»

Žareči blok

Overclockers Australia - Predvidevam, da ste na našem forumu že videli, kaj dela morphling1. Ja, gre za pol-pleksi vodni blok, in moram reči, da izgleda res lepo.

To, da pa je pleksi dober material za izdelavo bloka, če želite pritegniti poglede, pa so ugotovili tudi drugi. Danes sem na PCDB avstralskih navijačev našel sliko bloka, ki je izdelan izključno iz pleksija. Zadeva izgleda.. slastno.

Še malo, pa bomo imeli prozorne glave. Ali pa je že sedaj tako?

11 komentarjev

Medo Borg

Slo-Tech - Še ena "utrgana" modifikacija. Ste že kdaj pomislili, da bi naredili preklopnik (switch) iz plišastega medvedka? No, jaz nisem, je pa zato tale študent. In zadevo je seveda tudi izvedel. V medvedka je vrtal, ga rezal, ga obračal navzven in podobno... grozote, ki bi jih morali prijaviti na društvo za mučenje plišastih živali. Takole zadeva izgleda (oči se svetijo, da izgleda res grozno):

1 komentar

Coolermaster Cool Drive 4002

Mikhailtech - Ko sem zagledal naslov tega testa, sem takoj pomsilil: "Ahh... še ena pocen plastika..." Moje mišljenje se je takoj spremenilo, ko sem videl sliko tega hladilnika za diske. Izgleda res dobro, sestavljen pa je iz dveh delov. Kovinsko ohišje, na katerem je majhen ventilator, in aluminijast nosilec, na katerega privijemo disk. Da bi bilo hlajenje še boljše, so na ohišje nalepili neke vrste termalni trak, ki odvaja toploto s površine diska. Za testiranje so uporabili dva IBMova 30GB diska, povezana v RAID 0. Razlika med diskom v in med diskom zunaj Cool Dirvea je bila celih 17°C pri obremenitvi. Če si želite test ogledati, pojdite sem. Aja, da ne pozabim, design je res dober !

6 komentarjev

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev

Zanimiv hladilnik

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledili slikico precej zanimivega hladilnika, ki so ga našli na Akibi. Zadevica ni podobna ničemur, kar bi poznal, moram pa priznati da izgleda precej dobro. Hladilnik daje vtis velike masivnosti in hladilne sposobnosti, čeprav je na videz tako ali tako nemogoče oceniti njegove sposobnosti. Kakorkoli, bom poskusil izvedeti kaj več in če mi bo uspelo, vas bom obvestil.

2 komentarja

Mega ventilator #2

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju so objavili še en primerek umetniškega dela, ki ga je inspiriralo overclockanje in hlajenje. Tokrat ne gre za ventilator, temveč pravi procesorski hladilnik. Kdo ve, mogoče bi ta zadeva celo delovala, če bi jo kdo v resnici naredil. Ne glede na to izgleda res dobro, le tisti [H] na vrhu me malo moti [:\\].

3 komentarji