»

Mobitelov začetek leta – videotelefonija nič več brezplačno

Mobitel - V mesecu novembru ter decembru smo uporabniki paketa Itak uživali v brezplačnem gigabajtu prenesenih podatkov. Z začetkom tega leta pa se je ta ugodnost nehala, namesto tega pa so cene za 50 odstotkov nižje, kot so bile pred brezplačnim gigabajtom. V dobrih starih tolarjih to pomeni 0,05 SIT na kilobajt – ali v novi domači valuti 0,00021 EUR/kB. Ta ugodnost velja samo za naročnike paketa Itak, Mobitel pa obračunava megabajt kot 1024 kilobajtov ( uradni cenik).

Prav potiho so začeli zaračunavati tudi videotelefonijo. Storitev, od katere so operaterji pričakovali velikanske prihodke ter tako upravičili nakup dragih koncesij UMTS, v praksi ni nikoli zaživela. Ob takratni cenovni postavki, kjer bi video klic plačevala kličoči ter klicatelj in to po ceni 50 nekdanjih tolarjev, so se modro odločili, da je za tovrstno storitev še prezgodaj. Sledila je uvedba tako imenovanega preizkusnega obdobja, v katerem je bila videotelefonija brezplačna in se je prav tako končalo 1. 1. 2008 ( novica, ...

50 komentarjev

Mobitel odstavil Majzla, Vega ugaša svoje omrežje

Delo - Iz Mobitela, hčerinske družbe Telekoma Slovenije, so sporočili, da je danes nadzorni svet Mobitela odstavil direktorja družbe Antona Majzlja. Mobitel bo začasno vodil Bojan Dremelj, predsednik uprave Telekoma Slovenije, sicer pa bivši predsednik uprave Simobila.

Razlogi za odstavitev so razhajanja mnenj in načrtov glede prihodnosti največjega slovenskega mobilnega operaterja predvsem pa skupine Telekom Slovenije, so sporočili iz Mobitela.

Poleg tega bo tretji slovenski mobilni operater Vega, danes opolnoči izklopil svoje omrežje, tako da bosta v Sloveniji do nadaljnjega delovala le dva mobilna operaterja, Simobil in Mobitel. Frekvenco in del infrastrukture Vege, ki odhaja iz slovenskega trga, pa bo prevzel novi tretji slovenski mobilni operater Tušmobil, ki pa še ne bo začel poslovati.

5 komentarjev

Mobilatorij

Mobitel - Mobitel že četrto leto potuje po Sloveniji in ponuja ogled sodobnih tehnologij. Tako se bodo v naslednjih tednih ustavili v Kočevju in predstavili Mobilatorij, kjer se bomo lahko seznanili z različnimi področji telekomunikacij, ponujali pa bodo tudi osnovne in nadaljevalne tečaje računalništva ter prost dostop do svetovnega spleta. Mobitel želi s tem projektom predstaviti njihove nove storitve, ki jih omogoča napredek tehnologije. Dogajanje se bo odvijalo na mestni ploščadi v Kočevju, dostop do interneta bo na voljo vsak dan v tednu, za večje skupine pa so na voljo tudi delavnice. Vstop v Mobilatorij bo brezplačen, obiskovali pa ga boste lahko do začetka decembra.

3 komentarji

Mobitelova poslovna uvertura

Mobitel - Včeraj smo pisali o Mobitelovi novi storitvi SMS zgrešeni klic, danes pa je tu že nova zamisel. Mobitel po novem svojim poslovnim uporabnikom ponuja Poslovno Uverturo. Gre za že znano uslugo (ob čakanju, da se klicani oglasi, običajno zvonenje spremlja popularna melodija) z eno razliko - po novem lahko uporabnik sam posname predvajani posnetek. Na voljo je tudi precej nastavitev - lahko določite časovna obdobja, v katerih Poslovna Uvertura deluje, pa skupine telefonskih številk, katerim se predvaja. Več na mobitelovi strani.

Poslovneži se bodo torej odslej lahko predstavili stranki, še preden se bodo oglasili na telefon.

16 komentarjev

Mobitelova nova storitev - SMS zgrešeni klic

Slo-Tech - Mobitel je predvčerajšnjim objavil, da ponuja zanimivo novo storitev pod dokaj reprezentativnim imenom SMS zgrešeni klic. Ideja je enostavna - vsakič, ko ste zaradi nedosegljivosti omrežja, ugasnjenega telefona ali kakšnega drugega razloga nedosegljivi, se vsi klicatelji, ki vas v tem času skušajo doseči, zabeležijo. Takoj, ko je to spet možno, vas mobilni operater s SMS sporočilom obvesti o zamujenih dohodnih klicih največ petih klicateljev in največ za obdobje zadnjih treh dni.

Če želite vključiti storitev, pošljite SMS z besedo klic na številko 1918. Zadeva je tako v Kokoški kot izven nje brezplačna, več informacij pa lahko najdete v uradni izjavi za javnost.

71 komentarjev