»

Skrivanje zlonamernih PDF dokumentov v "nedolžne" PDF dokumente

Vključen PDF v osnovnem PDF-ju

Slo-Tech - Felipe Manzano, neodvisni varnostni raziskovalec iz Argentine je pred kratkim na svojem blogu objavil prispevek o vključevanju zlonamernih datotek v PDF dokumente.

Kot namreč določa PDF specifikacija, je v PDF dokumente mogoče vključevati različne datoteke. Manzano pa v svojem prispevku piše o tem, kako v nedolžen PDF dokument vključiti in skriti zlonamerni PDF dokument.

Z nekaj preprostimi triki je mogoče tudi doseči, da se ta vključeni PDF ne prikaže kot priponka, pač pa se samodejno odpre takoj, ko...

29 komentarjev

Gmail praznuje 5. rojstni dan

Slashdot - 1. aprila 2004 je Google širšim množicam ponudil (sprva interno) spletno aplikacijo, ki jo lahko zaradi približno 150 milijonov uporabnikov in zavidanja vredno (venomer razvijajočo se) paleto funkcionalnosti brez sprenevedanja označimo kot eno izmed najboljših zastonjskih spletnih storitev. Govorimo seveda o Gmailu.


Na ars technici so pred nekaj dnevi intervjuvali produktnega vodjo Gmaila Todda Jacksona, ki je v precej zanimivem pogovoru med...

29 komentarjev

Večpredstavni Gmail

Google - Googlov spletni odjemalec za elektronsko pošto je obogatil orodje za spletni klepet, ki zdaj omogoča tudi zvočno in videokomunikacijo. Pred uporabo morata oba uporabnika namestiti manjšo programsko posodobitev, ki je zaenkrat žal na voljo le za Windows in Mac OS X. Googlovi inžinirji poudarjajo, da so uporabili odprte tehnologije, kot so XMPP, RTP in H.264, tako da se lahko kmalu nadejamo podpore prenosu zvoka in videa tudi v odjemalcih za klepet neodvisnih razvijalcev.



Naslednji korak: prenos datotek.

22 komentarjev

Gmail Goggles: nič več obžalovanja po prenagljeno poslanem emailu

vir: Google
Google - Na uradnem blogu Googlovega Gmaila je inženir Jon Perlow naznanil nov zvarek iz Gmail Labs, ki so ga poimenovali Gmail Goggles. Ob opisu storitve se boste zagotovo namuznili in nasmehnili, kajti ne dvomim, da se je vsakomur izmed nas zagotovo že vsaj enkrat zgodilo, da je po kliku na Pošlji začel besno klikati po gumbu Stop ali s svojim čelom udrihati po nič hudega sluteči mizi. Trenutki resnice, ki jih običajno doživljamo v okajenem stanju sredi noči (seveda pred računalnikom), imajo lahko precej nezaželene posledice ...

Poslanstvo nove funkcije je izredno jasno in enostavno - želi vam ponuditi možnost prekinitve pošiljanja emaila po kliku na Pošlji. Goggles lahko najdete (in si funkcijo omogočite) pod zavihkom Labs (Gmail nastavitve). Funkcija deluje samo v časovnih obdobjih,...

34 komentarjev

Gmail podpira odslej tudi IMAP

ComputerBase - Google je pri svoji brezplačni spletni e-poštni in POP3 storitvi Gmail (Google Mail ) razširil možnost komunikacije tudi na IMAP (Internet Message Access Protocol ), poroča Computerbase. Da pa bi lahko storitev uporabili, jo je treba prej aktivirati v nastavitvah. Google uvaja IMAP postopoma, tako je možno, da nekateri te storitve še nimate na voljo; vendar to prehodno obdobje ne bi smelo trajati predolgo. Sicer pa Gmail IMAP podpira večino e-poštnih odjemalcev (več na Gmail pomoč).

Lahko rečem samo končno :)

87 komentarjev

Gmail za vsakogar

Slo-Tech - Že kar nekaj časa je minilo, odkar nas je Google presenetil s storitvijo Gmail, vendar je takrat to omejil le na povabila. Tako si, če si si zaželel poštni predal pri Google-u in tako 2+ GB prostora za e-pošto, potreboval povabilo. Sedaj Google počasi ukinja tudi to in na ta način lahko vsakdo pridobi svoj e-poštni naslov.

Edini pogoj je ta, da mora vsak uporabnik navesti številko svojega mobilnega aparata, kamor mu bo poslana aktivacijska koda. Glede na to, da ima danes že skoraj vsakdo svoj mobilnik, naj tak način registracije ne bi povzročal večjih težav. Google je to omejil tudi tako, da lahko na eno GSM številko dobite le en e-poštni predal s čimer poskuša zaustaviti potencialne pobudnike pošiljanja nezaželene e-pošte. Storitev zaenkrat deluje le v Združenih državah, a Google dela na tem, da bo to čimprej omogočeno tudi v ostalih državah širom sveta.

22 komentarjev

GMail-ovi spam filtri na preizkušnji

Slashdot - Google, ki je 1. aprila svet presenetil z novico o 1 GB velikem elektronskem poštnem predalu s svojim Gmail-om, je sedaj na neuradni preizkušnji, kako oblada velikansko količino elektronske nesnage. Tako Aaron Pratt prosi, da njegov elektronski naslov prattboy@gmail.com posreduje kar se da veliko ljudi na kar največ spam list, različnih naročnin ipd., saj meri čas, ki je potreben, da 1 GB elektronski predal prejme eno sporočilo preveč in učinkovitost filtrov. Zaenkrat je prišel do 30 odstotne zasedenosti elektronskega predala s povprečno 50% uspešnim filtriranjem. Vsekakor zanimiv test, saj bo pokazal kako dobro bo Google zaščitil svoje uporabnike pred nesnago, vendar pa morate ohraniti v mislih dejstvo, da Gmail še sploh ni uradno dostopen za testiranja.

4 komentarji

Google toolbar in Gmail

Slo-Tech - Google toolbar je programski dodatek k spletnemu brskalniku, omogoča pa beleženje uporabnikovih spletnih aktivnosti (le-te se nato posredujejo Googlu). GMail pa je nova storitev Googla, ki so jo napovedali 1. aprila. Gre za to, da namerava Google ponuditi brezplačne elektronske naslove, vsak uporabnik pa naj bi imel na voljo 1 Gb prostora. Google napoveduje tudi kvalitetne antispam filtre ter možnost iskanja po arhivu sporočil, sporočila pa bomo lahko razvrščali tudi v različne kategorije (posamezno sporočilo tudi v več kategorij). S tem bo tudi odpadla potreba po brisanju sporočil, saj bodo uporabniki lahko shranjevali praktično vsa sporočila, ki jih dobivajo. GMail bo, če mu bo uspel veliki met, zelo verjetno resno konkuiral Microsoftovemu Hotmailu.
Sliši se lepo, vendar pa nekateri že opozarjajo na temnejše plati zgodbe, predvsem na problem zasebnosti. Če se načrti uresničijo bo Google nekoč v prihodnosti imel arhiv praktično vseh elektronskih sporočil na svetu. Glede na to, da...

7 komentarjev