»

Test GeForce 7950 GT

GeForce 7950 GT

Hartware.net - Na Hartware.net so izvedli test nove nVidiine na jedru G71 temeljoče grafične kartice GeForce 7950 GT, ki se od različice 7900 GTX razlikuje le po nižjih frekvencah jedra ter pomnilnika -- jedro GeForce 7950 GT ima frekvenco 550 MHz, pomnilnik pa 700 MHz. Poleg tega je omenjena kartica za 150 evrov cenejša od različice GTX. Kartica se je po pričakovanjih na testu dobro odrezala, saj v večini primerov za sabo pusti neposrednega konkurenta, Radeona X1900 GT in se po zmogljivostih lahko primerja z Radeonom X1900 XT. Za več informacij si preberite celoten test.

14 komentarjev

Test GeForce 7900GS

AnandTech - Konec tega leta lahko v povezavi z izidom Windows Vista počasi pričakujemo grafične kartice, ki bodo podpirale DirectX 10. Ta prehod bo od proizvajalcev zahteval precejšnjo posodobitev njihovih izdelkov, preden pa bodo čipi z novimi arhitekturami na voljo, si morajo proizvajalci zagodoviti čimvečji finančni priliv s posodabljanjem starejših grafičnih procesorjev. Nedavno je bil tako najavljen GeForce 7900GS, ki bi naj zapolnil spodnji del višjega cenovnega razreda s ceno 200 dolarjev, pred nekaj dnevi pa se je pojavil opis omenjene kartice - piksle so iz nje stiskali pri AnandTechu. Izdelek je več kot zadovoljivo opravil svojo nalogo, vseeno pa rezultati niso nič kaj presenetljivi. Po besedah nVidiie se bo prednost novega modela pokazala...

10 komentarjev

Test GeForce 7600 GS

MSI GeForce 7600 GS

Slo-Tech - Na letošnjem CeBit-u je nVidia predstavila kup novih grafičnih procesorjev, med drugim tudi naslednika slavne 6600 GT, 7600 GT. Pokazali pa so tudi šibkejšo različico 7600 GS, ki se arhitekturno od močnejše različice ne razlikuje, le frekvence delovanja GPU-ja (iz 500 na 400 MHz) in RAM-a (iz 700 na 400 MHz) so znižane. Nižji tak tudi omogoča, da je jedro hlajeno pasivno, kar je gotovo dodatni razlog za nakup. Prav GeForce 7600 GS naj bi bil tudi glavno orožje proti ATi-jevemu Radeonu X1600 XT.



Testi te grafične kartice, ki bi jim zaupali, se še niso pojavili, zato so nas včeraj toliko bolj razveselili na Computerbase, s testom MSI-jeve kartice. V primerjavi z Radeonom X1600XT je v...

27 komentarjev

Prek 120 testov GeForceov FX

8dimensional - Družino GeForce FX danes, mislim, poznamo že vsi. Večini se je vtisnila v spomin po velikem razočaranju z NV30 in s prijetnim presenečnjem NV35. V času obstoja njenih predstavnikov je na internetu nastalo premnogo testov teh grafikulj. Na 8 Dimensional so opravili garaško delo in povezave na vse te preizkuse zbrali na enem mestu. Po posredovanju je med stodvajsetimi tam tudi Slo-Techov test. Klik!

0 komentarjev

Test GeForceFX 5800 Ultra

vir: Guru 3D
Guru 3D - Pri Guru3D so se res potrudili in napisali izredno temeljit test najnovejše, zdaj že kar kontroverzne grafične kartice Geforce FX, narejene po referenčnem designu Nvidia. Test je dolg kar 24 strani, v njem se natančno posvetijo vsakemu detalju te kartice. Zaključek, odličen izdelek z odličnimi lasnostmi, najhitrejša kartica trenutno, draga ter glasna ob izbiri FX Flow hlajenja. Res zanimivo branje.

7 komentarjev

GeoCities PRO

Slo-Tech - Še ena od Žige Dolharja.

Yahoo bo v okviru leta 1999 prevzetega GeoCities-a, preko katerega posameznikom ponuja zastonjski prostor na njihovem strežniku (s kopico oglasov), bo ponudil 2 novi, plačniški ter brezoglasni storitvi: prva, 'GeoCities Pro' po ceni $8.95 mesečno + $15 enkratnega stroška ponuja 25 MB prostora, 5 e-poštnih naslovov ter 'personalizirani' spletni naslov (me prav, zanima, kaj so s tem dejansko mislili), različica 'GeoCities Webmaster' pa poleg tega tudi več naprednih možnosti in prostora po ceni $11.95 mesečno + $15 enkratnega stroška. Klik.

0 komentarjev

Nvidia spet svinja

HardOCP - Vsake tolko se na internetu pojavijo zgodbe, ki predstavijo ogromno Nvidio v slabi luči... kot podjetje, ki ne izbira sredstev za uspeh, ki ne da nič na posameznike in zdaj tudi kot podjetje, ki omalovažuje konkurenco. Na tej GeoCities strani se je namreč pojavil .PDF dokument, ki ga Nvidia razpošilja OEMom in prodajalcem svojih izdelkov. V osnovi gre za blatenje Kyro/Kyro2 proizvodov in poveličevanje svojih izdelkov. No, tip, ki je ustvaril to stran, je podrobno razčlenil te obtožbe in trditve, ter jih zabil nazaj tako, da kar glava peče. Resnično priporočam ogled, še posebej zato, ker nekaj zadnjih trditev postavlja pod vprašaj tudi Anandtechov test GeForca3 in Kyra2 (podobno blamažo si je Anandtech privoščil že z Rambusovim RDRAMom)!

16 komentarjev