»

Microsoft Bing in Apple iMessage ne želita na seznam vratarjev DMA

Financial Times - Jutri bo Evropska komisija objavila pomemben seznam, ki bo vplival na ravnanje in poslovanje tehnoloških velikanov. Na seznamu bodo storitve, ki so po aktu DMA (Digital Markets Act) posebej velike in vplivne, zato terjajo strožjo regulacijo. Na seznamu bodo tako podjetja kot njihove storitve. Pogoji za uvrstitev na seznam so prihodki in število uporabnikov. Storitve na seznamu bodo morale svoje delovanje v šestih mesecih prilagoditi DMA.

Nekatere storitve, ki sodijo med tako imenovane vratarje (gatekeepers), niso sporne. Da Microsoft ne bo mogel ugovarjati uvrstitvi Windows na seznam, je logično. Precej drugačen položaj pa ima njihov iskalnik Bing, ki niti približno ni tako priljubljen kot Google. Sodi Bing na seznam? Microsoft meni, da ne, o čemer že več tednov prepričuje uradnike v Bruslju in za kar intenzivno lobira. Podobno trdi Apple, ki ne želi iMessage na seznamu.

Pogoja sta letni promet 7,5 milijarde evrov, tržna kapitalizacija vsaj 75 milijard evrov in vsaj 45 milijonov...

2 komentarja

Nova anketa: zvočna kartica, da ali ne?

Slo-Tech - Diski so po rezultatih ankete sodeč, še daleč od popolnosti, saj vas je več kot polovica že izgubila podatke zaradi okvare tega nosilca podatkov.

Zaradi napake na disku sem že izgubil podatke:
da58%
(578)
ne42%
(419)
Skupaj glasov: 997


Tokrat vas sprašujemo, kaj pošilja zvok na zvočnike, oziroma slušalke. Je to kar vezje, integrirano na matično ploščo, je to zvočna kartica, ali pa gre za zunanjo zvočno kartico?

37 komentarjev

Nov test: Kupovanje računalnika

Slo-Tech - Za vas smo se podali v poplavo ljubljanskih računalniških trgovin ter si v štirinajstih pustili svetovati kakšen računalnik bi bil za nas primeren. Kdo: novopečen študent. Glavna lastnost: glup. Kaj: računalnik. Zakaj: pisanje seminarskih nalog za fakulteto. Se vam zdi, da so svetovalci v računalniških trgovinah vredni (ne)zaupanja, ki jim ga izkazujemo? Poglejte si sami in povejte zakaj se (ne) strinjate z našo oceno trgovin.

Bili smo v naslednjih trgovinah:
  • Acord-92
  • AGT
  • BOF
  • Comtron
  • Eventus
  • FUNTECH
  • Gambit
  • IZID
  • JAE
  • Mlacom
  • Mrak
  • PC H.and
  • Shift
  • Techtrade

Vsem vpletenim prodajalcem se zahvaljujemo za potrpljenje, ki so ga izkazali. Če je kakšna trgovina mnenja, da si kak predračun zasluži dodatne obrazložitve, nam to prosim sporočite.

283 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Če bi Slo-tech omogočal poljubne avatarje:
bi jih zagotovo izklopil33%
(391)
bi jih z veseljem gledal33%
(390)
bi si jih občasno ogledal16%
(185)
ne mi omenjat avatarjev15%
(177)
bi nehal obiskovati Slo-Tech4%
(50)
Skupaj glasov: 1193
Tako, pa smo opravili s trenutno anketo. Glede na rezultate ankete si poljubnih avatarjev srčno želi tretjina uporabnikov, kar je bistveno več od naših ocen. Vendar še vedno premalo, da bi ta hip spustili vse ostalo in se lotili avatarjev. Avatarji so tako dodani na seznam stvari, ki bi jih bilo lepo implementirati na tej strani, vendar na tem seznamu niso prav visoko. Za začetek bomo po petih letih zamenjali design.

59 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
V internet se povezujem s/z:
ADSL;53%
(375)
kabelski internet22%
(156)
klicni dostop po telefonski žici;15%
(108)
ISDN;7%
(47)
drugo.3%
(19)
Skupaj glasov: 705

Na žalost vam ne morem prikazati prejšnjih rezultatov anket na to vprašanje, če pa mi slučajno uspe, vas bom obvestil. Sedaj pa varnostno opozorilo. Naši monitorji imajo neko lastnost, ki se ji reče osveževalna frekvenca. Ta pove, kolikokrat na sekundo se osveži slika na ekranu in za vaše oči je bolje, če se le-to zgodi čim večkrat. Vsi si torej nastavite najvišje frekvence, ki jih vaša grafična kartica in monitor podpirata in prizanesite vašemu vidu. Anketo je predlagal Pero (pojavljajo se samo najbolj pogoste frekvence).

25 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech - Naš Anketoid™ alien-w je trenutno na dopustu, kjer premleva, koliko točk mu bo nanesla matura, tako da ga ne smemo motiti. Zategadelj sem ta teden jaz zadolžen za ažurno anketo. Glede na rezultate, glasovalo vas je 2100, imate še vedno najraje Internet Explorer (61 %), sledi mu Mozilla (24 %), nato Opera (8 %), in tako dalje. Niti ne tako presenetljivo. No, nova anketa je radi počitniškega vzdušja usmerjena bolj humoristično [:D].

27 komentarjev