»

Microsoft prodaja Xbox 360 po pričakovanjih, Sony brez zadostnih količin PS3

X-Bit Labs - Fantje iz Redomonda pravijo, da se njihova konzola Xbox 360 prodaja po pričakovanjih, do danes so namreč prodali 6 milijonov kosov in po njihovih besedah bodo do konca leta zagotovo dosegli načrt 10 milijonov prodanih enot. Ker pa, kot vsi vemo, se cena konzole subvencionira na račun prodanih(!) iger, njihov oddelek za srečo (igre) še vedno beleži izgubo v višini slabih 100 milijonov dolarjev.

Če gre MS vse po načrtih, se v tem trenutku ne morem spomniti novice, s katero bi se lahko letos pohvalil Sony. Tako je menda že postalo jasno, da zaradi težav z Blu-Ray enotami, na lačnem trgu ne bo zadosti težko pričakovanih igralnih konzol PS3. Kljub vsemu se nadejajo prodanih 6 milijonov kosov do marca prihodnje leto.

1 komentar

Pingvin na novem Jabolku

Zagon Linuxa na 17-inčnem Core Duo iMac-u.

vir: Mactel-Linux.org
Slashdot - Slashdot poroča, da so v okviru Mactel-Linux projekta uspešno zagnali Linux na 17-inčnem Core Duo iMac-u. Skupina je uporabila prirejeno Linux jedro, uspešno zagnala tipkovnico in USB mrežno kartico ter zagnala Gentoo, ki že lahko prevede Linux jedro. Projekt je šele v povojih, vendar so izgledi dobri. Je invazijo pingvinov sploh še mogoče zaustaviti?

65 komentarjev

Modificiranje Xbox360 ne bo več dovoljeno?

Reuters - Jason Jones (34), Jonathan Bryant (44) ter Pei "Patrick" Cai (32) so v ZDA obtoženi, da so prodajali modificirane konzole Xbox360 in s tem omogočili uporabo piratiziranih iger. S tem so kršili Digital Millennium Copyright Act in jih čaka do 5 let dolga zaporna kazen. Agenti v krinki so namreč od obtoženih za 265 USD dobili modificiran Xbox360 s trdim diskom velikosti 250Gb in 77 prednaloženimi igrami.

Očitno ta novica še ni dosegla engadget, ki na svoji strani predstavlja prvi del napotkov, kako je moč v konzolo vstaviti iPod dock.
Niti to ni zaustavilo nizozemskih hekerjev, da ne bi razbili zaščito konzole.

V vsakem primeru velja opozorilo: "Domači mojstri pazite se."

49 komentarjev

Xbox ni čisto pravi globalni uspeh?

Wired News - O težavah na zahodni polobli pri pridobivanju tako željene igralne konzole se je večkrat poročalo. Prav sedaj na internetnih straneh razkrivajo v katerih prodajalnah bo moč dobiti drugo pošiljko konzol.
Medtem na drugi strani, v deželi vzhajajočega sonca Microsoftove konzole kupcev ne ganejo. Enako podobo kažejo fotografije slučajnega turista. Razmerje prodanih konzol je 36 proti 1, v prid Sonyevi stari PS2.

Se bodo podražile letalske karte do Japonske? Ali se bodo znašli Japonci sami in začeli prodajati na eBayu?

51 komentarjev

Xbox 360 - morebitne nove težave

Hartware.net - Očitno nobena nova stvar ne more preživeti splavitve brez parih škandalov, ali pa smo k temu samo nagnjeni ljudje, ki privoščimo gigantom takšne spodrsljaje, kot je bil Sonyev rootkit, spraskani iPod Nano ipd.

Majhne praske se sedaj pojavljajo tudi na Xboxu 360. Najprej so bile tu špekulacije, da jih ne bo dovolj na tržišču. Microsoft je recimo za potrebe Evrope zagotovil (samo?) 300.000 konzol, medtem pa se naprave na ameriškem eBayu že prodajajo za 500 - 700 dolarjev, zato ni čudno, da so nekateri ljudje na dan predstavitve dobesedno prespali pred trgovinami. Zvrstilo se je tudi že nekaj ropov na ulici in na domu, v katerih so tatovi namesto denarja zahtevali Xbox 360!


Potem se je stvar zaciklala zaradi pregretega napajalnika, sedaj pa so se začeli cefrati še DVD-ji, ki...

95 komentarjev

Novosti iz spletnih skupnosti Xbox360

Slo-Tech - Slashdot poroča o zanimivih dogodkih in zamislih, ki se razvijajo med uporabniki nove Microsoftove konzole. O problemih s sesuvanjem, ki naj bi jih izdelek imel, se je na veliko govorilo, a izkazalo se je, da problemi niso tako resni. Problem očitno povzroča pregrevanje napajalnika, kar so domiselni igričarji rešili kar z obešenjem le-tega na vrvico. Tako modificirana konzola je nato brezhibno delovala kar sedem ur.

Tudi ljubitelji odprte kode se že zanimajo za Xbox360, kar so dokazali z odprtjem projekta Free60. Njegov namen naj bi bil pripraviti opensource operacijska sistema, GNU/Linux in Darwin, do delovanja na igričarskem strojčku iz Redmonda. Programska koda zaenkrat še ne obstaja, saj razvijalci šele zbirajo potrebno dokumentacijo, med katero pa se po besedah Slashdota že zdaj najde nekaj zanimivih informacij.

15 komentarjev