»

Česa se boji Striček Sam?

The inquirer - Resnica. Tako močno orožje, tako dobro sredstvo izsiljevanja, po drugi strani pa veliko breme, če jo je potrebno držati zase. Resnica, ki je sodobna družba skoraj ne pozna več v pravem pomenu besede in resnica, ki jo ustvarajo (po novem tudi pri nas od vlad nadzorovani) mediji. In resnica, ki pride od "malih" ljudi, ki so in medias res. Takšnih resnic se boji tudi ameriška vojska.

Kot poročajo pri Poizvedovalcu, so vrhovi ameriške vojske ugotovili, da blogi njihovih vojakov na kriznih žariščih rahlo odstopajo od "resnice", ki jo ostalemu svetu prikazujejo mediji. Kot poročajo, je v teh zapiskih možno prebrati, da vse le ni črno-belo, preko blogov pa naj bi prišle na dan tudi informacije zaupne narave. Da bi preprečili izdajanje informacij, pomembnih za državno varnost, so pri vojski sprejeli odlok, ki terja, da informacije, ki jih v javnost pošljejo njeni uslužbenci, prestanejo preverjanje primernosti. Vsekakor, zelo demokratično...

Novica (razmišljanje) je zgolj informativne...

56 komentarjev

Blogi kot terapija

Slashdot - Blogi oziroma spletni dnevniki, žnevniki, kakor jih je poimenoval Jonas - sami presodite, če bi ta izraz sprejeli - so postali v zadnjem času pravi hit, pišejo pa jih tudi mnogi Slo-Techovci. Ukvarjajo se z različnimi zadevami, od aktualnopolitičnega dogajanja, znanosti, športa do povsem osebnih stvari. In prav slednjih naj bi bilo največ.

Rezultati AOL-ove raziskave kažejo, da več kot polovica piscev piše o zasebnih stvareh in ne toliko o politiki. Na vprašanje, zakaj vztrajajo pri pisanju, jih je skoraj 49 odstotkov odgovorilo, da ker služi kot neke vrste terapija, ventil pri spopadanju s težavami. Razlogi za branje drugih blogov pa so zabava, druga perspektiva o dogajanju, komuniciranje z ostalimi bralci pri komentiranju in opravljanje. Slashdot.

Čemu pa vi pišete svoj blog?

33 komentarjev

Zmote in resnice o napajalnikih

Extreme Overclocking -

Običajni računalniških uporabniki napajlnikom ne posvečajo pozornosti, če jih sploh poznajo, medtem ko je pri profesionalnejših uporabnikih in navijalcih stvar povsem drugačna, saj so napajlniki pri njih deležni domala mitične pozornosti in čaščenja, kajne.

Kaj je res in kaj ni. Ali je za slabo navitje vašega procesorja resnično kriv napajalnik in kaj so linije v napajlniku. Na vsa ta vprašanja vam odgovori članek na ExtremeOverclocking, kjer so spisali kratek vodič in pojasnili osnovne zmote in resnice, ki jih srečujemo na napajalniškem področju.

1 komentar

Odpuščeni ste. Razlog: Blog.

The Register - Kreh -- v Ameriki živečega Britanca so odpustili z delovnega mesta. No, to ni nič novega, je pa zanimiv razlog, ki ga je navedel direktor: vodenje spletnega dnevnika.

T.i. "blogi" so spletne različice dnevnikov, ki pa jih zaradi narave lahko prebere praktično vsak obiskovalec spletnega mesta. Iian Murray naj bi po svojih besedah za pisanje ne zapravil več časa kot kolegi na čikpavzah, a vendar je nadrejeni na predlog, da bi prenehal s pisanjem, menda le odvrnil, da je bil odpuščen brezkompromisno ter na mestu.

Seveda: čikpavza na svežem zraku je dobra za zdravje, zaradi zgrinjanja nad tipkalom pa postaneš zombi.

4 komentarji