»

Slabo geslo - in zanikrn ponudnik - lahko drago staneta

bleepingcomputer.com - Dvojica čeških hekerjev je pred časom vdrla v mobilne račune nekaj Vodafonovih uporabnikov, ter si v njihovem imenu naročila nove SIM kartice, ki sta jih uporabila za igre na srečo, za kar sta zapravila krepkih 23.000 evrov. Pomenljivo pri vsej zadevi je, da sta vdrla v račune, ki so imeli nastavljeno precej znano geslo "1234".

Češko sodišče je oba češka hekerja (pun intended) že obsodilo na tri leta zapora, a ključni proces se je začel odvijati na povsem drugi točki. Vodafone namreč trdi, da je podjetje popolnoma nedolžno, za krajo pa so odgovorni sami uporabniki s šibkimi gesli, zaradi česar so tudi dolžni podjetju povrniti zlorabljena sredstva. Nekateri od dolžnikov tudi že poročajo, da je Vodafone v ta namen najel poklicne izterjevalce.

Zato so se žrtve...

55 komentarjev

Tri tisoč HTC-jevih mobilnih telefonov z okuženimi karticami

HTC Magic

ComputerWorld - Pisali smo, da je sodelavec Panda Research na spominski kartici, ki je bila priložena mobilnemu telefonu Vodafone HTC Magic, našel zlobno kodo. Šlo je za odjemalec za bot Mariposa in orodji za krajo gesel Conficker in Lineage. Takrat se je zdelo, da gre za zelo izoliran primer, nekateri pa so celo špekulirali, da je morebiti šlo za telefon, ki ga je stranka vrnila v trgovino in pred tem nehote okužila s črvi.

ComputerWorld poroča, da ne gre za osamljen primer. Prvi dvomi so se je pojavili še isti teden,...

1 komentar

Vodafonov mobilni TV-kanal

Google News - Vodafone bo še pred koncem leta začel oddajati vsebino na mobilnem TV-kanalu, ki bo gledljiv na mobilnikih s podporo 3G. Britansko telekomunikacijsko podjetje je napovedalo, da bo na globalnem kanalu predvajalo športne prireditve, dokumentarce in zabavni program. Med Vodafonovo ponudbo bodo npr. Sex and the City, Six Feet Under, Eurosport, MTV, Liga prvakov, Discovery in Fashion TV. Vodafonov globalni Mobile TV bo deloval na vseh mobilnih telefonih Vodafone live.

13 komentarjev

Vodafone bo v Nemčiji ponudil WiFi

Reuters - Vodafone Germany je oznanil, da nameravajo skupaj s podjetjem The Cloud (britanski ponudnik brezžičnega interneta) v Nemčiji ponuditi Wi-Fi brezžični širokopasovni internet. Skupaj nameravajo v naslednjih štirih letih po vsej državi postaviti kar 10 tisoč vstopnih točk, in sicer v hotelih, na letališčih, železniških postajah...



Wi-Fi oz. WLAN omrežja na javnih mestih so popularna predvsem zaradi tega, ker predstavljajo hitrejši in cenovno ugodnejši način povezave na internet, kot pa če za dostop na svetovni splet uporabljamo mobilna omrežja tretje generacije. Kot zatrjujejo strokovnjaki, pa si storitvi nista konkurenčni in se v splošnem le dopolnjujeta. Brezžična dostopna...

22 komentarjev

Dlančnik velikosti kreditne kartice

Slashdot - Dlančniki, kot kaže, zadnje čase pridobivajo na pomemu, saj ne samo, da so postali hitri, lepi in zanesljivi, ampak tudi cenovno veliko bolj dostopni. Poleg tega, prav tako kot na področju mobilnikov, pa podjetja tekmujejo, kdo bo uporabnikom ponudil najbolj "kompakten" izdelek.

Tokrat je štafeto prevzel Citizen, ki je predstavil dlančnik velikosti kreditne oziroma debetne kartice. Njegove dimenzije so 60 x 90 x 9,3 milimetra, zaslon pri ločljivosti 240 x 320 sicer prikazuje zgolj sivine, vendar pa naprava podpira tudi IRDA, USB 2.0 in režo SDIO za priključitev Blutooth in Wi-fi vmesnikov. Litij-ionska baterija omogoča, da ITRON4, ki napravo...

9 komentarjev

Teletekst na Nokii 7650

Nowire - Če posedujete mobilni telefon Nokia 7650 ali pa boste kupili prihajajoči model 3650 in brez teleteksta ne morete več, potem je tukaj za vas priročna rešitev. Finsko podjetje Nowire je namreč razvilo program, ki s pomočjo brezžične komunikacije omogoča uporabnikom pregledovanje teleteksta kar preko mobilnega telefona. Teletekst po protokolu wap se seveda s tem ne more primerjati. V prvem primeru gre za okleščeno tekstovno verzijo, v tem primeru pa boste lastniki zgoraj omenjenih mobilnikov teletekst pregledovali v barvah, na večjem zaslonu, v povečavi in veliko lažje ter hitreje. Programčič pozna teletekst iz 19 držav, izbirate lahko izmed 60 TV kanali, med njimi je pa tudi TV Slovenija, kar je pohvalno. Program lahko brezplačno uporabljate 21 dni. Za uradno novico klik tukaj, za dolvleko pa tukaj, tukaj, tukaj ali pa tukaj!

0 komentarjev