enkratno,
Čakanja ne bo več veliko.

25 komentarjev

Čiščenje miške

Overclockers Australia - Miška je ena izmed umazaniji in prahu najbolj izpostavljenih delov računalnika. To dobro vedo igralci streljačin a la Quake3 in UnrealTournamen, ki besno preklinjajo, ko ne morejo natančno nameriti. Posledica: besno razbitje miške ob steni. To je bolj groba pot, obstaja pa tudi bolj prefinjena pot, ki vam bo prihranila denar, potreben za nakup razbite miške - čiščenje miške. OK malce sem zapretiraval. Preidimo torej k stvari: čiščenje miške utegne biti kar problem, predvsem zaradi njene majhnosti. Prav zaradi tega so na OC Melbourne napisani članek, ki govori o čiščenju miške. Torej, če se vam kazalec na namizju prav nemarno zatika, potem je to znak, da preberete ta članek in očistite svojega glodalca.

8 komentarjev

Nov članek - Radostna destrukcija

Jaz - Ko sem brskal po svojih arhivih, sem opazil na napisan članek, ki mi ga je ^GanjA^ posredoval že pred časom. Članek, nekakšen zafrkantski guide through, je vodič po efikasnem uničevanju CD Recorderja. Trije so se spravili nad ubogo nedelujočo napravico ter naredili iz nje nekaj neraspoznavnega. Smeha polna vreča! Ogled obvezen, še posebej ker gre za "pristen slovenski produkt", ki so ga naredili trije zavzeti Slo-Techerji. Še dve slikici, da vam bo jasno, o čem govorim:

20 komentarjev

Dva BOrba na grafični

RipNet - Heh, po pravici povedano sem že dalj časa pričakoval, da se bo nekdo spomnil na grafikuljo pripopati dva Blue Orba, vse skupaj poslikati, in poskušati prodati OC javnosti kot zadnji dosežek modificiranja . No, končno so se zganili fantje pri RipNetu in se spravili nad ubogo GeForce2 GTS kartico, ter ji napopali po enega Blue Orba na vsako stran procesorja. Moram priznati, da kartica izgleda res vesoljsko, dejanska uporabnost takšne modifikacije pa je, vsaj po moje, vprašljiva. Slikice si oglejte tukaj (ker jih jaz ne morem uploadat na Slo-Tech - reinštalacija sistema).

1 komentar