»

Sony in internetna telefonija

PC Magazine - Podjetji GlowPoint in Sony sta združili moči in se pridružili izdelovalcem programske opreme, ki ponujajo aplikacije za internetno telefonijo. Brezplačno storitev so poimenovali Instant Video Everywhere, poleg glasovne komunikacije pa omogoča tudi videokonference. Sony bo najnovejši izum dodajal k prenosnikom Vaio BX, ki bodo opremljeni s spletnimi kamerami. Vsak uporabnik programa bo imel tudi lasten poštni predal za sporočila in unikatno številko, na kateri bo dosegljiv, kar bo približalo koncept klasičnemu telefoniranju in posledično olajšalo delo uporabnikom, neveščim sodobnih tehnologij.

6 komentarjev

iPodomati

Gizmodo - Podjetje Zoom Systems, ki je znano po prodaji raznih izdelkov iz avtomatov, se je pred kratkim odločilo za nov poslovni korak. V svojo ponudbo so med pločevinke z osvežilnimi pijačami in čokoladice dodali Applove izdelke in tako ustvarili iPodmat. Tako lahko sedaj najpopularnejši predvajalnik glasbe kupimo kar brez posredovanja prodajalca - skozi dobro zavarovan postopek nas vodi na dotik občutljiv ekran, na katerem označimo izdelek, plačilo pa opravimo s kreditno kartico. Avtomati bodo zaenkrat na voljo v nekaterih letališčih v ZDA, cene pa bodo podobne, kot v Applovih trgovinah.

16 komentarjev

Komunikacija s še nerojenimi otroki

Gizmodo - Korejci so si izmislili še eno novost (norost?), s katero se lahko približate otroku, še preden se rodi; izum so poimenovali Daeyang’s new Baby IQ. Zadeva omogoča poslušanje in snemanje zvokov, ki jih otrok oddaja (srčni utrip, brce ...), lahko pa posnamete tudi sami sebe med govorjenjem ali petjem in potem posnetke predvajate še nerojenemu otroku. Podatki o ceni in možnostih nakupa izdelka še niso na voljo.



Bodoče mamice in njihovi partnerji bodo izdelka gotovo veseli.

48 komentarjev

Standard 802.11b dobil naslednika

SiOL - Organizacija IEEE je uskladila novo različico standarda za brezžična računalniška omrežja in jo poimenovala 802.11g. Slednja bo omogočala večjo prepustnost podatkov, teoretično do 54 Mbit/s, praktično pa polovico manj, a je napredek glede hitrosti predhodnika očiten. Oddahnili si bodo tudi proizvajalci naprav s standardom, ki ob lansiranju izdelkov na trg še ni uradno obstajal.

1 komentar